Jeg lagde et billede af denne lækre blåbærkage op på min instagram for et par dage siden og lovede i samme omgang, at jeg snart ville dele opskriften. Der gik lige weekend, køb af nyt spisebord til vores nyes hus og andre praktisk i den, så jeg glemte alt om det. Heldigvis mindede en sød følger mig om det for lidt siden. Drengene er på legeplads med far og farfar, så jeg fik lige en ledig stund til at skrive opskriften. Hvis I ganger den med 1,5, så passer den til en springform på 20 cm i diameter.
God søndag eftermiddag.
Blåbærmazarin med crumbletop
8 personer
Mazarindej:
100 g marcipan
100 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
100 g blødt smør
2 æg
20 g mandelmel
80 g hvedemel
Fyld:
200 g frosne blåbær
2 tsk hvedemel
Crumble:
35 g smør
30 g sukker
20 g havregryn
40 g mel
et nip salt
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend tilsidst mandelmel og mel i. Hæld dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Vend blåbær med hvedemel og fordel på dejen. Bland ingredienserne til crumbledejen sammen – enten i en minihakker eller smuldrene med fingrene i en skål. Fordel på blåbærrene. Bag kagen i ovnen i ca. 60 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik eller lignende. Husk at hver ovn bager forskelligt. Køl kagen af, og vend den derefter ud af formen. Server gerne med creme fraiche, letpisket fløde eller vaniljeis til.
Anette skriver
Den ser super lækker ud. Jeg må vist se, om jeg kan finde nogle blåbær i fryseren.
Anne au Chocolat skriver
Kære Anette,
Det lyder dejligt!!
Louise skriver
Skal blåbærrene tøs op, inden de kommes på kagen?
Anne au Chocolat skriver
Nej det er ikke nødvendigt
Lise skriver
Skal den helst spises samme dag? Eller er den lige så god dagen efter?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise,
Jeg beklager det sene svar. Den er lige så god dagen efter 🙂