E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sød kartoffelkage med cream cheese frosting

4. oktober 2018 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Simpel, svampet og krydret sød kartoffelkage med forfriskende cream cheese frosting i fine lagkageklæder. Jeg har bagt kagen i en lille panettone springform, men den kan også sagtens bages som en almindelig kage med frosting på toppen. Så skal man bare bruge en springform på ca. 20 cm i diameter og reducere bagetiden til 50 minutter og nok halvere mængden af frosting, med mindre man E L S K E R frosting alt for meget:)

De søde kartofler var en rest fra aftensmaden, hvor jeg havde bagt de søde kartofler hele i ovnen ved 200 grader med skræl på, til de var møre og kunne moses. Stop spild af mad ♥

Der er dejlige, knasende valnødder i kagen, men de kan sagtens udelades eller erstattes af hasselnødder, hvis man ikke er valnøddefan.

Sød kartoffelkage med cream cheese frosting
8 personer

Sød kartoffelkage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 brun farin
150 g mel
200 g sød kartoffel, bagt og moset til pure med en gaffel (uden skræl)
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
65 g valnødder

Cream cheese frosting:
300 g flødeost, fx Philadelphia
110 g smør, blødt
100 g flormelis
Fintrevet skal af 1 øko citron
1 spsk citronsaft

Pynt:
Rosenblade og chokoladekugler (men det kunne også være finthakkede valnødder)

Sød kartoffel kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål/røremaskine, og hæld dejen i en rund høj lille springform (min er en panettoneform på 15 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 90 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl helt af i formen.

Cream cheese frosting:
Pisk flødeost og smør godt sammen i en skål i et minuts tid. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen til en ensartet creme.

Samling:
Kagen hæver under bagningen og får en rund top. Skær den runde top af, så kagen er vandret. Og del derefter kagen i tre lige tykke bunde. Saml bundene med cream cheese frosting og pynt på toppen. Server kagen straks eller stil den gerne på køl et par timer eller natten over. Den holder sig frisk længe, hvis den ikke er spist inden:)

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med valnøddetopping
Next Post: Glutenfri hvid chokolade kage med ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterPaaVinBlog skriver

    5. oktober 2018 kl. 12:22

    Det lyder helt fantastisk godt, kunne sagtens forestille mig at den søde kartoffel kunne bidrage med en lækker konsistens. Alle former for suppe får en hel bestemt cremethed med sådan nogle i, synes jeg.

    – A

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 14:44

    Kære A,
    Jeg er helt enig 🙂

  3. Kristina skriver

    7. oktober 2018 kl. 19:44

    Jeg er lige for tiden ret glad for søde kartofler, så denne opskrift skal helt bestemt prøves. Tak for opskriften 🙂

  4. Jeanette skriver

    7. oktober 2018 kl. 19:47

    Virkelig dejlig kage – tak 😀

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2018 kl. 20:22

    Kære Kristina
    Det glæder mig at høre 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2018 kl. 20:23

    Kære Jeanette
    Dejligt at høre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap