E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Millionaire’s shortbread uden ovn

26. september 2018 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Disse chokoladekaramelstykker med kiksebund har forsødet vores tilværelse lidt ekstra de sidste par dage. De er en variant af de populære millionaire’s shortbread – bare med en kiksebund i stedet for shortbread. Lavet uden ovn.

Ret enkelt og ren og skær kræs for alle søde tænder derude bag skærmene.

Ideen kom, da jeg for et par uger siden bladrede i Majas og min første kogebog Lykken er chokolade og blev mindet om, at både Maja og jeg lavede flydende karamel på en simpel og genial måde – nemlig med flødekarameller og piskefløde smeltet sammen i en gryde til en lækker flydende karamel, som kan bruges i kager, tærter og også sådan chokoladebarer her. Særligt inspireret af karamelfyldet fra Majas chokoladetærter i bogen.

Jeg købte “Chewy Toffees” fra Werther’s, da jeg var ude at handle. De har en fin flødeskaramelsmag og bliver i forening med piskefløden til en sej og alligevel lidt blød karamel. Man ville også kunne lave denne her karamel i stedet eller i teorien også denne slags med karamelliseret kondenseret mælk.

Kiksebunden har den dejligste smag af ristede Piemonte hasselnødder, og så bliver flødekaramellen toppet med en smeltende-på-tungen-blød mørk chokolade ganache. Haps!

De er karamelsnaskede på allerlækreste vis, og man kan ikke undgå fedtede fingre med mindre, at man spiser med en gaffel;)

Hvis muligt, så opbevar på køl lige indtil servering og vent også gerne med at skære stykkerne ud, da det er min erfaring, at karamellen flyder en lille smule over tid. Men uanset hvad er det en skøn smagsoplevelse!

Millionaire’s shortbread uden oven
16-20 stk

Bund:
180 g havrekiks
35 g ristede hasselnødder
85 g smør, smeltet
1 nip salt

Karamelfyld:
200 g bløde flødekarameller
25 g piskefløde 

Ganache:
85 g mørk chokolade
85 g piskefløde

Pynt:
Chokoladeperler

Bund:
Blend havrekiksene til fine krummer i en blender sammen med de ristede hasselnødder og kom dem i en skål. Vend det smeltede smør i sammen med salt. Fordel kikseblandingen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, mens karamelfyldet forberedes.

Karamelfyld:
Kom flødekarameller og piskefløde i en tykbundet gryde. Lad flødekaramellerne smelte langsomt i fløden ved medium varme under omrøring, det må gerne lige nå at småkoge kort. Fordel karamellen på kiksebunden og stil den på køl, mens ganachen laves.

Ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen over karamellen.  Pynt med chokoladeperler.

Stil på køl i en håndfuld timer og gerne natten over, inden stykkerne skæres ud.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Æbletærte med kanelfrangipane
Next Post: Brownie med valnøddetopping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva skriver

    30. september 2018 kl. 13:24

    Kære Anne. Hvilke havrekiks bruger du? Glæder mig til at prøve disse ❤️

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. oktober 2018 kl. 10:29

    Kære Eva,
    Jeg bruger oftest de økologiske fra Madame Butterfly, som kan købes i de fleste butikker.
    Glæder mig til at høre, hvad du synes <3

  3. Line skriver

    3. oktober 2018 kl. 10:15

    Kære Anne,
    Hvor køber du dine bløde flødekarameller? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2018 kl. 13:21

    Kære Line,
    Jeg har købt dem i SuperBrugsen 🙂

  5. Kristina skriver

    9. oktober 2018 kl. 23:59

    Hvor bliver jeg lidt lækkersulten. Det skal bestemt prøves at lave en dag. Tak for opskriften 😀

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2018 kl. 13:10

    Kære Kristina,
    Juhuu det lyder godt 🙂

  7. Lichelle skriver

    30. januar 2019 kl. 23:30

    Kære Anne,
    Der var slet slet ikke nok af min ganache til at dække bare halvdelen af karamellen! 🙁 øv øv! Hvad kunne jeg mon have gjort galt? Havde den rigtige størrelse bageform og havde også målt præcist af hvad angår chokolade og piskefløde… hjææælp!

    Kh
    Kvinden med halv choko shortbread!

  8. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2019 kl. 13:34

    Kære Lichelle,
    Det var underligt. Hmm.. kan det være, at det blev et for tykt lag? Jeg må efterprøve opskriften asap!

  9. Mette Petersen skriver

    10. februar 2019 kl. 20:17

    Hej Anne

    Jeg lavede din “Millionaire’s shortbread” i dag og havde købt nogle havrekiks i Lidl og fulgte opskriften dog er bunden noget kedelig i smag så mit spørgsmål er om de kiks du bruger er med sukker i for dem jeg købte er der bestemt mangel på sukker og bunden blev desværre træls.

    Mvh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap