I dag serverer jeg en kage på bloggen, som står i stor kontrast til den mere avancerede sag fra i fredags, men som i al sin enkelhed er den slags kage, jeg holder mest af og derfor laver flest af.
En stjernesimpel og tidsvenlig kage, som ikke er spor kringlet men byder på masser af velsmag. Det er aromatisk, saftig uden sidestykke og proppet med frisk blodappelsinsmag i både kagedej og den syrligt søde glasur. Den emmer langt væk af lykkelig hygge og er perfekt til både en kop kaffe eller te. Helt klart en ny favorit herhjemme.
Jeg er sikker på, at den også vil hitte stort hos jer. Og den holder sig dejligt frisk i mange dage, hvis den altså ikke bliver spist med det samme:)
Blodappelsinkage med marcipan
200 g sukker
200 g marcipan, revet
200 g blødt smør
4 æg
Fintrevet skal af 2 øko blodappelsiner
100 g mel
Glasur:
150 g flormelis
ca. saft af 1 blodappelsin
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter blodappelsinskal og mel i. Hæld dejen i en brødform (ca. 1,5 liter) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 70 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og blodappelsinsaft og fordel den på kagen. Pynt evt. med friske skiver af blodappelsin.
Maria skriver
Tror du at man kan lave den med almindelige appelsiner? Jeg kunne desværre ikke støve blodappelsiner op nogen steder.
Jeg har ikke en brødform, men en almindelig form. Mon så ikke jeg skal reducere bagetiden noget?
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Hej Maria,
Min mand fandt de økologiske blodappelsiner i SuperBrugsen – der bliver de kaldt røde appelsiner – måske noget en reklameperson har fundet på for at gøre det mere appetitligt?
Men ellers kan du sagtens bruge almindelig appelsiner. Så bliver glasuren ikke så fin lyserød dog.
Jeg ville nok kigge til kagen efter 40 minutter, hvis du bager den i fad. Men måske den skal have længere. Kontroller med en kniv, strikkepinde eller kødnål, om den er færdigbagt 🙂
Louise skriver
Irma har også “røde appelsiner”, blot til info ?