Alle 10 brombærsnitter med crumbletop røg på under et døgn. Christian spiste langt de fleste. Han kunne ikke stoppe igen. Så godt smager de! De er knasende sprøde og let karamelliserede med en farvefin og syrligt sød brombærmidte. Lavet med brombær fra sommerhushaven <3
Nyd snitterne nybagte, lune eller afkølede – og også gerne direkte fra køl.
I øvrigt en perfekt picnickage – eller godbid til ungernes madpakke. Evt. skåret i små kvadrater i stedet.
Brombærsnitter med crumbletop
10 snitter
Dej til bund og top:
200 g hvedemel
85 g brun farin
45 g sukker
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt
150 g brombærsyltetøj
30 g pekannødder
Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine og rør det sammen til en ensartet smuldret dej. Eller brug dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål.
Samling:
Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en aflang tærteform (ca. 35 cm x 10 cm) som denne tærteform fra hjemmekonditor (reklame link) foret med bagepapir. Fordel brombærsyltetøjet på bunden i formen. Smuldr resten af dejen på toppen og drys med hakkede pekannødder. Bag i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft, til crumbletoppen er fint gyldenbrun. Køl af i en halv times tid og skær ud i snitter.
Ilse Jensen skriver
Uhm……. ser rigtig lækre ud ?
Vil lige høre om de stadig er sprøde hvis de laves 1-2 dage før de skal spises og sættes i køleskab ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ilse,
Ja det er de 🙂 Selvom de naturlig er allermest sprøde, når de er helt nybagt. Men sådan er det vist med det meste af den slags bagværk!
Kathrine skriver
Den smager FANTASTISK! Sødt, syrligt og en lille smule salt, helt perfekt! Kan man mon fryse den? Og er det i så fald bedst når den er ubagt eller bagt? Jeg er MEGA fan af dine altid lækre kager ???
Amalie skriver
Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at høre til frysning. Kan de fryses og skal den så lunes før servering eller? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Amalie,
Ja det tænker jeg godt, at de kan. Men jeg har ikke prøvet det før. Lun dem gerne i ovnen, hvis du ønsker eller spis dem kolde 🙂
Kh Anne