Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Sød kartoffelkage med cream cheese frosting

4. oktober 2018 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Simpel, svampet og krydret sød kartoffelkage med forfriskende cream cheese frosting i fine lagkageklæder. Jeg har bagt kagen i en lille panettone springform, men den kan også sagtens bages som en almindelig kage med frosting på toppen. Så skal man bare bruge en springform på ca. 20 cm i diameter og reducere bagetiden til 50 minutter og nok halvere mængden af frosting, med mindre man E L S K E R frosting alt for meget:)

De søde kartofler var en rest fra aftensmaden, hvor jeg havde bagt de søde kartofler hele i ovnen ved 200 grader med skræl på, til de var møre og kunne moses. Stop spild af mad ♥

Der er dejlige, knasende valnødder i kagen, men de kan sagtens udelades eller erstattes af hasselnødder, hvis man ikke er valnøddefan.

Sød kartoffelkage med cream cheese frosting
8 personer

Sød kartoffelkage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 brun farin
150 g mel
200 g sød kartoffel, bagt og moset til pure med en gaffel (uden skræl)
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
65 g valnødder

Cream cheese frosting:
300 g flødeost, fx Philadelphia
110 g smør, blødt
100 g flormelis
Fintrevet skal af 1 øko citron
1 spsk citronsaft

Pynt:
Rosenblade og chokoladekugler (men det kunne også være finthakkede valnødder)

Sød kartoffel kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål/røremaskine, og hæld dejen i en rund høj lille springform (min er en panettoneform på 15 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 90 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl helt af i formen.

Cream cheese frosting:
Pisk flødeost og smør godt sammen i en skål i et minuts tid. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen til en ensartet creme.

Samling:
Kagen hæver under bagningen og får en rund top. Skær den runde top af, så kagen er vandret. Og del derefter kagen i tre lige tykke bunde. Saml bundene med cream cheese frosting og pynt på toppen. Server kagen straks eller stil den gerne på køl et par timer eller natten over. Den holder sig frisk længe, hvis den ikke er spist inden:)

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med valnøddetopping
Next Post: Glutenfri hvid chokolade kage med ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterPaaVinBlog skriver

    5. oktober 2018 kl. 12:22

    Det lyder helt fantastisk godt, kunne sagtens forestille mig at den søde kartoffel kunne bidrage med en lækker konsistens. Alle former for suppe får en hel bestemt cremethed med sådan nogle i, synes jeg.

    – A

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 14:44

    Kære A,
    Jeg er helt enig 🙂

  3. Kristina skriver

    7. oktober 2018 kl. 19:44

    Jeg er lige for tiden ret glad for søde kartofler, så denne opskrift skal helt bestemt prøves. Tak for opskriften 🙂

  4. Jeanette skriver

    7. oktober 2018 kl. 19:47

    Virkelig dejlig kage – tak 😀

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2018 kl. 20:22

    Kære Kristina
    Det glæder mig at høre 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2018 kl. 20:23

    Kære Jeanette
    Dejligt at høre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap