Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med valnøddetopping

29. september 2018 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Chokoladeintens, chewy og blød brownie med et fabelagtigt, karamelliseret og aromatisk lag af knasende valnødder på toppen. En perfekt efterårskage, som smager skønt solo. Endnu bedre sammen med en kop kaffe eller te. Og allerbedst med en kugle vaniljeis til som dessert. Men I bestemmer heldigvis helt selv,  hvordan I foretrækker at nyde den.
Som en hver brownie har denne også godt af at blive bagt en håndfuld timer, inden den skal nydes, så den kan “sætte sig”. Gerne dagen før servering. Men jeg bagte denne sag en formiddag og hapsede alligevel med stor succes første stykke et par timer efter, da den lige havde nået en lille time på køl.

God weekend ♥

Brownie med valnøddetopping
16-20 stk

Brownie
125 g smør
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
85 g mel
2 æg
170 g sukker
1/4 tsk salt

Valnøddetopping:
25 g smør, smeltet og afkølet
100 g brun farin
75 g lys sirup
2 æg
1/4 tsk salt
1/2 vaniljestang, korn af
150 g valnødder, hakkede + 16 hele til pynt

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i 15 minutter. Køl lidt af, mens valnøddetopping forberedes.

Valnøddetopping:
Pisk brun farin, sirup, æg, salt og vanilje sammen i en skål og vend derefter det smeltede smør i. Tilsæt de hakkede valnødder og fordel blandingen på topping af brownien. Pynt med hele valnødder. Bag videre i 25 minutter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Millionaire’s shortbread uden ovn
Next Post: Sød kartoffelkage med cream cheese frosting »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lena lilja skriver

    5. marts 2019 kl. 22:09

    Hej.
    Er det rigtigt at toppingen er let flydende ? Den bliver lidt sirup argtig og “ løber” lidt ud.
    Er det rigtig?
    De bedste hilsner
    Lena Lilja

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2019 kl. 21:33

    Kære Lena
    Ja!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap