E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med pisket mælkechokoladeganache

14. februar 2020 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Glædelig solstrålende, vindstille fredag med de fineste forårsfornemmelser. Det er altså tiltrængt efter så ekstremt trist vejr den seneste tid.

I aftes fandt jeg en fransk youtube video, som viste, hvordan man laver en pisket mælkechokolade ganache. Eller på fransk ganache montée chocolat au lait. Dét måtte jeg prøve! Jeg havde kun 250 ml piskefløde herhjemme, så jeg justerede mængden af mælkechokolade.

Til de ikkefranskkyndige skriver jeg opskriften på dansk nedenfor. Jeg toppede min brownie med den mælkechokoladelækre piskede ganache. Magnifique!

Pisket mælkechokolade ganache
140 g god mælkechokolade
70 g piskefløde
175 g piskefløde

Kom den ultrafinthakkede mælkechokolade i en skål. Varm 70 g piskefløde op til lige under kogepunktet i en gryde og hæld det over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, indtil ganachen er fint homogen. Rør derefter 175 g kold piskefløde i ad tre omgange og rør godt undervejs. Dæk ganachen med husholdningsfilm (den skal helt ned og røre ved ganachen) og stil på køl natten over. Dagen efter piskes den med en elpisker først på lav hastighed og øg så gradvis hastigheden, til ganachen er godt pisket og fast i det. Kom den piskede ganache i en sprøjtepose med en valgfri tylle og pynt din brownie med den.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager
Next Post: Når lykken er en kop kaffe og en købt flødeskums fyldt fastelavnsbolle »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Holger skriver

    16. februar 2020 kl. 16:44

    Hvor er det altså flotte billeder, hvor man virkelig får lyst til at sætte tænderne i kagerne!
    Stor ros for det 🙂
    Fortsæt det gode arbejde.
    De allerbedste hilsner
    Holger

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2020 kl. 21:34

    Kære Holger,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  3. Anne Dorthe skriver

    17. februar 2020 kl. 16:10

    Hej, jeg har med stor fornøjelse brugt flere af dine opskrifter, især påskekagen med pistacie og citronganache fra sidste år, har vakt stor kagelykke herhjemme. Min ældste søn og hans kæreste har spurgt om jeg vil bage browniekager til deres bryllup og de skal så pyntes med hindbærmousse-bomber. Da der jo skal bruges adskillige kager, vil jeg høre om du har erfaring med at fryse kagerne ned? Det vil være rart at kunne lave dem ugen før.

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2020 kl. 08:48

    Kære Anne Dorthe,
    Ja de kan sagtens fryses ned!
    Kh Anne

  5. Anne Dorthe skriver

    21. februar 2020 kl. 16:43

    Tak for dit svar, så vil jeg give mig i kast med prøvebagning 😋

  6. Pia skriver

    27. februar 2020 kl. 23:21

    Kan man ikke finde opskriften på brownien også og ikke kun på den lækre ganache? 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. februar 2020 kl. 09:55

    Jo den er mange steder på bloggen, når du søger på brownie i opskrifterne 🙂

  8. Kathrine skriver

    11. marts 2020 kl. 10:45

    Hej Anne. Jeg synes ikke din basisbrownie opskrift dukker op nogle steder? Har søgt på “brownie”, men der dukker alle dine variationer op og ikke den konkrete opskrift. Kan du linke den i svaret her måske?
    Mvh Kathrine

  9. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2020 kl. 00:20

    Kære Kathrine,
    Det er denne her (uden topping) https://anneauchocolat.dk/kager/brownie-med-saltkaramel-og-maelkechokolade-ganache-med-hasselnoed/

    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap