Denne blåbærproppede mazarinkage med hvid chokolade ganache er så let at lave, men byder stadig på masser af wauw-faktor med sin fantastisk lækre smag og konsistens.
Bag den lige i den kommende uge:) God mandag!
Blåbærfyldt mazarin med hvid chokolade ganache
16 stk
Blåbærmazarin:
200 g sukker
200 g marcipan, revet
200 g blødt smør
4 æg
100 g mel
300 g blåbær
Hvid chokolade ganache:
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde
Lidt blåbærpulver til pynt
Blåbærmazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel i og til sidst forsigtigt blåbærrene. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen varmluft i ca. 35-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.
Hvid chokolade ganache:
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser til al chokoladen af smeltet med fløden til en ensartet ganache. Fordel på kagen og stil på køl i 3-4 timer, til ganachen har sat sig godt. Pynt evt. med blåbærpulver inden servering.
Trine Fromberg skriver
Se så lækker ud – kan man bruge frosne blåbær, har så mange i fryseren?
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
Det kan du tro!!