E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Millionaire’s shortbread uden ovn

26. september 2018 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Disse chokoladekaramelstykker med kiksebund har forsødet vores tilværelse lidt ekstra de sidste par dage. De er en variant af de populære millionaire’s shortbread – bare med en kiksebund i stedet for shortbread. Lavet uden ovn.

Ret enkelt og ren og skær kræs for alle søde tænder derude bag skærmene.

Ideen kom, da jeg for et par uger siden bladrede i Majas og min første kogebog Lykken er chokolade og blev mindet om, at både Maja og jeg lavede flydende karamel på en simpel og genial måde – nemlig med flødekarameller og piskefløde smeltet sammen i en gryde til en lækker flydende karamel, som kan bruges i kager, tærter og også sådan chokoladebarer her. Særligt inspireret af karamelfyldet fra Majas chokoladetærter i bogen.

Jeg købte “Chewy Toffees” fra Werther’s, da jeg var ude at handle. De har en fin flødeskaramelsmag og bliver i forening med piskefløden til en sej og alligevel lidt blød karamel. Man ville også kunne lave denne her karamel i stedet eller i teorien også denne slags med karamelliseret kondenseret mælk.

Kiksebunden har den dejligste smag af ristede Piemonte hasselnødder, og så bliver flødekaramellen toppet med en smeltende-på-tungen-blød mørk chokolade ganache. Haps!

De er karamelsnaskede på allerlækreste vis, og man kan ikke undgå fedtede fingre med mindre, at man spiser med en gaffel;)

Hvis muligt, så opbevar på køl lige indtil servering og vent også gerne med at skære stykkerne ud, da det er min erfaring, at karamellen flyder en lille smule over tid. Men uanset hvad er det en skøn smagsoplevelse!

Millionaire’s shortbread uden oven
16-20 stk

Bund:
180 g havrekiks
35 g ristede hasselnødder
85 g smør, smeltet
1 nip salt

Karamelfyld:
200 g bløde flødekarameller
25 g piskefløde 

Ganache:
85 g mørk chokolade
85 g piskefløde

Pynt:
Chokoladeperler

Bund:
Blend havrekiksene til fine krummer i en blender sammen med de ristede hasselnødder og kom dem i en skål. Vend det smeltede smør i sammen med salt. Fordel kikseblandingen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, mens karamelfyldet forberedes.

Karamelfyld:
Kom flødekarameller og piskefløde i en tykbundet gryde. Lad flødekaramellerne smelte langsomt i fløden ved medium varme under omrøring, det må gerne lige nå at småkoge kort. Fordel karamellen på kiksebunden og stil den på køl, mens ganachen laves.

Ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen over karamellen.  Pynt med chokoladeperler.

Stil på køl i en håndfuld timer og gerne natten over, inden stykkerne skæres ud.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Æbletærte med kanelfrangipane
Next Post: Brownie med valnøddetopping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva skriver

    30. september 2018 kl. 13:24

    Kære Anne. Hvilke havrekiks bruger du? Glæder mig til at prøve disse ❤️

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. oktober 2018 kl. 10:29

    Kære Eva,
    Jeg bruger oftest de økologiske fra Madame Butterfly, som kan købes i de fleste butikker.
    Glæder mig til at høre, hvad du synes <3

  3. Line skriver

    3. oktober 2018 kl. 10:15

    Kære Anne,
    Hvor køber du dine bløde flødekarameller? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2018 kl. 13:21

    Kære Line,
    Jeg har købt dem i SuperBrugsen 🙂

  5. Kristina skriver

    9. oktober 2018 kl. 23:59

    Hvor bliver jeg lidt lækkersulten. Det skal bestemt prøves at lave en dag. Tak for opskriften 😀

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2018 kl. 13:10

    Kære Kristina,
    Juhuu det lyder godt 🙂

  7. Lichelle skriver

    30. januar 2019 kl. 23:30

    Kære Anne,
    Der var slet slet ikke nok af min ganache til at dække bare halvdelen af karamellen! 🙁 øv øv! Hvad kunne jeg mon have gjort galt? Havde den rigtige størrelse bageform og havde også målt præcist af hvad angår chokolade og piskefløde… hjææælp!

    Kh
    Kvinden med halv choko shortbread!

  8. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2019 kl. 13:34

    Kære Lichelle,
    Det var underligt. Hmm.. kan det være, at det blev et for tykt lag? Jeg må efterprøve opskriften asap!

  9. Mette Petersen skriver

    10. februar 2019 kl. 20:17

    Hej Anne

    Jeg lavede din “Millionaire’s shortbread” i dag og havde købt nogle havrekiks i Lidl og fulgte opskriften dog er bunden noget kedelig i smag så mit spørgsmål er om de kiks du bruger er med sukker i for dem jeg købte er der bestemt mangel på sukker og bunden blev desværre træls.

    Mvh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap