E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager

10. februar 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Gårsdagens råvåde, stærktblæsende vejr kaldte på hygge med en dejlig kage og noget varmt i koppen. Jeg bagte derfor denne bløde hvid chokoladekage med blåbær (fra fryseren) og gavmildt mange knasende mandelflager. En rigtig god eftermiddagskage, som snildt kan nydes, som den er. Det gjorde vi. Men jeg dagdrømmer også om at spise den lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.

Jeg ville gerne have god højde på kagen, så jeg bagte den i en lidt mindre springform. Deraf den lange bagetid (som også skyldes de frosne blåbær, som i øvrigt sagtens kan komme i kagen i frisk form). Bagetiden bliver noget kortere og kagen lavere, hvis man laver kagen i en større springform, men det kunne garanteret også fint fungere.

God mandag og ny uge! ♥

Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager
8 personer

150 g smør
150 g hvid chokolade, gerne Peru 38% Hvid Chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
3 æg
120 g sukker
150 g mel
0,5 tsk bagepulver
125 g frosne blåbær
50 g mandelflager

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør straks den hakkede hvide chokolade i smørret, så det smelter sammen med smørret. Køl af. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Vend mel og bagepulver i med en dejskraber. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel blåbær på toppen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 60-70 minutter. Hold øje med den undervejs. Den skal være hævet helt op på midten, før den er færdigbagt. Kontroller gerne med en lille kødnål eller strikkepind.
Køl af og nyd den, som den er eller måske stadig lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fastelavnsboller med æble, vaniljecreme og ristede hasselnødder
Next Post: Brownie med pisket mælkechokoladeganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Amber skriver

    22. juni 2020 kl. 20:08

    Hej 🙂

    Jeg forsøgte at lave denne kage og fulgte alt til punkt og prikke. Den smager også super godt, men den blev meget sort. Jeg gav den 60 min på 175 grader varmluft. Kan det være min ovn der fejler?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap