Da min mand kom hjem fra arbejde i dag, forkælede jeg ham med denne blomme blondie. En lækker hvid chokoladekage med blommer i. Den var så god, at han straks måtte spise et stykke til. Jeg spiste naturligvis også to stykker. Blondien er sprød på den seje måde udenpå og vidunderlig blød indeni med masser af syrlig og sødmefuld saft fra blommerne, som falder til bunden, når kagen bager. Men det gør ikke noget. Det vigtigste er jo smagsoplevelsen. Kagen byder også på aromatisk appelsin og pistacieknas, men sidstnævnte gemmer sig i toppen under drysset af flormelis.
Alle chokoladekager skal helst bages dagen før for at få den bedste konsistens, og denne blondie er ingen undtagelse. Dog sneg vi os jo til at spise et par stykker her i eftermiddag, selvom kagen blev bagt i morges. Så gemmer vi resten til i morgen og glæder os til at smage, når kagen har sat sig lidt mere på køl.
Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer
10-12 personer
140 g smør
140 g hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
80 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1/2 øko appelsin
5 blommer, halverede
Lidt usaltede pistacier
Flormelis
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og appelsinskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Tryk blommerne ned i dejen og drys med pistacier. Bag kagen i 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og opbevar den gerne på køl natten over. Giv kagen et drys flormelis inden servering.
Natacha skriver
Mums, den ser lækker ud!!
Ville man kunne bruge andre frugter end blommer?
Anne au Chocolat skriver
Kære Natacha,
Den er SÅ lækker 🙂
Ja, du kan bruge din favoritfrugter og bær.
LIA skriver
Ser gott ut. Vilka blommor använder du i kakan?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lia,
Tusind tak 🙂 Jeg bruger helt almindelige røde runde blommer 🙂
Soohoe skriver
Kære Anne
Tak for den gode blok med de mange, utroligt lækre opskrifter!
Mon denne kage er fryseegnet?
Anne au Chocolat skriver
Ja det tror bestemt godt, man kan 🙂