E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballadekagen med Special Orange fra Valrhona

11. december 2012 af Anne au Chocolat 28 kommentarer

I lørdags serverede jeg som nævnt min chokoladeballadekage i en julet udgave i Meyers Madhus til Chokolade Ballade arrangementet. Den vakte stor glæde, og der var en vis mand fra et vist Dessertcirkus, som spiste hele to stykker 🙂
Chokoladeballadens juletwist kom i form af, at jeg havde brugt Valrhonas orangechokolade Special Orange i stedet for en af de andre mørke chokolader. Det var et hit, og de orangefine smagsnoter gav ekstra kant til balladen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne udgave. Men det er en julekage. Valrhonas Special Orange er nemlig en sæsonvare, hvilket vil sige, at man kun kan få den her i juletiden.

På billederne ser I chokoladeballaden serveret på mit nye skærebræt. For at sige det mildt har jeg forelsket mig i de smukke håndlavede skærebrætter fra Sløjd. Jeg kommer til at spise mange lækre ting på det bræt fremover, kan jeg mærke.

Orange chokoladeballaden laves således:

200 g Special Orange 57 % fra Valrhona – eller anden god orangechokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 min (eller deromkring) ved 180 grader varmluft.

Kagen skal føles lidt ubagt, når den tages ud af ovnen. Bare rolig, den sætter sig. Og i øvrigt SKAL den bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl.

I øvrigt atter et stort tak til alle jer, som skrev fine julehilsner til mig i søndagens adventskonkurrence. Jeg har læst hver og en, og I kan tro, at det varmede mit chokoladehjerte. Vinderen blev Ida, og jeg har givet hende besked. En ny konkurrence venter jer på søndag 🙂

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, chokoladeballade, chokoladeballaden, Chokoladekage, chokoladekagen, dessert, jul, julechokolade, julekage, kage, Special Orange, valrhona

Previous Post: « Endnu en chokogave fra mig til en af jer den 2. søndag i advent
Next Post: Julens lækre konfekt og andre skønne mundfulde »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tanja Maria skriver

    11. december 2012 kl. 08:19

    Uhh, det lyder helt vild lækkert, Anne!

    Hvis man nu bruger en plain mørk chokolade, som f.eks. caraibe, og i stedet bruger frisk revet appelsinskal, hvilken mængden vil du da anbefale? Skal fra en hel øko appelsin og måske også saften?

    Glædelig 11. december!

  2. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    11. december 2012 kl. 09:41

    Åh, kakan ser helt fantastisk ut! Och din skärbräda är väldigt fin den med.

  3. Ann Weiss skriver

    11. december 2012 kl. 11:57

    Lækker kage! Opskriftener gemt – den ser jo vældig nem ud 🙂

  4. Jeanette skriver

    11. december 2012 kl. 12:30

    Nøj den ser god ud – mums ! ;D
    Og virker til at være en ganske overkommelig opskrift !

  5. Marie - Cocina Fragrante skriver

    11. december 2012 kl. 15:50

    Mmmm, den bliver vist et must at få lavet her i løbet af december. Chokolade Balladen er en af mine yndlingschokoladekager!

  6. Sofie Christensen skriver

    11. december 2012 kl. 15:53

    Den smagte helt igennem fantastisk! Jeg tror, jeg bliver nød til at lave den (lige nu måske?) med Valrhona Special Orange, som der var en, der var så utrolig sød at forære min mor og jeg i lørdags inde til Chokolade Ballade i Meyers Madhus : )
    Tusind tak!

  7. Chris skriver

    11. december 2012 kl. 21:13

    Den ser helt og aldeles fantastisk ud! Elsker appelsin og chokolade, det er sådan et herligt makkerpar! 🙂

    Chris

  8. Julia Olsen skriver

    11. december 2012 kl. 21:30

    Wauw, den der kage? Den ser næsten perfekt ud! den er jeg bare nødt til at prøve en dag snart! 🙂
    – Julia, FoodAllAroundTheWorlddk.blogspot.dk

  9. Julie / My Passions skriver

    12. december 2012 kl. 11:40

    Lækkert! Skal helt sikkert afprøves snart! 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:28

    Kære Tanja Maria,

    Jeg tror, at jeg ville tage skal fra 1 appelsin – men ikke noget saft – og helst revet på et Microplane rivejern, så det bliver så fint som overhovedet muligt 🙂

    Kh Anne og god aften til dig også

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:29

    Kære Sonja,

    Tusind tak for din søde hilsen 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:30

    Kære Ann

    Det lyder bare godt – verdens bedste og nemmeste kage fortjener også en plads i dit hjerte 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:30

    Kære Jeanette

    Det er nemlig det, den er. Den nemmeste opskrift – og verdens bedste chokoladekage 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:31

    Søde Marie,

    Det kan jeg sgu godt forstå 😉

    Kram fra mig

  15. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:32

    Kære Sofie

    Det var skønt at møde dig 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:33

    Søde Chris

    Tak for en fin kommentar 🙂 Vi ses i det nye år – og jeg glæder mig!

    Kram A

  17. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:33

    Kære Julia

    Ja det er et must 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:34

    Kære Julie

    Glæd dig 😉

    Kh Anne

  19. Cathrine skriver

    16. december 2012 kl. 23:12

    Hej!

    Nu spørger jeg måske en aneeeeelse dumt, men den Valrhona- chokolade, er der mulighed for at købe den i normale supermarkeder? Eller skal man til en særlig butik for at købe det?

    Skal avancere mig med et stort chokolade eventyr her i julen, og vil gerne have fat i den chokolade du omtaler!!

    P.s du har en vidunderlig blog!

  20. Lone Grønnemark skriver

    17. december 2012 kl. 06:26

    Har store mængder Callebaut chokolade. Kan jeg bruge den eller er en Lindt bedre hvis jeg nu ikke vil købe Valhrona ??

  21. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2012 kl. 13:19

    Kære Cathrine,

    Du spørger ikke dumt! Men nej, man kan købe købe Valrhona chokoladen i specialbutikker og i Magasin, Salling, Meyers Deli, Irma 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2012 kl. 13:19

    Kære Lone,

    Jeg synes, at du skal bage balladen med den chokolade, du foretrækker 🙂

    Kh Anne

  23. Camilla skriver

    2. januar 2013 kl. 23:04

    Hej Anne,

    Super lækker opskrift, som jeg benyttede mig af nytårsaften til at fejre året der er gået! 🙂
    Jeg synes det er en smule vanskeligt at finde Vahlrona chokoladen, og måtte ty til lidt billigere chokolade, som for mig er mere tilgængelig! SÅ var det jeg har tænkt på siden, om man kan vælge en chokolade, med fx 80% kakao, uden at det er et problem for kagen? Eller har det kun en betydning hvis chokoladen har for et for lavt kakaoindhold?

    På forhånd tak for svar!
    Venligst Camilla

  24. Sara skriver

    26. marts 2013 kl. 14:35

    Den ser virkelig lækkert og meget nem ud.
    Kan man fryse den ned, eller kan den mon holde sig 3-4 dage på køl? 🙂

  25. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2013 kl. 17:28

    Kære Sara
    Det kan den godt 🙂
    Kh Anne

  26. Maja skriver

    21. februar 2018 kl. 15:44

    Hej Anme. Nu har jeg lavet chokoladeballaden med orange mange gange, og så kom jeg til at tænke på, om du har prøvet med mintchokolade? Så den evt kunne blive,lidt After Eight ?

  27. Anne au Chocolat skriver

    22. februar 2018 kl. 16:37

    Kære Maja,
    Nej jeg har ikke prøvet med mint, så det må du prøve og kom hellere end gerne med en status på, om det var et hit <3

Trackbacks

  1. canadian thanksgiving « hearthstrung siger:
    16. december 2012 kl. 17:38

    […] Anne’s chocolate cake was fantastic. Rich, dense, and oh-so-chocolately. That girl is truly a talent. So putting them together on a plate didn’t help matters. Nor did the fact that I had spent the whole weekend looking forward to sharing pumpkin pie with a roomful of people, many of whom didn’t even know what it was, let alone how good it could be. I couldn’t contain my excitement throughout the night, which meant that after waxing lyrical to the uninitiated Danes about this curious Thanksgiving item, I was setting myself up for grand failure and everyone else for mushy, mediocre disappointment. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap