I dag fylder min tvillingebror Lars og jeg 25 år. Det skal fejres med skønne mennesker, masser af kage og en god portion bobler. Solen kommer vist ikke frem i dag, gad vide om vejrguderne straffer mig for at have haft et lidt for sødt liv det sidste år.
Jeg skal i køkkenet og traktere lige om lidt, men inden da får I opskriften på Bedstefars skæg kage, som jeg har lavet til Din Baghave. Kagen er ikke lige frem revolutionerende, men den er lavet med min mors syrlige hindbærribssyltetøj, hvilket er lidt frækt i mine øjne. Den består af en dejlig kagebund, syltetøj og en sprød men blød marengs samt knasende sukker. Syltetøjet blev lavet ved at safte 150 gram hindbær og 150 gram ribs med 150 gram sukker i en skål i et par timer. Dernæst blev bærrene og sukkeret kogt op og skummet let af. Det tog ca. 5 minutter. Når syltetøjet er afkølet, kan det bruges i kagen. Eller kommes på glas og gemmes til en anden gang.
Til kagen skal der bruges
275 g mel
185 g smør, blødgjort
225 g sukker
3/4 tsk bagepulver
3 æggeblommer
175 ml mælk
1/2 – 1 glas hindbærribs syltetøj (se ovenfor) – efter smag og behag
3 æggehvider
185 g sukker
Kagen laves sådan
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i kagedejen sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt og melet bradepande (alternativt, bare foret med bagepapir) på ca. 30 cm x 40 cm. Bag dejen i 15 minutter i ovnen ved 200 graders varmluft.
Pisk i mellemtiden æggehviderne stive i en ren skål og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs. Når kagebunden er bagt, tages den ud af ovnen. Fordel syltetøj i en jævnt lag og dernæst marengsen. Drys tilsidst med lidt ekstra sukker på toppen. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft, til den er letgylden. Det tager ca. 15 minutter.
C'est la vie by G. skriver
Kære Anne,
Stort tillykke med fødselsdagen – sikke en dejlig kage I skal hygge med.
Håber du får en fantastisk dag, og tak for super inspiration på din blog 🙂
/Gitte
Anna skriver
Tillykke med fødselsdagen til Jer begge 🙂
Kagen ser lækker ud, den vil jeg helt sikkert prøve næste gang jeg skal bage.
Kan man bruge friske æg og dele dem op i blomme og hvide, eller skal de være pasteuriseret?
Kh. Anna
Anna skriver
Må jeg forresten spørge hvilket kamera du bruger til at tage billeder?
Kh. Anna
Ann-Christine skriver
Stort tillykke til jer begge! Jeg håber I får en skøn dag, bobler, kage og chokolade lyder som en dejlig kombi.
– og jeg er helt sikker på at du ikke straffes for det søde, solen skinner, blot bagved skyerne i dag 🙂
Piskeriset skriver
Tillykke med fødselsdagen – mon ikke der vanker lidt sødt i løbet af dagen? 😉
God variant – den lyder frisk og lækker!
Lise skriver
Tillykke med dagen!
Det er rigtig hyggeligt at følge med i dine bageeksperimenter, tak for det!
Louise skriver
Tillykke!!
Og tak for dejlig blog —
TROR du at man kunne få dig til at give et bud på denne kage???
http://www.cover.dk/blog/batoffee
IM DYING HERE – DEN ER JO FOR VILD!!
Mira Arkin skriver
Uhm, man kan se, hvordan kagebunden smager af smør. Lækkert, Anne!
Anne au Chocolat skriver
Kære Gitte
Tusind tak for din hilsen 🙂
Jeg er lige kommet hjem fra en dejlig uge i Skagen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
Jeg bruger mit Nikon D3000 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Tak for en dejlig dejlig hilsen 🙂
Jeg er lige kommet hjem fra en ferie i Skagen uden computer, så nu kribler det i mine fingre for at komme i gang med bloggen igen 🙂
Håber du og tvillingerne har det skønt!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Tak sød Piske <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise
Mange tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Louise
Tak for din hilsen 🙂
Jeg har først set din kommentar nu, da jeg netop er hjemvendt fra en uges ferie i Skagen uden computer. M E N jo, det tror jeg godt, at jeg ville kunne 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mira,
Du er den sødeste 🙂
Louise skriver
Jeg håber sådan at du har tid og lyst – ville være dig evigt taknemmelig!!
Helle skriver
Den smager også super godt med chokolade i stedet for syltetøj.
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle
Tak for tip! Hvilken chokolade bruger du så ? 🙂
Kh Anne
Emilie skriver
Wauuw den ser lækker ud! Nu har jeg altså snart afprøvet over halvdelen af dine opskrifter, særligt cookies’ne har jeg bagt flittigt til klassetimer i gymnasiet 😀 Jeg tænkte på, om du på et tidspunkt ikke ville begive dig ud i en anneauchocolat’ hindbærsnitteversion?;) Kunne være såååå lækkert. Knus Emilie
Anne au Chocolat skriver
Kære Emilie
Dejlig kommentar 🙂 Tak for den! Har du prøvet mine rabarbersnitter?
Kh Anne
Linette skriver
Hej Anne 🙂
Da det ikke er sæson for ribs lige nu, hvad foreslår du så, at jeg gør? Kan jeg eventuelt købe noget færdigt syltetøj eller ville det være at ødelægge kagen? 🙂
Mange hilsner Linette.
Anne au Chocolat skriver
Kære Linette
Køb en god syltetøj 🙂 Det skader ikke kagen!
God fornøjelse.
Kh Anne
Siw skriver
Kære Anne,
Jeg har også en tvillingebror:)
Det ser forresten lækkert ud:)
Anne au Chocolat skriver
Kære Siw
Hvor er du sød! Tak for dine fine kommentarer 🙂
kh Anne
Mie Valentin skriver
Hej Anne 🙂
Den ser super lækker ud. Jeg ville gerne lave den her til på søndag, til min fødselsdag.
Men hvor mange personer er denne opskrift til cirka?
Venlig hilsen
Mie
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie,
Der er i hvert fald til 10 personer 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Karin Rahbek skriver
Hej Anne,
Det ser super lækkert ud!
Ved du, om man kan lave første del af kagen fx dagen før og resten selve dagen, hvor det skal serveres?
Mvh Karin
Mari skriver
Hvilken str bradepande bruges der?
Maria Nielsen skriver
Hvor mange bliver der ca. til? 🙂
Julie Marie Holm skriver
Hej Anne
Er vi enige om at denne kage er bedst når den er helt nybagt og ikke så godt egner sig til at komme på køl natten over og spises næste eftermiddag? Skal nemlig lave kage til mine kolleger på jobbet….
Leif m skriver
vil lige takke for opskriften fik sådan lyst til bestefar med skæg den var da ret god.. vi fik den rimelig tid som lille men synes nu den smagte noget anderledes en hvad jeg huskede men åbenbart plejede min mor altid at bruge abrikos syltetøj vil stærkt råde folk til at prøve med det i for det er som om kagen bare er lavet til det skal være abrikos …
Vicky skriver
Hej Anne
Kan den laves i forvejen? Står og skal lave den til 70 personer til en fest og er i tvivl om den er dum at lave til formålet.
Vh Vicky
Annica skriver
Skøn kage❤️ Nam, nam❤️ Tak for den gode opskrift❤️ Men jeg havde nu kun nok dej til en 20×30 bradepande. Men selve “Kagen” var meget svampet. Den sad lige i skabet.