E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager

10. februar 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Gårsdagens råvåde, stærktblæsende vejr kaldte på hygge med en dejlig kage og noget varmt i koppen. Jeg bagte derfor denne bløde hvid chokoladekage med blåbær (fra fryseren) og gavmildt mange knasende mandelflager. En rigtig god eftermiddagskage, som snildt kan nydes, som den er. Det gjorde vi. Men jeg dagdrømmer også om at spise den lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.

Jeg ville gerne have god højde på kagen, så jeg bagte den i en lidt mindre springform. Deraf den lange bagetid (som også skyldes de frosne blåbær, som i øvrigt sagtens kan komme i kagen i frisk form). Bagetiden bliver noget kortere og kagen lavere, hvis man laver kagen i en større springform, men det kunne garanteret også fint fungere.

God mandag og ny uge! ♥

Hvid chokoladekage med blåbær og mandelflager
8 personer

150 g smør
150 g hvid chokolade, gerne Peru 38% Hvid Chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
3 æg
120 g sukker
150 g mel
0,5 tsk bagepulver
125 g frosne blåbær
50 g mandelflager

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør straks den hakkede hvide chokolade i smørret, så det smelter sammen med smørret. Køl af. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Vend mel og bagepulver i med en dejskraber. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel blåbær på toppen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 60-70 minutter. Hold øje med den undervejs. Den skal være hævet helt op på midten, før den er færdigbagt. Kontroller gerne med en lille kødnål eller strikkepind.
Køl af og nyd den, som den er eller måske stadig lidt lun med en kugle vaniljeis til som dessert.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fastelavnsboller med æble, vaniljecreme og ristede hasselnødder
Next Post: Brownie med pisket mælkechokoladeganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Amber skriver

    22. juni 2020 kl. 20:08

    Hej 🙂

    Jeg forsøgte at lave denne kage og fulgte alt til punkt og prikke. Den smager også super godt, men den blev meget sort. Jeg gav den 60 min på 175 grader varmluft. Kan det være min ovn der fejler?

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap