Denne søndag byder på en svampet og krydret butternut squash kage og silkeblød cream cheese topping med citron, vanilje og hvid chokolade. Min tvillingebror og svigerinde kommer forbi til kaffe i eftermiddag, og jeg glæder mig helt vildt til at servere kagen for dem.
Jeg bagte butternut squash til lillebror Emil i går eftermiddags (halveret, kerner fjernet og så i ovnen med midten opad og bagt ved 200 grader, til den er mør og kan moses med en gaffel) og fandt i samme stund på at lave en butternut squash kage med resten af mosen (til mosen til kagen fjern da gerne den bagte overflade, inden mosen vejes af). Lidt à la min gulerodskage men med butternut squash og så helt finthakkede mandler. Man kan sagtens bruge mandelmel, men jeg synes, at det er dejligt med bittesmå knasende mandelstykker i denne super svampede kage, som er så simpel at lave og smager så genialt godt!
Kagen holder sig frisk i mange dage på køl, men den bliver garanteret guffet i løbet af det næste døgn, kender jeg os ret.
Ha’ en dejligt søndag!
Ps. Ja mængden af brun farin er stor – men helt rigtig i denne kage:)
Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer
Butternut squash kage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
70 g mel
70 g mandelmel eller ultrafinthakkede mandler
200 g butternut squash, bagt og moset til pure med en gaffel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
1 spsk citronsaft
50 g hvid chokolade, smeltet og afkølet, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
Pynt:
Hakkede pistacier
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Tørrede rosenblade
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Butternut squash kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og hæld dejen i en rund springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.
Topping:
Rør alle ingredienserne sammen, og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og pynt med pistacier, rosenblade og hvide chokoladeperler.
Christel skriver
Kære Anne
Tak for en fantastisk blog! ?
Jeg har lige et par spørgsmål – hvor lang tid giver du butternut squashen i ovnen? Og bruger du mælk eller smør til at lave mosen, eller er det kun ren butternut?
De bedste hilsner
Christel
Anne au Chocolat skriver
Kære Christel,
TAK fordi du læser med 🙂
Jeg tror, at jeg bagte squashen i en times tid – og det er ren butternut squash mos i opskriften (hverken mælk eller mos) – jeg prøver lige at skrive det lidt mere tydeligt og utvetydigt i opskriften nu 🙂
Kh Anne
Ps. Glæder mig til at høre hvad du synes om den, hvis du bager den 🙂
Tania skriver
Hold da op Anne – Den smager bare så godt 🙂 Ny favorit!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Tania,
Juhuu det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Anne
Annelie Ulrich skriver
Good morning Anne,
the cake looks incredible (as your cakes always do). I’ll try it out today since we have a bank holiday here in Germany.
I’ve one question about the recipe. Since I don’t speak danish, I’m dependent on google translator. Most of the recipe makes perfectly sense, but “300 g brun farin” in translated to me as “300 g brown guinea pig” and I don’t think the translation is correct 😉 May I ask what “300 g brun farin” means in English?
Thank you very much in advance.
Annelie
Anne au Chocolat skriver
Dear Annelie,
It is brown sugar 🙂
Enjoy your bank holiday and the cake 🙂
Best
Anne
Sara Kleist skriver
Hej Anne, jeg har lyst til at lave din lækre opskrift, men har mange gange lavet gulerodskagen, hvor frostingen klumper (måske nærmest skiller?), så jeg tør næsten heller ikke kaste mig ud i den her. Hvad skal jeg gøre for at undgå, at den klumper/skiller? Jeg har forsøgt at have alle ingredienserne i stuetemperatur og også pisket lææænge, men den er alligevel klumpet og slet ikke pæn. Hjælp. Rare hilsner, Sara
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara,
Åh det lyder ikke rart med klumper i frostingen. Er det den med hvid chokolade du har lavet før også?
Jeg har tilsat lidt citronsaft denne gang (og ikke kun -skal) hvilket gør den endnu friskere men også mere cremet. Tror at du sagtens kan lykkes med den <3
Kh Anne
Maria skriver
Hej Anne,
Er kagen egnet til at komme i fryseren? (Selvfølgelig uden topping)?
Glæder mig i hvert fald til at prøve at bage den 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Ja den kan sagtens fryses, men holder sig frisk på køl meget længe ellers 🙂
Maria skriver
Hej igen,
Men ville den kunne holde sig fra søndag/mandag frem til torsdag?
Og tusind tak for svar! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Ja det tror jeg godt! 🙂
Mette skriver
Hej Anne. Fantastisk kage. Er klart familiens nye favorit. Jeg havde ikke fået bagt nok butternut squash så supplerede med revet gulerod. De fungerede super fint. Tusind tak for en skøn opskrift.
Susi skriver
Skøn og lækker kage ?
Lavede den til min afdeling på jobbet, og alle måtte have mere end ét stykke, og roste den til skyerne – så opskriften er delt ?
Kom en smule gulerødder i dejen ?
Leger nu med tanken om, at man kan bage to kager, og så stable dem ovenpå hinanden, men oste/choko cremen imellem og på toppen – Dobbelt op på lækker kage ??