I lørdags serverede jeg som nævnt min chokoladeballadekage i en julet udgave i Meyers Madhus til Chokolade Ballade arrangementet. Den vakte stor glæde, og der var en vis mand fra et vist Dessertcirkus, som spiste hele to stykker 🙂
Chokoladeballadens juletwist kom i form af, at jeg havde brugt Valrhonas orangechokolade Special Orange i stedet for en af de andre mørke chokolader. Det var et hit, og de orangefine smagsnoter gav ekstra kant til balladen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne udgave. Men det er en julekage. Valrhonas Special Orange er nemlig en sæsonvare, hvilket vil sige, at man kun kan få den her i juletiden.
På billederne ser I chokoladeballaden serveret på mit nye skærebræt. For at sige det mildt har jeg forelsket mig i de smukke håndlavede skærebrætter fra Sløjd. Jeg kommer til at spise mange lækre ting på det bræt fremover, kan jeg mærke.
Orange chokoladeballaden laves således:
200 g Special Orange 57 % fra Valrhona – eller anden god orangechokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 min (eller deromkring) ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt, når den tages ud af ovnen. Bare rolig, den sætter sig. Og i øvrigt SKAL den bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl.
I øvrigt atter et stort tak til alle jer, som skrev fine julehilsner til mig i søndagens adventskonkurrence. Jeg har læst hver og en, og I kan tro, at det varmede mit chokoladehjerte. Vinderen blev Ida, og jeg har givet hende besked. En ny konkurrence venter jer på søndag 🙂
Tanja Maria skriver
Uhh, det lyder helt vild lækkert, Anne!
Hvis man nu bruger en plain mørk chokolade, som f.eks. caraibe, og i stedet bruger frisk revet appelsinskal, hvilken mængden vil du da anbefale? Skal fra en hel øko appelsin og måske også saften?
Glædelig 11. december!
Sonja {Dagmars Kitchen} skriver
Åh, kakan ser helt fantastisk ut! Och din skärbräda är väldigt fin den med.
Ann Weiss skriver
Lækker kage! Opskriftener gemt – den ser jo vældig nem ud 🙂
Jeanette skriver
Nøj den ser god ud – mums ! ;D
Og virker til at være en ganske overkommelig opskrift !
Marie - Cocina Fragrante skriver
Mmmm, den bliver vist et must at få lavet her i løbet af december. Chokolade Balladen er en af mine yndlingschokoladekager!
Sofie Christensen skriver
Den smagte helt igennem fantastisk! Jeg tror, jeg bliver nød til at lave den (lige nu måske?) med Valrhona Special Orange, som der var en, der var så utrolig sød at forære min mor og jeg i lørdags inde til Chokolade Ballade i Meyers Madhus : )
Tusind tak!
Chris skriver
Den ser helt og aldeles fantastisk ud! Elsker appelsin og chokolade, det er sådan et herligt makkerpar! 🙂
Chris
Julia Olsen skriver
Wauw, den der kage? Den ser næsten perfekt ud! den er jeg bare nødt til at prøve en dag snart! 🙂
– Julia, FoodAllAroundTheWorlddk.blogspot.dk
Julie / My Passions skriver
Lækkert! Skal helt sikkert afprøves snart! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja Maria,
Jeg tror, at jeg ville tage skal fra 1 appelsin – men ikke noget saft – og helst revet på et Microplane rivejern, så det bliver så fint som overhovedet muligt 🙂
Kh Anne og god aften til dig også
Anne au Chocolat skriver
Kære Sonja,
Tusind tak for din søde hilsen 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann
Det lyder bare godt – verdens bedste og nemmeste kage fortjener også en plads i dit hjerte 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jeanette
Det er nemlig det, den er. Den nemmeste opskrift – og verdens bedste chokoladekage 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Marie,
Det kan jeg sgu godt forstå 😉
Kram fra mig
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie
Det var skønt at møde dig 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Chris
Tak for en fin kommentar 🙂 Vi ses i det nye år – og jeg glæder mig!
Kram A
Anne au Chocolat skriver
Kære Julia
Ja det er et must 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Glæd dig 😉
Kh Anne
Cathrine skriver
Hej!
Nu spørger jeg måske en aneeeeelse dumt, men den Valrhona- chokolade, er der mulighed for at købe den i normale supermarkeder? Eller skal man til en særlig butik for at købe det?
Skal avancere mig med et stort chokolade eventyr her i julen, og vil gerne have fat i den chokolade du omtaler!!
P.s du har en vidunderlig blog!
Lone Grønnemark skriver
Har store mængder Callebaut chokolade. Kan jeg bruge den eller er en Lindt bedre hvis jeg nu ikke vil købe Valhrona ??
Anne au Chocolat skriver
Kære Cathrine,
Du spørger ikke dumt! Men nej, man kan købe købe Valrhona chokoladen i specialbutikker og i Magasin, Salling, Meyers Deli, Irma 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lone,
Jeg synes, at du skal bage balladen med den chokolade, du foretrækker 🙂
Kh Anne
Camilla skriver
Hej Anne,
Super lækker opskrift, som jeg benyttede mig af nytårsaften til at fejre året der er gået! 🙂
Jeg synes det er en smule vanskeligt at finde Vahlrona chokoladen, og måtte ty til lidt billigere chokolade, som for mig er mere tilgængelig! SÅ var det jeg har tænkt på siden, om man kan vælge en chokolade, med fx 80% kakao, uden at det er et problem for kagen? Eller har det kun en betydning hvis chokoladen har for et for lavt kakaoindhold?
På forhånd tak for svar!
Venligst Camilla
Sara skriver
Den ser virkelig lækkert og meget nem ud.
Kan man fryse den ned, eller kan den mon holde sig 3-4 dage på køl? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara
Det kan den godt 🙂
Kh Anne
Maja skriver
Hej Anme. Nu har jeg lavet chokoladeballaden med orange mange gange, og så kom jeg til at tænke på, om du har prøvet med mintchokolade? Så den evt kunne blive,lidt After Eight ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja,
Nej jeg har ikke prøvet med mint, så det må du prøve og kom hellere end gerne med en status på, om det var et hit <3