Hvad gør man, når man får den vildeste kagetrang, men de sidste æg er blevet brugt i bananpandekagerne til morgenmad? Man glæder sig over at have butterdej i fryseren og en rest friske bær i køleskabet, som skal bruges.
På nul komma fem fik jeg i weekenden fremtryllet denne lille bærtærte med sprød butterdejsbund og det dejligste knas fra både perlesukker og hasselnødder. Den blev nydt lun med en skefuld græsk yoghurt til, og det var et hit!
Den vanvittigt simple opskrift lyder således:
Bærtærte med butterdej og hasselnødder
2 personer
1 plade butterdej (75 g)
100 g blandede friske bær (frosne bær kan også bruges)
10 g flormelis
1 spsk mælk
1 spsk perlesukker
1 spsk hasselnøddeflager
Placer butterdejspladen på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend bær med flormelis i en skål og fordel bærblandingen på butterdejspladen, så der er ca. 1,5 cm fri butterdejskant hele vejen rundt. Pensl butterdejskanten med mælk og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Bag den lille bærtærte i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter, til butterdejen er fint gylden. Nyd den lun og gerne med en skefuld græsk yoghurt eller creme fraiche til.
Skrotbil, Skrotpræmie skriver
Det her skal bare prøves .-)
Emir skriver
Den ser fantastisk ud! Det helt klart noget jeg skal prøve i nærmeste fremtid. Tusind tak for det.