E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Cheesecake med hvid chokolade og kanel fra Lykken er chokolade

6. december 2014 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Cheesecake
Foto: Columbus Leth

Glædelig 6. december! Inden længe er det snart jul, og måske skal Lykken er chokolade ligge under jeres (eller vennernes) juletræ og sørge for endnu flere chokoladelækkerier i det nye år?:) Som en lille teaser deler jeg i dag opskriften på verdens bedste cheesecake – efter min mening. Den er kreeret af
 min dejlige veninde Camilla helt specielt til Lykken er chokolade og som en hyldest til en helt særlig cheesecake fra Five Elephant kaffebaren i Berlin. Den er på én gang fløjlsblød og knasende sprød, og så byder den ud over hvid chokolade også på kanel, som gør den særligt juleegnet!

Cheesecake med hvid chokolade og kanel

Bunden:
120 g sukker
1,5 dl piskefløde
250 g digestive kiks
125 g smør

Chokolademassen:
3 blade husblas
150 g flødeost naturel (SKAL være fuldfed)
4 tsk sukker
2 dl cremefraiche 18 %
200 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
1 drys kanel

Den salte masse:
1/2 blad husblas
50 g flødeost naturel
2 tsk sukker
1/2 dl cremefraiche 18 %
1/2 dl piskefløde
1 knivspids salt

springform (20 cm)

Bunden:
Læg bagepapir i bunden af springformen. Hæld koldt vand i et glas. Smelt sukker i en tykbundet gryde ved lav varme og kom fløden i. Sukkeret vil blive hårdt, men det smelter igen, når fløden er opvarmet. Rør jævnligt i gryden, til karamellen bliver fast. Test kon- sistensen ved at dryppe små dråber af karamel ned i glasset med koldt vand. Når karamellen er fast og knaser, når du tygger den, er den færdig. Hæld den ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og lad det køle af. Kom derefter karamellen i en foodprocessor, og kør til karamellen er fint, ensartet smulder. Kom karamellen i en skål. Kør kiksene i foodprocessoren til fin rasp og bland det sammen med karamellen i skålen. Smelt smørret i en gryde og hæld det over blandingen i skålen. Rør til smørret er jævnt fordelt og pres blandingen ud i formen. Tryk dejen hårdt sammen i bunden og op ad siderne på formen. Tykkelsen skal ca. være 3 mm op ad siderne. Dæk formen med film og sæt den på køl i 30 minutter.

Chokolademassen:
Læg husblas i blød i koldt vand. Rør flødeost og sukker sammen, til det meste af sukkeret er opløst. Tilsæt cremefraiche og rør til en ensartet masse. Smelt den hvide chokolade over vandbad og rør derefter flødeosteblandingen i ad flere omgange. Kom husblas og det vand, der hænger ved, i en gryde og smelt ved lav varme. Lad det køle af, til det har nogenlunde samme temperatur som osteblandingen og tilsæt det herefter i en tynd stråle i blandingen under omrøring. Pisk fløden let og vend den i blandingen. Kom blandingen i formen og sæt den på køl i 1 time. Drys et meget tyndt lag kanel ud over kagen og sæt den tilbage på køl.

Den salte masse:
Læg husblas i blød i koldt vand. Rør flødeost og sukker sammen, til det meste af sukkeret er opløst. Tilsæt cremefraiche og rør til en ensartet masse. Kom husblas og det vand, der hænger ved, i en gryde og smelt ved lav varme. Lad det køle, til det har nogenlunde samme temperatur som osteblandingen og tilsæt det herefter i en tynd stråle i blandingen under omrøring. Pisk fløden let og vend den i blandingen. Tilsæt salt, rør forsigtigt rundt. Tag kagen fra køl og hæld blandingen over kagen. Fordel massen i et tyndt lag, dæk kagen med film og sæt den på køl natten over.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Adventskonkurrence – vind kogebogen American Diner
Next Post: En skarp konkurrence: Vind 2 lækre japanske knive »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne-Marie skriver

    6. december 2014 kl. 15:41

    Den kommer til at lægge under min søsters træ, he, he..

    Kh.
    Anne-Marie

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2014 kl. 16:36

    Kære Anne-Marie
    Det lyder vel nok dejligt 🙂
    Kh Anne

  3. Sally skriver

    30. december 2014 kl. 00:59

    Can you forward an English translation? This cake looks divine!

  4. Louise Larsen skriver

    20. januar 2015 kl. 09:40

    Hej Anne 🙂
    jeg er såååå glad for kogebogen og har allerede bagt flere af kagerne! Og specielt denne cheesecake er fryd for ganen…. mmmmh!!

  5. Nanna Andersen skriver

    10. marts 2015 kl. 13:50

    Hej Anne,
    Det lyder som en rigtig lækker opskrift, som vi glæder os til at prøve.
    Du har en meget flot blog, som er hyggelig at læse.

    Kh Ida og Nanna

  6. Line skriver

    13. august 2015 kl. 16:22

    Kan denne lækre cheesecake laves med mørk istedet for hvid chokolade? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap