E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager

10. februar 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Gårsdagens råvåde, stærktblæsende vejr kaldte på hygge med en dejlig kage og noget varmt i koppen. Jeg bagte derfor denne bløde hvid chokoladekage med blåbær (fra fryseren) og gavmildt mange knasende mandelflager. En rigtig god eftermiddagskage, som snildt kan nydes, som den er. Det gjorde vi. Men jeg dagdrømmer også om at spise den lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.

Jeg ville gerne have god højde på kagen, så jeg bagte den i en lidt mindre springform. Deraf den lange bagetid (som også skyldes de frosne blåbær, som i øvrigt sagtens kan komme i kagen i frisk form). Bagetiden bliver noget kortere og kagen lavere, hvis man laver kagen i en større springform, men det kunne garanteret også fint fungere.

God mandag og ny uge! ♥

Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager
8 personer

150 g smør
150 g god hvid chokolade
3 æg
120 g sukker
150 g mel
0,5 tsk bagepulver
125 g frosne blåbær
50 g mandelflager

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør straks den hakkede hvide chokolade i smørret, så det smelter sammen med smørret. Køl af. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Vend mel og bagepulver i med en dejskraber. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel blåbær på toppen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 60-70 minutter. Hold øje med den undervejs. Den skal være hævet helt op på midten, før den er færdigbagt. Kontroller gerne med en lille kødnål eller strikkepind.
Køl af og nyd den, som den er eller måske stadig lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fastelavnsboller med æble, vaniljecreme og ristede hasselnødder
Next Post: Brownie med pisket mælkechokoladeganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Amber skriver

    22. juni 2020 kl. 20:08

    Hej 🙂

    Jeg forsøgte at lave denne kage og fulgte alt til punkt og prikke. Den smager også super godt, men den blev meget sort. Jeg gav den 60 min på 175 grader varmluft. Kan det være min ovn der fejler?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap