Chokoladekage af den bedste slags + solmodne kirsebær + årets første danske jordbær = Ren nydelse.
Lyder det ikke også som en fantastisk forening af chokolade og sommerbær? Jeg er i hvert fald solgt! Opskriften får I nedenunder dette chokokage close-up:
Chokoladekage med chokoladetopping og bær
8 personer
Chokoladekage:
160 g smør
160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Chokoladetopping:
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
15 g smør
Pynt:
Kirsebær, jordbær og evt. lidt frysetørret hindbær og rosenblade
Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund form (20 cm) foret med bagepapir i ca. 20 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.
Chokoladetopping:
Smelt chokolade og smør sammen i en skål ved lav effekt i mikrobølgeovnen med korte intervaller eller over et vandbad.
Fordel chokoladetoppingen på kagen inden servering og pynt med kirsebær og jordbær.
Indlægget indeholder affiliate links.
Maiken skriver
Nøj, den er lækker 🙂 🙂 Den er kommet på to-bake-listen … God fredag/weekend 🙂 Kh, Maiken
Anne au Chocolat skriver
Det er jeg så glad for at høre 🙂
Mette skriver
Hej Anne
Er det muligt man kan bruge mindre sukker? Kunne vildt godt tænke mig at lave den (den ser jo vildt lækker og nem ud) men er bange for at den bliver for sød for mig.
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Ja du vil godt kunne nøjes med 160 g sukker! 🙂
Mathilde skriver
Vanvittig lækker kage! Lidt salt og valnødder i kagen var et hit.
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathilde,
Det lyder intet mindre end FANTASTISK 🙂
Kh Anne
Johanne skriver
Den vil jeg bage til min tvillingesøsters og min fødselsdag på fredag. Tror, jeg prøver med mørk chokolade med frysetørrede hindbær i og så friske danske hindbær som pynt – evt. også med lidt pekannødder i. Mmmmhh, jeg glæder mig til fredag 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Johanne,
Det lyder vel nok lækkert 🙂
Rigtig god fødselsdag. Min tvillingebror og jeg har også fødselsdag på fredag 🙂
Kh Anne