Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Æbleskiver med ølandshvede og chokolade

16. november 2011 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Jonas foreslog, at vi bagte æbleskiver med chokolade i i dag. Han er altså en fantastisk ven! Vi puttede chokolade i midten – en mørk Valrhona ved navnet Nyangbo, dryssede med flormelis, da de var færdige og spiste dem lidt afkølede. De var vidunderlige, og havde en dejlig smag af kardemomme og nuancerede melaromaer, da vi brugte ølandshvede. Det kan virkelig anbefales at komme chokolade i julens æbleskiver, og det er ikke kun fordi, at jeg hedder Chocolat til efternavn 🙂

I får Jonas’ opskrift og ord:

2 piskede hvider
125 g ølandshvedemel
70 g smeltet smør
2 dl mælk
0,5 tsk bagepulver
50 g sukker (lys muscovado)
1 knsp. kardemomme (stødt til lejligheden)
1 knsp. salt

Pisk alt sammen (sammen:) undtagen de piskede hvider. Vend dem i til slut.

Steg i rapsolie. Snig yndlingschokoladen ind i æbleskiven, når den er vendt halvvejs rundt første gang. (Drys med florsukker).

Skrevet i: Desserter, Kager Tags: æbleskivepande, æbleskiver, chokolade, flormelis, mørk chokolade, nyangbo, ølandshvede, ølandshvedemel, valrhona

Previous Post: « Café Ivoire – espresso og hvid chokolade
Next Post: Mød mig i Aarhus i morgen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    16. november 2011 kl. 17:25

    ooorh, hvor ser det godt ud!

    gingerblondie.wordpress.com

  2. Marie L. skriver

    16. november 2011 kl. 18:02

    Nøj, en god idé! Både med chokoladen og med hveden. Nu kan jeg slet ikke tænke på andet end hvordan det mon smager…

  3. Anna Katrine skriver

    16. november 2011 kl. 20:39

    Det ser helt vildt godt ud! Nam!

    Ham der Jonas, han er da en god ven, hva’? 😉

  4. Cathrine skriver

    16. november 2011 kl. 21:25

    Mmm så glæder man sig lidt til jul….
    Jjeg står i lidt en “chokoladenødsituation”. Jeg skal have gæster fredag og har længe besluttet, at de skal have en fantastisk moderne version af kiksekage med amerena kirsebær, almindelige syltede kirsebær, lady fingers og masser af god mørk chokolade. Opskriften har jeg fra et nummer af Mad og venner. Troede jeg…. For det er lige gået op for mig, at den er røget ud ifm en flytning 🙁 Så derfor tillader jeg mig at skrive og høre, om du mon skulle ligge inde med den?

  5. Maiken skriver

    16. november 2011 kl. 22:46

    Årh de ser dejlige ud 🙂

  6. Kathrine Susan Thermann Forster skriver

    17. november 2011 kl. 12:12

    Skal bage æbleskiver med min søster første søndag i advent, måske der sniger sig lidt mørk chokolade ind i midten 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2011 kl. 15:53

    Kære Marie
    Tusind tak! De smagte også fantastisk 🙂
    Næste gang vil jeg dog prøve med en lidt lysere chokolade, eller hvid endda!
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2011 kl. 15:54

    Kære Marie L
    Tak for din søde kommentar. Jeg tænker stadig på hvordan de smagte 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2011 kl. 15:54

    Kære Anna Katrine
    Ja, du har vist fanget pointen.. han er en FANTASTISK ven ham Jonas 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2011 kl. 15:55

    Kære Cathrine
    Jeg har stadig ikke internet i min nye lejlighed, så checker først kommentarer nu. Håber du fandt på en god dessert alligevel ? Jeg har desværre ikke den opskrift, du taler om.
    Kh Anne

  11. Stinna skriver

    23. november 2011 kl. 15:41

    Mums 🙂 De må prøves!!

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 20:21

    Det lyder godt, Stinna 🙂

  13. Rigeligtsmør.dk skriver

    29. november 2011 kl. 13:38

    Årh namme namme! De ser bare alt for lækre ud. Ærger mig lidt over at jeg ikke har mere ølandshvede tilbage, men må bare lave dem med almindeligt hvedemel så. Har netop lige fået min mors ældgamle æbleskivepande 😀

  14. mette nielsen skriver

    14. oktober 2012 kl. 15:21

    Er lige faldet over din skønne blog….og ved denne æbleskive opskrift faldt jeg over en super træplade brugt til servering. Hvor kan man få fat i sådanne ? 😀

Trackbacks

  1. Økologiske originaler siger:
    22. november 2011 kl. 12:27

    […] få ny inspiration til, hvad der skal laves i køkkenet. Allerede nu drømmer jeg om at lave Annes æbleskiver med chokolade i eller Elsebeths 3 farvede spreads til […]

  2. Looklab.dk - Sofies blog » Æbleskiver – med æbler! siger:
    23. december 2011 kl. 08:28

    […] men smagen er jo også det vigtigste! Vi prøvede også at putte chokolade i nogen af dem efter Anne Au Chocolats påhit – det smagte faktisk også rigtig […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap