Chokoladeintens, chewy og blød brownie med et fabelagtigt, karamelliseret og aromatisk lag af knasende valnødder på toppen. En perfekt efterårskage, som smager skønt solo. Endnu bedre sammen med en kop kaffe eller te. Og allerbedst med en kugle vaniljeis til som dessert. Men I bestemmer heldigvis helt selv, hvordan I foretrækker at nyde den.
Som en hver brownie har denne også godt af at blive bagt en håndfuld timer, inden den skal nydes, så den kan “sætte sig”. Gerne dagen før servering. Men jeg bagte denne sag en formiddag og hapsede alligevel med stor succes første stykke et par timer efter, da den lige havde nået en lille time på køl.
God weekend ♥
Brownie med valnøddetopping
16-20 stk
Brownie
125 g smør
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
85 g mel
2 æg
170 g sukker
1/4 tsk salt
Valnøddetopping:
25 g smør, smeltet og afkølet
100 g brun farin
75 g lys sirup
2 æg
1/4 tsk salt
1/2 vaniljestang, korn af
150 g valnødder, hakkede + 16 hele til pynt
Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i 15 minutter. Køl lidt af, mens valnøddetopping forberedes.
Valnøddetopping:
Pisk brun farin, sirup, æg, salt og vanilje sammen i en skål og vend derefter det smeltede smør i. Tilsæt de hakkede valnødder og fordel blandingen på topping af brownien. Pynt med hele valnødder. Bag videre i 25 minutter.
Lena lilja skriver
Hej.
Er det rigtigt at toppingen er let flydende ? Den bliver lidt sirup argtig og “ løber” lidt ud.
Er det rigtig?
De bedste hilsner
Lena Lilja
Anne au Chocolat skriver
Kære Lena
Ja!