Glædelig 2. påskedag! Jeg håber, at I nyder den sidste fridag og har fået tanket godt op på energi, så I er klar, når hverdagen brager løs igen i morgen. I vores lille firkløver har vi nydt en påske med masser af tid til fred og ro og ikke mindst en masse hygge. Så tiltrængt og dejligt, og jeg har bagt et hav af morgenmadspandekager til Kaj den sidste uges tid – ren feriestemning.
I marts måned var denne lækre chokoladesag med karamel og peanuts i BT. Og i dag deler jeg opskriften med jer her på bloggen. Åh den er god. Chokoladeintens kage med blød karamel og knasende sprøde saltede peanuts – den kombination er altså en sand fryd. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert sammen med en kugle god vaniljeis <3
Chokoladekage med karamel og peanuts
10-12 personer
Chokoladekage:
200 g god mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Karamel:
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør
100 g peanuts
Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekagen i en rund form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert. Opbevar den på køl indtil servering.
Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag. Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt (for fuld kraft – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper) imens. Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst peanuts og lad karamellen køle af. Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.
Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.
Jannie // Guapizimo skriver
Åh den skal prøves! Jeg kunne ikke fordrage peanutbutter og snickers som barn, men nu er det noget af det bedste jeg ved, så den kage kan kun blive et hit!
Anne au Chocolat skriver
Kære Jannie,
Det lyder dejligt – og ikke mindst super godt, at du også er blevet snickers fan 🙂
Kh Anne
Laila Pedersen skriver
Kan kagen uden karamel fryses?
Anne au Chocolat skriver
Kære Laila,
Det kan du tro 🙂
Jane Binderup skriver
Ser skøn ud Anne! Den vil jeg lave til mit fødselsdags-cocktail-party på fredag! Så kommer “din kage” HELT til Cairo hvor jeg bor 😉 😉 😉
Mathilde BEch skriver
Kan man bage den 2 dage før den skal serveres uden det gør noget?
Astrid Pedersen skriver
Kan den også fryses med karamel.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Wauw hvor lyder det bare godt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathilde,
Det kan du tro!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Ja det tror jeg godt, men jeg har ikke prøvet selv.
Jeanette Pedersen skriver
Den kage ser bare for lækker ud – den må prøves
Bruger man bare almindelige saltede peanuts – og skal noget af saltet evt. rystet af inden de blandes i karamellen ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jeanette,
Tak skal du have! Jeg plejer at bruge almindelige saltede peanuts 🙂
Anita Thomassen skriver
Super skøn kage, jeg havde bagt to, den ene blev ikke spist så den kom i fryseren med karamel på. Forleden tog jeg den op til nogle gæster vi skulle have og den smagte himmelsk, så ja den kan sagtens fryses med karamel.
Anne au Chocolat skriver
Kære Anita,
Det er så dejligt at høre 🙂
Kh Anne
Trine Vesti skriver
Hej Anne
Den ser virkelig lækker ud 🙂
Skal karamellen hældes på kort inden den serveres?
Og kan man lave den glutenfri, og i så fald hvilken type mel vil du anbefale man bruger i stedet for hvedemelet?
mvh Trine
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
Tak 🙂 Du kan sagtens lave den med mandelmel i stedet eller glutenfrit hvedemel 🙂 Og karamellen kan fint fordeles på i god tid.
Kh Anne
Maj-Britt skriver
Åh du laver de lækreste fristelser 🙂 Jeg bagte dem alle, hvis jeg kunne tåle at spise dem 🙂
Jeg er faldet for denne kage til fødselsdag i morgen, men studser over, at du kun bruger 1 spsk hvedemel i… Er nødt til at spørge om det virkelig er korrekt… ???
På forhånd tak
Mvh
Maj-Britt
Anne au Chocolat skriver
Kære Maj-Britt
Præcis 1 spsk mel ja 🙂
Liv skriver
Hej Anne
Jeg skal lave én af de populære tal-kager og leder efter en god kage som bund. Tror du, at denne kage ville egne sig til formålet? Planen er, at komme cremecheese frosting på toppen.
På forhånd tak for din tid ☺
Anne au Chocolat skriver
Kære Liv,
Ja det tror jeg godt – eller min brownie er måske bedre 🙂
Kh Anne
Tina skriver
Tror du man kan bruge karamel fra dåse, som man koger først
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Ja det kan du sagtens 🙂