I dag serverer jeg opskriften på de her lækre, saftige og knasende bananmuffins for jer, som jeg bagte i Indien og spiste udenfor i varmen med sol i ansigt og bare tæer i græsset. Det var tider!
I Indien kan man få lyse rosiner over det hele, og jeg snackede dem også dagligt. Min mor putter dem faktisk på havregrøden sammen med sin Sri Lanka kanel hver morgen. Fabelagtigt ritual. Jeg puttede lyse rosiner i disse små bananmuffins sammen med valnødder og lidt rom. Alle tre ting gik strålende til de sødmefulde (og overmodne) bananer i muffinsdejen. Virkelig en dejlig og hyggelig kombination.
10 små muffins
2 æg
100 g sukker
65 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
50 g smeltet smør, lidt afkølet
2 små bananer, dejligt modne
50 g valnødder, hakket
50 g lyse rosiner
1 spsk rom
Pisk æg ogsukker sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Rør tilsidst valnødder, rosiner og rom i. Hæld dejen i 10 forme og bag dem ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.
Marie - Cocina Fragrante skriver
Mmmh, de ser lækre ud. Elsker banan i bagværk, det giver sådan en dejlig sødme.
Hanne skriver
Hej Anne
I eftermiddag bagte jeg dine bananmuffins. De blev virkelig lækre. Da jeg ikke lige havde rom, brugte jeg portvin i stedet, det gik fint. Det er bestemt ikke sidste gang at de bliver bagt. Næste gang vil jeg skifte rosinerne ud med god chokolade. Ikke fordi det ikke virkede med rosiner,
men bare for at prøve med chokolade.
Venlig hilsen Hanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Jeg er heeelt enig 🙂
Kh A
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne
Det lyder dejligt 🙂 Apropos bananmuffins med chokolade så har jeg to i opskriftindekset, som du jo lige kan tjekke ud!
God weekend.
Kh Anne