Så blev det dagen før dagen før dagen. Julestemningen kan for alvor mærkes allevegne, og Kaj blev budt på en pebernød i vuggestuen, da jeg afleverede ham her til morgen. Hans søde pædagog Signe fortalte, at de skulle bage julesmåkager i dag. Jeg elsker, at Kajs vuggestue ikke har en sukkerpolitik, som lader det gå ud over børnenes søde julehygge.
Selv har jeg lige spist et stykke af denne saftige banankage med den lækreste julesmag. Den er proppet med tørrede tranebær, rosiner, mandler, figner og kanel, og så byder toppingen på mælkechokolade og hvid chokolade samt pistacier, kokos blandet med hindbærstøv (jeg skulle lige bruge resten fra gårsdagens indlæg) og violsukker. Måske gik jeg lige lidt for all in på pynt, men så fik jeg brugt alle resterne, som stod i små skåle på køkkenbordet fra de sidste dages bounty produktioner. Og lækkert smager det!
Banankage med julesmag
8 personer
Banankage:
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
1 tsk kanel
35 g rosiner
35 g tørrede tranebær
35 g tørrede figner, skåret i mindre stykker
50 g mandler, grofthakket
Topping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør
Lidt smeltet hvid chokolade
Hakkede pistacier
violsukker
Kokosmel vendt med hindbærstøv
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Mos bananer godt. Vend bananmos, kanel, rosiner, tranebær, figner og mandler i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag banankagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl den af.
Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på banankagen og pynt med smeltet hvid chokolade, pistacier, violsukker og kokosmel vendt med hindbærstøv.
Tori//Gringalicious.com skriver
What a sweet and gorgeous cake! I want to eat so much of this!
Anne au Chocolat skriver
Dear Tori,
Thank you! Merry Christmas <3
Piskeriset skriver
Rigtig god – og sød – jul til jer ♥
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske,
Tusind tak og i lige måde <3