E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Glutenfri hvid chokolade kage med ristede hasselnødder

9. oktober 2018 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Konfektagtig, saftig uden sidestykke og med masser aromatisk smag af ristede hasselnødder. Denne kage er et hit! Jeg serverede den til dessert sammen med vaniljeis for min kære svigerfar og hans søde kæreste, da de var til middag hos os i går. Mandagsgæster må vi praktisere noget oftere herhjemme. Det var en virkelig dejlig måde at skyde ugen i gang på. Den hyggeligste kickstart!

Kagen kan med fordel laves dagen før servering og i hvert fald en god håndfuld timer inden, så den har tid til at “sætte sig” på køl. Og så ville letpisket flødeskum eller en kop god kaffe vil også være perfekt selskab til kagen her i øvrigt.

De ristede Piemonte hasselnødder køber jeg hos Exotic Mix i Torvehallerne, men man også selv riste hasselnødder ganske nemt: Kom hele hasselnødder i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft og rist dem i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødderne. Nulr derefter hinderne af.

Hvid chokoladekage med ristede hasselnødder og mælkechokolade
8-10 personer

Kage:
150 g ristede Piemonte hasselnødder
150 g smør
150 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
3 æg
120 g sukker
1 nip salt

Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør

Pynt:
Mørke chokoladeperler (reklamelink)
Ristede hasselnødder

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede hasselnødder helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter godt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede hasselnødder i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter. Køl kagen helt af. Opbevar på køl en håndfuld timer.

Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med chokoladeperler og ekstra hasselnødder.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sød kartoffelkage med cream cheese frosting
Next Post: En hyggelig invitation til god kaffe og lækker kage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    14. oktober 2018 kl. 09:39

    Jeg vil gerne lave kagen to dage før, mon ikke også det går? Så bare chokoladelaget på til sidst?

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. oktober 2018 kl. 20:03

    Kære Line,
    Det kan du tro 🙂

  3. Tina skriver

    18. oktober 2018 kl. 19:47

    Bager du ned varmluft eller alm. ovnvarme?

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 09:05

    Kære Tina,
    Jeg bruger varmluftsovn 🙂

  5. Sandra skriver

    12. februar 2019 kl. 22:38

    Skal mælkechokoladetoppingen, lægges på lige inden servering eller også et par timer før?
    Mvh. Sandra

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2019 kl. 15:04

    Kære Sandra,
    Du kan gøre begge dele!
    Kh Anne

  7. laura skriver

    4. september 2019 kl. 13:11

    Hey Anne,

    Er det nødvendigt at kagen står mindst 5 timer i køleskabet, inden man serverer den? Jeg skal nemlig bage en kage til i aften 🙂

  8. Tanja skriver

    15. marts 2020 kl. 13:47

    Hej Anne

    Jeg er i gang med at lave den lækre kage.

    Tror du, det vil være lækkert at pynte med pekannøddder, evt. saltede? Eller går det ikke så godt til kagen?

    Vh. Tanja

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2020 kl. 12:17

    Kære Tanja,
    Jeg beklager det sene svar. Det lyder så lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap