Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Millionaire’s shortbread uden ovn

26. september 2018 af Anne au Chocolat

Disse chokoladekaramelstykker med kiksebund har forsødet vores tilværelse lidt ekstra de sidste par dage. De er en variant af de populære millionaire’s shortbread – bare med en kiksebund i stedet for shortbread. Lavet uden ovn.

Ret enkelt og ren og skær kræs for alle søde tænder derude bag skærmene.

Ideen kom, da jeg for et par uger siden bladrede i Majas og min første kogebog Lykken er chokolade og blev mindet om, at både Maja og jeg lavede flydende karamel på en simpel og genial måde – nemlig med flødekarameller og piskefløde smeltet sammen i en gryde til en lækker flydende karamel, som kan bruges i kager, tærter og også sådan chokoladebarer her. Særligt inspireret af karamelfyldet fra Majas chokoladetærter i bogen.

Jeg købte “Chewy Toffees” fra Werther’s, da jeg var ude at handle. De har en fin flødeskaramelsmag og bliver i forening med piskefløden til en sej og alligevel lidt blød karamel. Man ville også kunne lave denne her karamel i stedet eller i teorien også denne slags med karamelliseret kondenseret mælk.

Kiksebunden har den dejligste smag af ristede Piemonte hasselnødder, og så bliver flødekaramellen toppet med en smeltende-på-tungen-blød mørk chokolade ganache. Haps!

De er karamelsnaskede på allerlækreste vis, og man kan ikke undgå fedtede fingre med mindre, at man spiser med en gaffel;)

Hvis muligt, så opbevar på køl lige indtil servering og vent også gerne med at skære stykkerne ud, da det er min erfaring, at karamellen flyder en lille smule over tid. Men uanset hvad er det en skøn smagsoplevelse!

Millionaire’s shortbread uden oven
16-20 stk

Bund:
180 g havrekiks
35 g ristede hasselnødder
85 g smør, smeltet
1 nip salt

Karamelfyld:
200 g bløde flødekarameller
25 g piskefløde 

Ganache:
85 g mørk chokolade
85 g piskefløde

Pynt:
Chokoladeperler

Bund:
Blend havrekiksene til fine krummer i en blender sammen med de ristede hasselnødder og kom dem i en skål. Vend det smeltede smør i sammen med salt. Fordel kikseblandingen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, mens karamelfyldet forberedes.

Karamelfyld:
Kom flødekarameller og piskefløde i en tykbundet gryde. Lad flødekaramellerne smelte langsomt i fløden ved medium varme under omrøring, det må gerne lige nå at småkoge kort. Fordel karamellen på kiksebunden og stil den på køl, mens ganachen laves.

Ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen over karamellen.  Pynt med chokoladeperler.

Stil på køl i en håndfuld timer og gerne natten over, inden stykkerne skæres ud.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Æbletærte med kanelfrangipane
Next Post: Brownie med valnøddetopping »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap