Den første lørdag morgen i december. Så hyggelig og magisk, og vi har åbnet vores forskellige chokoladejulekalendere fra morgenstunden af. I dag byder bloggens julekalender på et velsmagende must-have her i julemåneden: lækre lune æbleskiver som er let sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. Med en krydret smag af kardemomme. Det er indbegrebet af julehygge, og både Christian og Kaj var i den syvende himmel, da de fik dem serveret sammen med flormelis og syltetøj forleden eftermiddag. I morgen står den igen på æbleskiver, da vi er inviteret til gløgg og julehygge hos gode venner. Jeg glæder mig. December, du er sød!
Æbleskiver med kardemomme
ca. 15 stk
2 æggehvider
125 g hvedemel
70 g smeltet smør, afkølet
2 dl mælk
1/2 tsk bagepulver
60 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
1 knsp salt
ekstra smør til stegning.
Pisk æggehvider stive i en skål. I en anden skål pisk mel sammen med smør, mælk, bagepulver, sukker, kardemomme og salt. Vend forsigtigt æggehviderne sammen med melblandingen. Opvarm æbleskivepanden og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne 3/4 op med dej og vend æbleskiverne en kvart omgang, når kanterne er begyndt at stivne fint. Fyld op med lidt mere æbleskivedej og vend igen og steg dem færdigt. Server dem lune med flormelis og syltetøj.
Ps. Det var første gang, jeg prøvede min nye gamle æbleskivepande, og den kræver lidt tilvænning for at lave helt runde æbleskiver, men jeg er heldigvis klar på at prøve igen flere gange i løbet af december.
Elisabeth skriver
Og sikke en smuk æbleskivepande! Er den genbrug eller sprit ny?
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth,
Tak skal du have 🙂
Jeg har fundet den i en genbrugsbutik!
Kh Anne