I dag er en stor dag for Kaj (og for hans forældre), for han er nemlig startet i børnehave i dag. Vores store dreng. Han går i en integreret institution her i Trekroner, så han har haft rig mulighed for at besøge børnehaven flere gange om ugen de sidste tre måneder sammen med sin bedste ven, som også rykker op i børnehaven i dag.
Det var lidt trist at skulle sige farvel til Kajs søde, sjove og kærlige vuggestuepædagoger i går, men jeg glæder mig ved tanken om, at Emil skal starte i deres hjertevarme arme til foråret. Der er tempotravlt og godt fyldt i den populære vuggestue, men der er ALTID overskud og et smil på læben. Og en af pædagogerne tog fx. Kaj og hans bedste ven Marchell på tur i tog og bus til Valby st, hvor de spiste deres madpakker (på Joe and the Juice fordi der ikke var nogle bænke:)) og kørte hjem igen. Bare de tre. Den tur taler de to toginteresserede drenge stadig om. En tur som i den grad også er værdsat af deres forældre <3
Fordi jeg ved, at pædagogerne har søde tænder og er meget kageglade (særligt dig, Mette!), måtte jeg tage en kage med til dem i går. Det skulle selvfølgelig være en chokoladekage, så det blev til denne fudgy appelsinkrydrede brownie (ja, jeg forkæler jer med brownie opskrifter i disse dage) med knasende ristede hasselnødder på toppen.
Den var et hit 🙂 Opskriften kommer her:
Brownie med appelsin og ristede hasselnødder
8-10 personer
200 g smør
200 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Fintreven skal af 1 øko appelsin
Lidt ristede hasselnødder og evt kandiseret appelsinskal til toppen
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker, salt og appelsinskal til luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en rund springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Drys med finthakkede ristede hasselnødder og evt. lidt kandiseret appelsinskal. Bag brownien i ca. 30-35 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl, indtil den skal skæres ud.
Tina KH skriver
Tillykke med sønnike, de bliver bare så hurtigt store og fornuftige:-)
Lækker kage, som jeg vil bage til gæsterne i weekenden.
Glædelig juletid til dig.
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Tusind tak 🙂 Og hvor lyder det lækkert!
God juletid og bagelyst.
Kh Anne
Marie Lundholm skriver
Hvor er det bare hyggeligt at høre sådanne historier om dine børn. De ser simpelthen så søde og glade ud altid på dine billeder 🙂
Kagen ser også mægtig lækker ud. God til lidt jule-kom-sammen 🙂
KH
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Du er så sød. Det glæder mig at høre 🙂 Kærligst Anne
Lina skriver
Vil du anbefale at lave 1,5 portion hvis man har en 24 cm springform, eller gør det ikke noget at kagen bliver lidt fladere?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lina,
Jeg er ked af det sene svar – vi har lige været på ferie i et par uger.
Du kan sagtens lave 1,5 portion hvis du vil bevare højden, men det gør bestemt ikke noget, at den bliver fladere – bare husk at reducere bagetiden, hvis du beholder den originale portionsstørrelse.
Kh Anne