I lørdags serverede jeg som nævnt min chokoladeballadekage i en julet udgave i Meyers Madhus til Chokolade Ballade arrangementet. Den vakte stor glæde, og der var en vis mand fra et vist Dessertcirkus, som spiste hele to stykker 🙂
Chokoladeballadens juletwist kom i form af, at jeg havde brugt Valrhonas orangechokolade Special Orange i stedet for en af de andre mørke chokolader. Det var et hit, og de orangefine smagsnoter gav ekstra kant til balladen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne udgave. Men det er en julekage. Valrhonas Special Orange er nemlig en sæsonvare, hvilket vil sige, at man kun kan få den her i juletiden.
På billederne ser I chokoladeballaden serveret på mit nye skærebræt. For at sige det mildt har jeg forelsket mig i de smukke håndlavede skærebrætter fra Sløjd. Jeg kommer til at spise mange lækre ting på det bræt fremover, kan jeg mærke.
Orange chokoladeballaden laves således:
200 g Special Orange 57 % fra Valrhona – eller anden god orangechokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 min (eller deromkring) ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt, når den tages ud af ovnen. Bare rolig, den sætter sig. Og i øvrigt SKAL den bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl.
I øvrigt atter et stort tak til alle jer, som skrev fine julehilsner til mig i søndagens adventskonkurrence. Jeg har læst hver og en, og I kan tro, at det varmede mit chokoladehjerte. Vinderen blev Ida, og jeg har givet hende besked. En ny konkurrence venter jer på søndag 🙂




