Lørdagens kage er en saftige banankage med aromatisk, syltet ingefær og en dejlig intens og silkeblød mælkechokolade på toppen. Jeg bagte den i går aftes og smagte et stykke af den her til morgen. Den er vanedannende lækker og den slags man snildt kan spise tre stykker af til en kop kaffe.
Resten af kagen tager vi med i sommerhus i dag og indtager på terrassen i forhåbentlig godt vejr. Vi har nemlig købt sommerhus ved Smidstrup Strand og stornyder tilværelsen som sommerhusejere 🙂
Ha’ en dejlig weekend!
Banankage med syltet ingefær og mælkechokolade ganache
8 personer
Banankage:
2 æg
100 g sukker
100 g mel
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
50 g syltet ingefær fra sukkerlage
Mælkechokolade ganache:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
50 ml piskefløde
Pynt:
Crumbleknas
Mørke chokoladeperler (reklamelink)
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel i. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt. Mos bananer godt og hak ingefær ultrafint. Vend bananmos og ingefær i dejen. Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform (20 cm). Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl af.
Mælkechokolade ganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med fløden. Lad den stå i et kvarters tid og fordel derefter på banankagen. Nyd med det samme, eller lad den sætte sig på køl.
Dorte skriver
Kan man lave den uden ingefær?
Kan virkelig ikke lide ingefær ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte,
Ja snildt! Den er SUPER god uden ingefær også:)
Dorte skriver
Tusinde tak for svar..
elsker banan kage, og denne lyder super
Lækker ??
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte,
Det var så lidt! God fornøjelse 🙂
Kh Anne
Anne skriver
Hej Anne
Tak for mange gode opskrifter.
Jeg er netop ved at bage denne banankage og undrer mig bare lidt over ingrediensrækkefølgen og -håndteringen. Så af ren nysgerrighed, hvad er grunden til, at man først vender mel i og derefter rører flydende smør i? Man kommer vel så til alligevel også at røre i melet og slå lidt luft ud? Og hvorfor flydende smør i stedet for fx at piske blødt smør med sukker, og derefter putte æg i? Har på fornemmelsen, at den bliver enormt lækker, men er nysgerrig 🙂
Kh Anne
Line skriver
Hej hvad er mon grunden til at der ikke skal bagepulver i?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Det er lidt forskelligt, om jeg bruger bagepulver i opskrifter. I denne er det ikke nødvendigt 🙂