Fine franske madeleine kager er en af mine favoritkager til en god kop kaffe. Og jeg dypper dem gerne hurtigt i kaffen, inden jeg tager en bid. Det gjorde jeg også med disse chokolade madeleines, som jeg bagte i går eftermiddags. De skal spises helt nybagte – og kan også dyppes i chokolade!
Chokolade madeleines
12 stk
80 g smør + lidt ekstra til formen
90 g mørk chokolade, hakket, Guanaja 70% fra Valrhona
2 æg
80 g sukker
80 g mel
½ tsk bagepulver
Smelt smørret i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Køl lidt af. Pisk i mellemtiden æg godt sammen med sukker, mel og bagepulver i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i lidt ad gangen. Fordel kagedejen i madeleineformene som er smurt med smør. Bag i 4 minutter ved 220 grader varmluft og skru derefter ned for varmen til 190 grader og bag i yderligere 5-6 minutter. Køl kagerne lidt af, inden de vendes ud af formen. Drys evt. med lidt flormelis ved servering.
Indlægget indeholder affiliate links.
Marie skriver
Ih, hvor er de fine! Og det er din “nye” blog også!
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Mange tak for din hilsen. Ja, den trængte til en “make-over” 🙂
God bededagsferie!
Kh Anne
maj skriver
Hej Anne.
Hvor er de fine.
Hvor langt skal man skrue ovnen ned efter de fire minutter?
Maj
Anne au Chocolat skriver
Kære Maj,
Tusind tak! De er ret så lækre og perfekt til en kop kaffe 🙂
Hov det har jeg da helt glemt at skrive. Har lige rettet det, tak. Det er 190 grader, man skruer ned på.
Kh Anne
Lea skriver
Hej Anne,
jeg ville blot høre hvor lang tid de kan holde sig?
Mvh Lea
Anne au Chocolat skriver
Kære Lea,
De skal helst spises sammen dag eller dagen efter 🙂
Kh Anne