Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med pisket mælkechokoladeganache

14. februar 2020 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Glædelig solstrålende, vindstille fredag med de fineste forårsfornemmelser. Det er altså tiltrængt efter så ekstremt trist vejr den seneste tid.

I aftes fandt jeg en fransk youtube video, som viste, hvordan man laver en pisket mælkechokolade ganache. Eller på fransk ganache montée chocolat au lait. Dét måtte jeg prøve! Jeg havde kun 250 ml piskefløde herhjemme, så jeg justerede mængden af mælkechokolade.

Til de ikkefranskkyndige skriver jeg opskriften på dansk nedenfor. Jeg toppede min brownie med den mælkechokoladelækre piskede ganache. Magnifique!

Pisket mælkechokolade ganache
140 g god mælkechokolade
70 g piskefløde
175 g piskefløde

Kom den ultrafinthakkede mælkechokolade i en skål. Varm 70 g piskefløde op til lige under kogepunktet i en gryde og hæld det over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten, indtil ganachen er fint homogen. Rør derefter 175 g kold piskefløde i ad tre omgange og rør godt undervejs. Dæk ganachen med husholdningsfilm (den skal helt ned og røre ved ganachen) og stil på køl natten over. Dagen efter piskes den med en elpisker først på lav hastighed og øg så gradvis hastigheden, til ganachen er godt pisket og fast i det. Kom den piskede ganache i en sprøjtepose med en valgfri tylle og pynt din brownie med den.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager
Next Post: Når lykken er en kop kaffe og en købt flødeskums fyldt fastelavnsbolle »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Holger skriver

    16. februar 2020 kl. 16:44

    Hvor er det altså flotte billeder, hvor man virkelig får lyst til at sætte tænderne i kagerne!
    Stor ros for det 🙂
    Fortsæt det gode arbejde.
    De allerbedste hilsner
    Holger

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2020 kl. 21:34

    Kære Holger,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  3. Anne Dorthe skriver

    17. februar 2020 kl. 16:10

    Hej, jeg har med stor fornøjelse brugt flere af dine opskrifter, især påskekagen med pistacie og citronganache fra sidste år, har vakt stor kagelykke herhjemme. Min ældste søn og hans kæreste har spurgt om jeg vil bage browniekager til deres bryllup og de skal så pyntes med hindbærmousse-bomber. Da der jo skal bruges adskillige kager, vil jeg høre om du har erfaring med at fryse kagerne ned? Det vil være rart at kunne lave dem ugen før.

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2020 kl. 08:48

    Kære Anne Dorthe,
    Ja de kan sagtens fryses ned!
    Kh Anne

  5. Anne Dorthe skriver

    21. februar 2020 kl. 16:43

    Tak for dit svar, så vil jeg give mig i kast med prøvebagning 😋

  6. Pia skriver

    27. februar 2020 kl. 23:21

    Kan man ikke finde opskriften på brownien også og ikke kun på den lækre ganache? 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. februar 2020 kl. 09:55

    Jo den er mange steder på bloggen, når du søger på brownie i opskrifterne 🙂

  8. Kathrine skriver

    11. marts 2020 kl. 10:45

    Hej Anne. Jeg synes ikke din basisbrownie opskrift dukker op nogle steder? Har søgt på “brownie”, men der dukker alle dine variationer op og ikke den konkrete opskrift. Kan du linke den i svaret her måske?
    Mvh Kathrine

  9. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2020 kl. 00:20

    Kære Kathrine,
    Det er denne her (uden topping) https://anneauchocolat.dk/kager/brownie-med-saltkaramel-og-maelkechokolade-ganache-med-hasselnoed/

    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap