Glædelig solstrålende, vindstille fredag med de fineste forårsfornemmelser. Det er altså tiltrængt efter så ekstremt trist vejr den seneste tid.
I aftes fandt jeg en fransk youtube video, som viste, hvordan man laver en pisket mælkechokolade ganache. Eller på fransk ganache montée chocolat au lait. Dét måtte jeg prøve! Jeg havde kun 250 ml piskefløde herhjemme, så jeg justerede mængden af mælkechokolade.
Til de ikkefranskkyndige skriver jeg opskriften på dansk nedenfor. Jeg toppede min brownie med den mælkechokoladelækre piskede ganache. Magnifique!
Pisket mælkechokolade ganache
140 g god mælkechokolade
70 g piskefløde
175 g piskefløde
Kom den ultrafinthakkede mælkechokolade i en skål. Varm 70 g piskefløde op til lige under kogepunktet i en gryde og hæld det over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, indtil ganachen er fint homogen. Rør derefter 175 g kold piskefløde i ad tre omgange og rør godt undervejs. Dæk ganachen med husholdningsfilm (den skal helt ned og røre ved ganachen) og stil på køl natten over. Dagen efter piskes den med en elpisker først på lav hastighed og øg så gradvis hastigheden, til ganachen er godt pisket og fast i det. Kom den piskede ganache i en sprøjtepose med en valgfri tylle og pynt din brownie med den.
Holger skriver
Hvor er det altså flotte billeder, hvor man virkelig får lyst til at sætte tænderne i kagerne!
Stor ros for det 🙂
Fortsæt det gode arbejde.
De allerbedste hilsner
Holger
Anne au Chocolat skriver
Kære Holger,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Anne Dorthe skriver
Hej, jeg har med stor fornøjelse brugt flere af dine opskrifter, især påskekagen med pistacie og citronganache fra sidste år, har vakt stor kagelykke herhjemme. Min ældste søn og hans kæreste har spurgt om jeg vil bage browniekager til deres bryllup og de skal så pyntes med hindbærmousse-bomber. Da der jo skal bruges adskillige kager, vil jeg høre om du har erfaring med at fryse kagerne ned? Det vil være rart at kunne lave dem ugen før.
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne Dorthe,
Ja de kan sagtens fryses ned!
Kh Anne
Anne Dorthe skriver
Tak for dit svar, så vil jeg give mig i kast med prøvebagning 😋
Pia skriver
Kan man ikke finde opskriften på brownien også og ikke kun på den lækre ganache? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Jo den er mange steder på bloggen, når du søger på brownie i opskrifterne 🙂
Kathrine skriver
Hej Anne. Jeg synes ikke din basisbrownie opskrift dukker op nogle steder? Har søgt på “brownie”, men der dukker alle dine variationer op og ikke den konkrete opskrift. Kan du linke den i svaret her måske?
Mvh Kathrine
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine,
Det er denne her (uden topping) https://anneauchocolat.dk/kager/brownie-med-saltkaramel-og-maelkechokolade-ganache-med-hasselnoed/
🙂