Jeg er tosset med banankage! Det blev jeg mindet om i sidste uge, da jeg bagte banankage med chokolade hjemme i Kbh med en ven, som måske elsker banankager endnu mere. Banankagens søde saftighed gør mig glad, og når den kombineres med mørk chokolade – i eller ovenpå – når jeg lykkestadiet.
Nu hvor jeg er i Indien, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at kreere en indisk banankage med revet kokos fra en frisk kokosnød og ingefær. Både kokos og ingefær tilfører banankagen en aromatisk og eksotisk kant, og så bliver kagen endnu mere saftig. Kagen smager skønt i sig selv og af mest, når den er helt afkølet. Man kan også putte smeltet chokolade på kagen – det gjorde jeg dagen efter. Guanaja 70% fra Valrhona. Det var et hit, men det fjerner lidt fokus fra den fine smag af kokos og ingefær, så er I informeret 🙂
Banankage med kokos og ingefær
3 æg
145 g sukker
100 g hvedemel
3/4 tsk bagepulver
75 g smeltet smør, lidt afkølet
3 bananer, dejligt modne (mellemstore)
1 kokosnød, flækket og revet til kokosmel (150 g)
2 cm ingefær, skrællet og revet
Pisk æg og sukker sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen sammen med kokos og ingefær. Hæld dejen i en brødform foret med bagepapir bag ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter! Lad den køle af i et kvarters tid, inden den tages op af formen.
Ps. Jeg er sikker på, at man kan bruge almindelig kokosmel – men brug da kun halvt så mange gram.
Rikke skriver
Hej Anne!
Den ser lækker ud – den vil jeg bage til mit kor i næste uge. Man kan vel altid go exotic med kagen, når vejret nu bare er sjap. Hvor mange skiver vil du skyde på, at der er i din portion?
Jeg bagte chokoladeballaden forleden med hvis chokolade, abrikoser og rosiner – det var nammenam 🙂
Kram fra Rikke
PS. Mit kor øver i Brorson Kirken. Jeg mener, at vi to engang har været til koncert med Nancy and the et-eller-andet derinde, kan det ikke passe? I så fald må det jo være passende at medbringe en af dine kager 😉
Ida skriver
Søde Anne – kan (ikke-frisk) kokosmel bruges istedet?
Mette skriver
Hej Anne,
Det er en killer-combo, du har gang i der.
Jeg rejser til Indien om 2,5 uge. Måske skal jeg plage en af mine kolleger om at få lov at låne et køkken, så jeg kan bage kage.
Jeg får i hvert tilfælde vildt meget lyst til at gøre det, når jeg læser dit indlæg og ser de skønne billeder.
Nyd ferien!
Kram, Mette
Anne (A+K) skriver
Uhm – eeelsker også banankage, sådan rigtig meget endda! Er sikker på, kokos’en gør sig rigtig godt deri, lækker erstatning for dem sædvanelige mængde valnødder der plejer at ryge i dejen!
– Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Tusind tak for en sød og dejlig kommentar 🙂
Jeg vil mene, at opskriften i hvert fald rækker til 10 personer.
Uhm chokoladeballaden med hvid chokolade, abrikoser og rosiner er også fantastisk!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Jeg fik aldrig svaret tilbage før nu. Men jeg har skrevet en lille ekstra kommentar nederst i indlægget takket være dig 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Mette,
Ja lov mig lige, at du får overtalt en af dine kolleger til at stille et køkken til rådighed 🙂
Kram fra mig
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne (A+K)
Det var også sådan jeg tænkte 🙂
kh Anne
Tina Jensen skriver
Super opskrift o:)
Jeg kan også anbefale http://www.banankage.info for lækre opskrifter på banankager 🙂
peter gadeberg skriver
Hej Anne, så prøvede jeg igen en af dine opskrifter, det vil sige brugte den som udgangspunkt! jeg brugte 4 æg, 100 gr smør, 100 gr. sukker, 75 gr. brunfarin, 100 gr kokos, 100 gr mel, 100 gr blendede mandler, 3/4 bagepulver, 3 bananer, og 3 cm ingefær ! den smager simpelthen fantastisk – prøver næste gang med lidt hvid chokolade…… endnu engang tak for din fantastiske opskrifter!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Peter
Det lyder virkelig himmelsk 🙂
Kh Anne
Kim henriksen skriver
Hej, Den er virkelig god TAK