E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Brownie med valnøddetopping

29. september 2018 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Chokoladeintens, chewy og blød brownie med et fabelagtigt, karamelliseret og aromatisk lag af knasende valnødder på toppen. En perfekt efterårskage, som smager skønt solo. Endnu bedre sammen med en kop kaffe eller te. Og allerbedst med en kugle vaniljeis til som dessert. Men I bestemmer heldigvis helt selv,  hvordan I foretrækker at nyde den.
Som en hver brownie har denne også godt af at blive bagt en håndfuld timer, inden den skal nydes, så den kan “sætte sig”. Gerne dagen før servering. Men jeg bagte denne sag en formiddag og hapsede alligevel med stor succes første stykke et par timer efter, da den lige havde nået en lille time på køl.

God weekend ♥

Brownie med valnøddetopping
16-20 stk

Brownie
125 g smør
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
85 g mel
2 æg
170 g sukker
1/4 tsk salt

Valnøddetopping:
25 g smør, smeltet og afkølet
100 g brun farin
75 g lys sirup
2 æg
1/4 tsk salt
1/2 vaniljestang, korn af
150 g valnødder, hakkede + 16 hele til pynt

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i 15 minutter. Køl lidt af, mens valnøddetopping forberedes.

Valnøddetopping:
Pisk brun farin, sirup, æg, salt og vanilje sammen i en skål og vend derefter det smeltede smør i. Tilsæt de hakkede valnødder og fordel blandingen på topping af brownien. Pynt med hele valnødder. Bag videre i 25 minutter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Millionaire’s shortbread uden ovn
Next Post: Sød kartoffelkage med cream cheese frosting »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lena lilja skriver

    5. marts 2019 kl. 22:09

    Hej.
    Er det rigtigt at toppingen er let flydende ? Den bliver lidt sirup argtig og “ løber” lidt ud.
    Er det rigtig?
    De bedste hilsner
    Lena Lilja

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2019 kl. 21:33

    Kære Lena
    Ja!

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap