Jeg spiser bananer hver dag, fordi jeg elsker dem. Da jeg var yngre elskede jeg kun umodne bananer, men nu spiser jeg dem umodne såvel som modne. Har jeg mon fået en sødere tand ? Nuvel, når bananerne bliver overmodne bager jeg tit banankage. I dag blev det til muffins, da jeg gerne vil vise de fine lyserøde papirsforme, jeg fik af nogle veninder for et lille stykke tid siden.
Opskriften her tager som min yndlings æblekage udgangspunkt i en pund-til-pund-og-otte-æg-dej. Jeg har blot tilføjet lidt bagepulver (for at gøre muffins’ne en tand mere luftige), mosede bananer, hakket chokolade og valnødder.
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend mel i og til sidst bananer, chokolade og valnødder. Fordel dejen i papirsformene (ca. 10 stk) og bag i ca. 20 min.
Værsgo and go bananas
Mira Arkin skriver
Åhh, Anne – det ser dejligt ud! Hvorfor smager bananer bare så godt sammen med mørk chokolade? Et match made in heaven.
anneauchocolat skriver
Ja! Har man først sagt banan, bliver man næsten også nødt til at sige chokolade 🙂 Vel også derfor klassikeren Banana Split (helst i en lidt nyere udgave) stadig hitter hos mig. Banan, is, flødeskum og rigeligt med chokoladesovs!!
foodfanatic skriver
Hej Anne,
Dine bananmuffins ser også super lækre ud. Man kan godt høre, at du er vant til at arbejde med de søde sager, når du istedet for en enkelt opskrift kaster dig over en grundopskrift og forvandler den, så den passer til det, du lige har lyst til at lave. Da jeg læste din kommentar på min blog, syntes jeg nok, at dit navn virkede bekendt. Tror muligvis, at det var for to dage siden, hvor min søster skrev, at hun ville tilmelde mig til Kokkekampen, hvis de åbnede op for en ny sæson. Jeg kiggede efterfølgende på hjemmesiden og klikkede tilfældigt på to af deltagerne – du var en af dem. Ret vildt at du har tilbragt et år på den madlavningsskole i Frankrig. Jeg har selv skrevet til den engang for a høre deres priser. Et år må da have kostet en bondegård?
Glæder mig til programmet i aften.
Venlige hilsner Nadia/Foodfanatic
anneauchocolat skriver
Hej Nadia!
Hvis Kokkekampen får en sæson 2, skal du da klart tilmelde dig! Det er en fantastisk og sjov udfordring for madnørder!
Jeg arbejdede på køkkenskolen i Frankrig som køkkenhjælp. Dvs at jeg var så heldig at få løn for at være der et helt år og spise al den dejlige provencalske mad, men så skulle jeg til gengæld også vaske op og servere – hvilket jeg gjorde med glæde 🙂 Efterfølgende har jeg været dernede tre gange og hjulpet til i en uges tid. Min kæreste og jeg tager også et smut forbi køkkenskolen til oktober – jeg kan slet ikke undvære den 🙂
Har du altid været madglad ??
Venligst Anne au Chocolat
foodfanatic skriver
Hej Anne,
Ih hvor dejligt at se, at du gik videre. Jeg synes, at begge dine retter så super gode ud. Det er lidt vildt, at de var så reaktionære, når det kommer til at servere gris på den anden måde. Det så ud til, at du havde fat i det helt rigtige. Jeg vil helt vildt gerne melde mig til, men er meget ude af landet, så ved ikke engang, om jeg får mulighed for det, hvis der kommer en sæson 2. Håber lidt på at komme til Kina næste semester.
Ja jeg har vist altid været madglad – det stammer nok fra min mor, som også går meget op i mad. Hun har endda undervist i madlavning. Det er egentlig som om, at min madglæde vokser hele tiden. Det er nu nok bare erfaringen, som gør, at jeg får lyst til at prøve nye ting og nye smagskombinationer.
Som du måske har læst på min blog, så går jeg på syvende semester på Journalisthøjskolen. I min praktiktid på Nyhedsavisen skrev jeg faktisk meget om mad (nu så jeg jo, at du gerne vil være madskribent) og forestiller mig også, at det måske er noget, jeg kan arbejde med i fremtiden.
Nadia
anneauchocolat skriver
Tak Nadia! Jeg er glad for, at du synes om mine retter i Kokkekampen. Hr. Frank har vist ikke været nok i Provence – ellers havde han med garanti set og smagt en lignende servering! 🙂
Det var lidt nervepirrende at se og høre sig selv i fjernsynet! Men men men.. det var nu ok alligevel!
Jeg kan godt forstå, at du håber på at komme til Kina på exchange, men jeg håber til gengæld også, at du kommer med i den (evt.) næste Kokkekampen. Du har i hvert fald madglæden og dygtigheden!
Mht. madskriveriet på professionelt plan, så er det jo en ganske lille nichebranche i Danmark, men jeg håber da på at blive en del af den på et tidspunkt 🙂
Karina skriver
Nej hvor er de lækre og luftige 🙂 -Mine gæster syntes de var et rent hit.
Nicole skriver
kan man også bage dem i en silikone form ?????
Nicole skriver
Kan man også bage dem i en silikone form
Anne au Chocolat skriver
Kære Nicole
Det kan du sagtens! 🙂
Kh Anne
Louise skriver
Hej Anne
Har netop bagt og smagt dine lækre bananmuffins – mums! Havde en overmoden banan liggende, så det var oplagt at bage lidt banansødt 🙂 Det er kun den anden opskrift fra din overdådige blog, jeg har lavet… Men bare rolig, min kage to-do-liste er spækket med dine smukke kreationer.
Keep up the good work! 😀
Mange hilsner fra Louise
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Det lyder skønt! Jeg kunne godt spise en
bananmuffin lige nu:)
Glæder mig til når du har prøvet flere opskrifter.
God aften!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Det lyder skønt! Jeg kunne godt spise en
bananmuffin lige nu:)
Glæder mig til når du har prøvet flere opskrifter.
God aften!
Kh Anne
LEA skriver
Hejsa,
tak for opskriften, men hvor mange er det til?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lea
Ca. 10 muffins vil jeg skyde på 🙂
Kh Anne
Ida skriver
Hej Anne
Kan de fryses?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida
JA det kan du tro 🙂
Kh Anne
Nanna skriver
Kan de fryses??
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Yes!
Heidi skriver
Pragtfuldt muffins. Jeg lavede dog en lille variant i stedet for valnødder ristede jeg nogle mandler i salt og finhakkede dem. Det let salte gav et fint modspil til den meget søde banan og den let bitre chokolade ….
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi
Det lyder himmelsk :)Tak for inspirationen!
Kh Anne
Chalotte skriver
Hej Anne , hvad for noget smør brugte du til banan muffins . Alm kærgården eller margarine . Der står kun blødt smør er det så ligemeget hvad det er
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Jeg brugte hverken Kærgården eller margarine. Jeg plejer at bruge saltet smør fra Thise, men Lurpak er også fint 🙂
kh Anne
Camilla skriver
De ser lækre ud, dem vil jeg prøve i weekenden, men kan man bruge mandler eller hasselnødder i stedet for valnødder og ville du foretrække det ene frem for det andet?
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Det kan du tro, at man kan! 🙂
Kh Anne
Ida T skriver
Hej Anne.
Jeg har lige lavet dine lækre bananmuffins. Jeg skiftede valnødderne ud med en lille håndfuld saltede mandler, i og 1 tsk havsalt i dejen, og det giver en rigtig god kontrast til de søde muffins. Kæmpe hit! Det er ikke sidste gang jeg laver dem. 🙂
Isabell skriver
Kære Anne,
Super lækre muffins.
Jeg står nu og har lavet aaalt for mange og tænkte jeg ville tage dem med på arbejde mandag. Tror du at de kan holde sig to dage eller skal jeg sætte den sidste portion dej i køleskabet og vente med at bage de sidste til i morgen?
Tusind tak for hjælpen! Rigtig god weekend.
Anne au Chocolat skriver
Kære Isabell,
Jeg er ked af, at jeg først har set din kommentar nu. Håber, at du fandt en god løsning 🙂
Kh Anne
Diana Øgendahl skriver
Hejsa
Super opskrift …
Der mangler at stå hvornår bagepulver skal tilsættes ? Jeg tilsatte det sammen med mel…
Anne au Chocolat skriver
Kære Diana,
Dejligt at høre 🙂 og tak for info – det er nu rettet! Kh Anne
Julie skriver
Kære Anne.
Jeg har ofte lavet dine bananmuffins – de er så lækre. Jeg vil gerne lave en hel stor bradepande på fredag. Hvor mange tror du jeg skal gange opskriften op, og hvad tænker du med bagetid?
Mvh. Julie
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
Dejligt at høre 🙂
Jeg ville nok gange opskriften med 3 og så holder øje efter 20 minutter – men måske den skal have væsentlig længere. Tjek med en kødnål eller strikkepind i midten for at være sikker på, at den er færdigbagt.
Kh Anne
Sophia skriver
Super opskrift!
Mette skriver
Faldt lige over denne lækre opskrift!
Jeg (rookie bager) bliver dog nødt til at få afklaret, når du kun skriver temperatur på ovnen, er det da varmluft eller ej? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Jeg bager altid med varmluft 🙂
lioka skriver
Tak for opskriften.
Vaniljesukker, et nip salt og pekan i stedet for valnødder løfter dem lige en (sød) tand
Signe Abildsten Nicolaisen skriver
Lækker opskrift! Men min dej skilte en smule, da jeg blandede bananerne i smør/sukker/æg. Hvorfor sker det mon?🤔