E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Glutenfri hvid chokolade kage med ristede hasselnødder

9. oktober 2018 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Konfektagtig, saftig uden sidestykke og med masser aromatisk smag af ristede hasselnødder. Denne kage er et hit! Jeg serverede den til dessert sammen med vaniljeis for min kære svigerfar og hans søde kæreste, da de var til middag hos os i går. Mandagsgæster må vi praktisere noget oftere herhjemme. Det var en virkelig dejlig måde at skyde ugen i gang på. Den hyggeligste kickstart!

Kagen kan med fordel laves dagen før servering og i hvert fald en god håndfuld timer inden, så den har tid til at “sætte sig” på køl. Og så ville letpisket flødeskum eller en kop god kaffe vil også være perfekt selskab til kagen her i øvrigt.

De ristede Piemonte hasselnødder køber jeg hos Exotic Mix i Torvehallerne, men man også selv riste hasselnødder ganske nemt: Kom hele hasselnødder i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft og rist dem i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødderne. Nulr derefter hinderne af.

Hvid chokoladekage med ristede hasselnødder og mælkechokolade
8-10 personer

Kage:
150 g ristede Piemonte hasselnødder
150 g smør
150 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
3 æg
120 g sukker
1 nip salt

Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør

Pynt:
Mørke chokoladeperler (reklamelink)
Ristede hasselnødder

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede hasselnødder helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter godt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede hasselnødder i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter. Køl kagen helt af. Opbevar på køl en håndfuld timer.

Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med chokoladeperler og ekstra hasselnødder.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sød kartoffelkage med cream cheese frosting
Next Post: En hyggelig invitation til god kaffe og lækker kage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    14. oktober 2018 kl. 09:39

    Jeg vil gerne lave kagen to dage før, mon ikke også det går? Så bare chokoladelaget på til sidst?

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. oktober 2018 kl. 20:03

    Kære Line,
    Det kan du tro 🙂

  3. Tina skriver

    18. oktober 2018 kl. 19:47

    Bager du ned varmluft eller alm. ovnvarme?

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 09:05

    Kære Tina,
    Jeg bruger varmluftsovn 🙂

  5. Sandra skriver

    12. februar 2019 kl. 22:38

    Skal mælkechokoladetoppingen, lægges på lige inden servering eller også et par timer før?
    Mvh. Sandra

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2019 kl. 15:04

    Kære Sandra,
    Du kan gøre begge dele!
    Kh Anne

  7. laura skriver

    4. september 2019 kl. 13:11

    Hey Anne,

    Er det nødvendigt at kagen står mindst 5 timer i køleskabet, inden man serverer den? Jeg skal nemlig bage en kage til i aften 🙂

  8. Tanja skriver

    15. marts 2020 kl. 13:47

    Hej Anne

    Jeg er i gang med at lave den lækre kage.

    Tror du, det vil være lækkert at pynte med pekannøddder, evt. saltede? Eller går det ikke så godt til kagen?

    Vh. Tanja

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2020 kl. 12:17

    Kære Tanja,
    Jeg beklager det sene svar. Det lyder så lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap