E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladebloggen

23. juni 2009 af Anne au Chocolat 225 kommentarer

chokoladeballaden Efter mange opfordringer har jeg taget udfordringen op og lavet min egen chokoladeblog – Anne au Chocolat’s Blog. Chokolade er min store passion, men den deler pladsen i mit hjerte sammen med andre kager og søde sager, og jeg elsker også det salte køkken. Men bloggen vil nu mest komme til at omhandle det søde køkken med en chokoladeovervægt.

Ordet ’chokolade’ har en tendens til at give mange mennesker ambivalente konnotationer. Tankerne ledes nemlig i retning af nydelse og synd på samme tid. Og tendensen er ikke ny. Chokolade har i lang tid været et no-no i det sundhedsramte menneskes bevidsthed om et godt liv. Ganske rigtigt gavner hverken Mars, Snickers eller Bounty helbredet. Men men men.. derimod er chokolade med et højt kakaoindhold jo også kendt og elsket for en rigdom af antioxidanter, der blandt andet er med til at beskytte vores hjerte.

Jeg tror, at mange mennesker ikke har dette med i deres overvejelser; altså at mørk chokolade – vel og mærket i moderate mængder – godt kan hænge sammen med et sundt og godt liv. Og når man kommer ind til sagens kerne, handler chokoladespisning om moderation (at jeg så ikke altid mestrer denne disciplin er en helt anden sag). Man kan sagtens nyde et godt stykke chokolade uden at føle, at man synder. Man skal bare lade være med at spise hele pladen/æsken.

I min optik er al god chokolade god chokolade. Det vil bogstaveligt sige, at jeg elsker al god chokolade uanset kakaoindhold. Sidstnævnte kan både være på 33%, 56%,64% eller 70%, og jeg elsker det stadig. Netop derfor er jeg blandt venner kendt som Anne au Chocolat.

Jeg stiller faktisk højest krav til de lyse kakaoprocenter. Det er også i min optik, at fårene virkelig skilles fra bukkene i lyse/mælke/flødechokolader. Man kan tydeligt smage, om chokoladen er ordentligt afstemt – altså om sukkerindholdet er for højt i forhold til de resterende råvarer (jeg foretrækker at bruge ordet råvare i stedet for ingrediens i forbindelse med chokolade af høj kvalitet, da ingrediens for mig medfører en lang række negative konnotationer).  Prøv selv at tænke jer til smagen af den billige chokolade(sukker)julekalender til en rund femmer og så et stykke Jivara fra Valrhona, hvor man ligefrem kan ane et strejf af karamel.

Billedet øverst i indlægget er min chokoladeballade. Kagen som jeg elsker allermest, og som er en af de nemmeste kager, jeg kender. Jeg har den fra Trish Deseine og hendes chokoladebog Chocolate. Trish kalder den en melt-in-your-mouth cake. Og smelte i munden.. det gør den! 🙂

Opskriften er her – god fornøjelse:

200 g mørk chokolade, 56% eller 64% er gode
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 min (eller deromkring) ved 180 grader varmluft.

NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den gerne på køl.

Skrevet i: Kager Tags: chokolade

Next Post: chocolate is divinity.. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne Bang skriver

    12. oktober 2016 kl. 10:19

    Hej Anne.
    Jeg er lige faldet over din opskrift på chocoladeballaden, den skal jeg prøve:-)
    Hvad har du puttet ovenpå? Er det bare, hvad der var i skabet af div. krymmel?
    Tak fordi du deler dine skønne opskrifter med os alle;-)
    Mvh. Marianne

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. oktober 2016 kl. 10:27

    Kære Marianne,
    Tak for din søde hilsen 🙂
    Ja i sin tid puttede jeg tit krymmel på.
    Nu spiser jeg den oftest som den er – med flødeskum eller vaniljeis og friske bær til.
    Eller i den mere festlige udgave lige her: https://anneauchocolat.dk/desserter/chokoladeballaden-klaedt-paa-til-fest/
    Mulighederne er mange 🙂
    Kh Anne

  3. Ditte skriver

    30. december 2016 kl. 08:04

    Hej Anne,

    Jeg ligger lige under dynen og leder efter en chokoladekage som skal spises sammen med forskellige slags hjemmelavet is til nytårsaften imorgen.
    Tænker denne er et godt bud med alle de skønne kommentarer den har fået – hvad tænker du – er den god med is eller har du en anden du vil anbefale?
    Jeg bor lidt i en lille by, hvor jeg ikke rigtig kan opstøve den lækre Valrhona chokolade – har du et bud på et lidt mere tilgængeligt alternativ som kan gå an?

    Glæder mig til ag sætte tænderne i en lækker chokoladekage imorgen – kan ikke forestille mig bedre måde at slutte året af på ???

    Mvh Ditte

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2017 kl. 15:28

    Kære Ditte,
    Jeg har ligget syg nytåret over, så jeg har desværre først set din kommentar nu. Jeg håber, at du fik sat tænderne i en lækker chokoladekage og kom godt ind i det nye år! 🙂
    Kh Anne

  5. Sofie skriver

    23. januar 2017 kl. 12:36

    Hej Anne
    Jeg vil meget gerne lave din skønne chokolade kage til en aften med mine veninder, men der er en i blandt med gluten allergi, så vil høre om du har et alternativ til den spsk mel der skal i kagen?
    Hilsen Sofie

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. januar 2017 kl. 21:40

    Kære Sofie,
    Det lyder dejligt! Erstat gerne med en spsk mandelmel eller undlad mel helt og bag kagen fem minutter længere 🙂
    Kh Anne

  7. Cecilie skriver

    31. august 2018 kl. 15:37

    Hvis nu man gerne vil fryse den ned til senere, hvornår I processen ville du så gøre det? Før eller efter, at den har sat sig?
    Alternativt, hvor længe tænker du at den kan holde sig i køleskabet?

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:22

    Den skal være helt afkølet før den fryses. Og i køleskabet kan den holde sig fin og lækker i op til en uge 🙂

  9. Salli skriver

    21. oktober 2019 kl. 15:58

    Den er så god:-)
    Men hvilke glasur har du på den der er på billedet? Den ser lidt tykkere ud end en alm. flormelis glasur.

  10. Trine skriver

    23. oktober 2019 kl. 09:42

    Hej Anne,

    Har du prøvet at lave den i en bradepande?
    For hvor mange gange skal opskriften dupliceres og kagen have i ovnen for at opnå samme lækre resultat .
    Taaaak Trine

  11. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2019 kl. 09:44

    Kære Trine,
    Ja det har jeg! Altså mener du en hel bradepande (på størrelse med en bageplade)?
    Kh Anne

  12. Heidi skriver

    20. november 2019 kl. 14:57

    Altid en super lækker kage…
    Jeg har haft succes med at lave den med sukrin (sukkererstatning) til en diabetiker. Og jeg ved godt at der er sukker i chokoladen, så kagen er bestemt ikke sukkerfri! Teksturen af den færdige kage er en smule andetledes men stadig meget lækker. (Både blød og lidt sprød på samme tid)
    Jeg har også en gang, ved en fejl, kommet til at glemme at putte mel i… Kagen var stadig lige så lækker som den plejer, så den kan også laves glutenfri ;-).
    Jeg bager ofte dobbelt portion, og ville gerne bage den i en firkantet bradepande(36,5×24,5), men jeg kan ikke finde ud af, at få den bagt rigtigt, er der nogen der kan hjælpe med at finde den korrekte bagetid og temperatur på en dobbeltportion?

  13. Dorte skriver

    4. januar 2022 kl. 21:03

    Hej, nu skriver jeg igen på en af dine opskrifter 😅 har lavet chokolade balladen ofte, den er så lækker. Skal nu holde barnedåb for min lille dreng, og vil gerne have en frisk creme på og nogle bær. Kan man bruge et lag ostecreme med en smule citron i og bær.
    Tror du det vil smage godt? 😀

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Chocolate HEAVEN… | humblea siger:
    14. juli 2015 kl. 17:03

    […] dag bagte jeg denne chokolade bombe (med inspiration fra denne opskrift) som tog mig med en tur i himlen (jep så god er den)! Opskriften til denne billet er som […]

  2. Land Rover kage | Kilovolt siger:
    22. juli 2015 kl. 09:31

    […] end en syblog

  3. post fødselsdags fejring - Krittewitt siger:
    16. november 2015 kl. 20:19

    […] lag blev flødeskum blandet med jordbærgrød. Det kan godt anbefales. Derudover havde jeg lavet anne au chocolat’s chokoladeballade. Fantastisk lækker og nem chokolade kage. Ovenpå den havde jeg laven en creme med hvid chokolade. […]

  4. Chokoladeballaden ala Rolle | Marie Marolles siger:
    10. august 2016 kl. 10:09

    […] var nærmest uundgåeligt. Efter at have læst og set uendelig mange billeder af Annes lækre Chokoladeballade måtte jeg selv forsøge […]

  5. Chokoladeballaden kommer i Go' Morgen Danmark i morgen - Anne au Chocolat siger:
    13. september 2016 kl. 14:07

    […] tre et halvt år siden postede dette billede af min chokoladeballade sammen med mit allerførste blogindlæg. Billedet selv er formentlig seks år gammelt, og skønt det farvestrålende krymmel blot var for […]

  6. Chokoladeballade à la tiramisu - Anne au Chocolat siger:
    13. september 2016 kl. 14:28

    […] om at lave et eksperiment for mig. Jeg har nemlig længe drømt om at forene to favoritter – chokoladeballaden og tiramisuen, derfor gav jeg min mor instrukserne, og voilà så kreerede hun […]

  7. Krymmel, kusine-kagekærlighed og en lille konkurrence - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:21

    […] og dejligt barnligt over disse små sukrede sager. Og jeg er da heller ikke mere hellig, end at chokoladeballaden fra mit allerførste blogindlæg var dækket til med krymmel. I massevis. Billedet stammer fra 2007, og det er næsten lige så […]

  8. Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:50

    […] kære og super inspirerende veninde Stine serverede i fredags denne smukke version af chokoladeballaden for en flok utroligt glade og feststemte piger. Hun havde skåret balladen ud i fine og snorlige […]

  9. Chokoladeballaden kommer i Go' Morgen Danmark i morgen - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:27

    […] tre et halvt år siden postede dette billede af min chokoladeballade sammen med mit allerførste blogindlæg. Billedet selv er formentlig seks år gammelt, og skønt det farvestrålende krymmel blot var for […]

  10. Chokoladeballaden med vanillet topping, kirsebær og skovmærke - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:14

    […] kære og super inspirerende veninde Stine serverede i fredags denne smukke version af chokoladeballaden for en flok utroligt glade og feststemte piger. Hun havde skåret balladen ud i fine og snorlige […]

  11. Opskrift på chokoladekagen - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:38

    […] på en sjov og anderledes måde. Hvis man er til de helt fudgy slags, så anbefaler jeg i stedet denne . Men her er i hvert fald […]

  12. Chokoladeballaden ala Rolle – Marie Marolles siger:
    11. april 2019 kl. 12:24

    […] var nærmest uundgåeligt. Efter at have læst og set uendelig mange billeder af Annes lækre Chokoladeballade måtte jeg selv forsøge […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap