E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bounty Brownie og mit nye samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic

8. september 2020 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Reklame for Elmelund Chocolatier Organic 

Jeg har glædet mig meget til at fortælle jer om mit nye samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic. Et samarbejde der har været længe undervejs med flere besøg på chokoladefabrikken ved Vordingborg og mange lækre testbagningerne med chokoladerne for virkelig at lære dem grundigt at kende.

Elmelund Chocolatier Organic er dansk, økologisk og prisvindende kvalitetschokolade. Brandet, som er en underafdeling af det super dygtige og yderst passionerede familieforetagende Økoladen, byder på et lækkert sortiment af dragée chokolader, gaveæsker og Single Origin chokolader samt marcipan, hasselnødnougat og mandelnougat. På min side med chokoladeanbefalinger kan I læse mere om de forskellige chokoladevarianter og øvrige sager fra deres sortiment, som jeg er blevet vildt begejstret for og stornyder at bruge i mit søde univers. Det er et skønt sortiment til at alle hjemmegourmeter og chokoladefans med hang til økologi og god kvalitet.

Som en del af samarbejdet kommer jeg til at udvikle en lang række chokoladeopskrifter til Elmelunds smagsunivers. En del af dem vil jeg også løbende servere for jer her på bloggen.

Og den første opskrift er denne fabelagtige “bounty brownie”, som byder på en chokoladerig, saftig browniebund lavet på den virkelig lækre, delikate og aromatiske 70% Peru Mørk Chokolade (reklamelink), cremet kokosfyld og sidst mindst en fløjlsblød mælkechokolade ganache lavet på den sødmefulde og geniale 41% Peru Mælkechokolade (reklamelink).

Bounty Brownie
16 stk. (og masser af lækre kanter)

Brownie:
200 g smør
200 g 70% Peru Mørk Chokolade fra Elmelund Chocolatier (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk. salt

Kokosfyld:
175 g kondenseret mælk
175 g kokosmel

Mælkechokolade ganache:
150 g 41% Peru Mælkechokolade fra Elmelund Chocolatier (reklamelink)
85 g piskefløde

Pynt:
Kokosmel og evt. ristede kokosflager

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir, og bag den i 25 minutter. Køl helt af.

Kokosfyld:
Bland kondenseret mælk sammen med kokosmel i en skål og tryk kokosfyldet ud på brownien. Stil på køl og lav mælkechokolade ganachen.

Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen oven på kokosfyldet og drys på med kokosmel og kokosflager. Lad ganachen sætte sig på køl i 4 timer eller gerne natten over, inden kagen skæres ud.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Det nemmeste og lækreste surdejsrugbrød
Next Post: Min favorit mad til morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia Vestergaard skriver

    18. maj 2021 kl. 18:28

    Kan den laves dagen før eller bliver den for tør? ☺️

  2. Dorte Oxenvad skriver

    5. september 2021 kl. 14:23

    Kan man bruge fløde, eller noget andet, istedet for kondenseret mælk?

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2021 kl. 19:53

    Kære Dorte,
    Jeg har ikke prøvet det – så jeg ved det ikke. Men ellers kan man købe kondenseret mælk i alle supermarkeder 🙂

  4. Helle skriver

    6. september 2021 kl. 09:29

    Uhh, det ser lækkert ud!
    Kan den mon fryses hel eller i stykker?
    Mvh. Helle

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:50

    Kære Helle,
    Tak! Den kan begge dele:)

  6. maria skriver

    8. marts 2022 kl. 16:38

    kan man godt lave den i en rund form

  7. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2022 kl. 12:50

    Ja sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap