Jeg håber, at I har nydt og måske fortsat nyder sommerferien sammen med jeres kære.
Vores hverdag er gået i gang igen i dag efter tre vidunderlige ugers sommerferie, hvor langt den meste tid blev tilbragt i vores sommerhus i Smidstrup ved Gilleleje sammen med venner og familie og også meget tid bare os fire.
Lige inden vi tog hjem, plukkede jeg alle de brombær, som var modne i vores have. Vi har så ufatteligt mange brombær, som bare venter på at blive modne. Faktisk er tre ud af fire sider af vores 1200 m2 sommerhusgrund nærmest fuldt beplantet med brombærkrat, så forestil jer selv, hvor mange kg det giver os. Ren brombærlykke!
Årets første modne brombær brugte jeg til at lave denne simple brombærtærte, som byder på en sødmefuld og ren smag af brombær tilføjet lidt vanilje og citronfriskhed. Og så den der knasende smørsprøde tærtebund, man får trods det saftige brombærfyld, når man bager med perforeret tærtering og særligt også med en perforeret bageplade, som jeg bruger. Men jeg spår en stor succes selv med en helt almindelig tærteform, faktisk.
I kan godt glæde jer til at bage og smage denne tærte ♥ Gerne med en kugle vaniljeis eller skefuld creme fraiche til.
Brombærtærte
6-8 personer
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Brombærfyld:
250 g brombær
95 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft
Korn af 1/2 vaniljestang
15 g mandelflager
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (reklamelink) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens brombærfyldet laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Fordel brombærfyldet på tærtebunden. Drys mandelflagerne på, og bag tærten i ca. 35-40 minutter.
Maria skriver
Hej Anne
Jeg har også masser af brombær i sommerhushaven, så jeg glæder mig til at prøve denne opskrift. Hvordan er det med bær fra haven – skal de skylles eller kan de blot bruges som de er, der er jo ikke sprøjtegifte på?
Vh Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Hvor dejligt altså 🙂
Ja jeg skyller altid havens brombær grundigt inden brug i køkkenet, da der kan sidde små fluer, larver og andet på dem. Men dem jeg hapser direkte fra busken, skyller jeg ikke.
God brombærbagelyst.
Kh Anne
Isabella skriver
Super super lækker kage og dejlig nem at have med at gøre! Jeg lavede den med en marcipan crumble på toppen og så med lidt mindre sukker i bærene, det kan helt sikkert anbefales at prøve også! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Isabella,
Åh det lyder vanvittigt lækkert! Knipsede du et billede af den mon?
kh Anne
Isabella skriver
Kære Anne,
Det var det bestemt også! 🙂 Det gjorde jeg – jeg sender meget gerne hvis du vil se resultatet!
Anne au Chocolat skriver
Kære Isabella,
Juhuu hvor dejligt! annemoltkedahl@gmail.com 🙂
Glæder mig til at se!
Mia skriver
Hvad kan man gøre, hvis man hverken har en perforeret bageplade eller tærtering? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Brug en almindelig tærteform 🙂
Randi skriver
Jeg har lige lavet den idag med den sidste brombær høst fra Amager fælled. Super lækker! Jeg lavede dobbelt portion, og så passede den fint til både tærte form og 8 mennesker. Der er endda et lille bitte stykke til overs til imorgen;-)
Tak for opskrift
Anne au Chocolat skriver
Kære Randi,
Hvor lyder det bare godt og lækkert <3
Kh Anne
Nanna skriver
Kære Anne,
Denne tærte ser SÅ lækker ud. Jeg har fået brombær fra mine forældres landsted, men de er nu frosne, og spørgsmålet går på, om du tænker opskriften er 1:1 med frosne bær, eller om det måske bliver for vådt?
KH
Nanna
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna,
Jeg er så ked af det sene svar! Jeg ville tø dem op og så evt. hælde væden fra, hvis der er nogen!
God fornøjelse kære du.
Helle skriver
Kan den mon fryses?
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle,
Beklager det lidt sene svar. Ja det kan den!
Caroline skriver
Hej Anne, linket til din spændende bageform virker ikke længere. Ved du hvor man kan købe den nu?
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline,
I Kunst og Køkkentøj burde den kunne købes 🙂
Line skriver
Hej Anne. Kan tærten laves med hindbær, eller ville det være helt off?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Det kan du sagtens 🙂 Super idé!
Iben skriver
hi
Kan jeg fryse tærterne, optø dem og varme dem lidt i ovnen når de senere skal bruges?
Anne au Chocolat skriver
Kære Iben
Ja det kan du sagtens!