I SAMARBEJDE MED DANSUKKER
Efter at have siddet foran computeren et par timer i morges fik jeg sådan en lyst til banankage. Heldigvis havde jeg tre modne bananer liggende. Jeg plejer altid at bruge (bage)sukker i mine banankageopskrifter, men i dag ville jeg se, hvordan det ville blive, hvis jeg nu brugte økologisk brun farin fra Dansukker i stedet. Denne udskiftning kvitterede med ekstra saftighed og en fin smag af karamel, som jo skyldes, at den brune farin er lavet af sukker, som er blandet med rørsukkersirup.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg inkluderer den økologiske brune farin i banankagebagningen:)
Jeg overvejede en chokoladetopping men ombestemte mig og lavede en kaffeglasur i stedet. Kæmpe hit ♥
Her kommer opskriften:
Banankage med kaffeglasur
8-10 personer
Banankage:
2 æg
125 g Økologisk Brun farin fra Dansukker
150 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
3 modne bananer (225 g)
30 ml mælk
80 g smør, smeltet og afkølet
Kaffeglasur:
150 g Økologisk Flormelis fra Dansukker
2-3 spsk friskbrygget (stærk) kaffe
Pynt:
Usaltede pistacier
Banankage
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æg og brun farin sammen godt sammen i en skål. Vend mel, bagepulver og salt i. Mos bananerne godt i en skål og vend i dejen. Vend dernæst mælk i og tilsidst det smeltede smør ad et par omgange. Hæld dejen i en lille smurt sandkageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 50 minutter. Kontroller med en tandstik om den er færdigbagt. Køl af og pynt med en kaffeglasur lavet af flormelis og kaffe. Drys med lidt hakkede usaltede pistacier.
Helen skriver
Hvordan kan det bære, at der kun skal 30 ml mælk i, og hvorfor er dine mål ikke i du.
Helen skriver
Hov der skulle stå være og ikke bære og dl
Anne au Chocolat skriver
Kære Helen
Sådan er min opskrift 🙂