Smørrige og knasende sprøde kiks lagt sammen med en fløjsblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey. Når man matcher mælkechokolade med bergamottesmag, opstår en helt magisk velsmag.
Jeg har brugt Jivara 40% fra Valrhona, som er den mælkechokolade, jeg oftest tager med i køkkenet. Earl Grey teen er fra NUTE, som jeg er så heldig at arbejde med til daglig i mit arbejde for Chokolade Compagniet. Som en sjov gimmick skrev jeg NUTE på mine kiks med et kagestempel.
Chokoladekiks med Earl Grey ganache
ca. 30 stk
Earl Grey Ganache
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
250 g piskefløde
30 g glukose sirup
2 spsk Earl Grey, gerne fra NUTE
Hak chokoladen. Bring piskefløden i kog sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad den stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Lad ganachen afkøle til stuetemperatur og hæld den i en sprøjtepose. Lad ganachen sætte sig på køl. Tag den ud 30 minutter, inden den skal bruges.
Kiks
250 g hvedemel
200 g koldt smør, skåret i mindre stykker
100 g flormelis
¼ tsk salt
2 æggeblommer
Kom mel, smør, flormelis og salt i en skål og smuldr det mellem fingrene, til det ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Rul dejen ud på et bordplade drysset let med mel til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik cirkler på 4-5 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter ved 170 grader varmluft. Afkøl småkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til de skal spises eller lægges sammen med ganachen.
Min søde veninde Stine, som har designet NUTE brandets visuelle identitet, agerede lige håndmodel 🙂
Line skriver
Kjaere Anne!
Hvilket hyggelig sammentreff! Akkurat naa naar jeg aapnet bloggen din og leser denne posten saa sitter jeg aa hygger meg med en kopp Earl Grey og noen fantastisk gode sjokolader jeg fikk av din mor. Earl Grey og sjokolade ER virkelig en fin sammensetning 🙂 Dine kjeks er nok ogsaa supergode! Ha en fantastisk supersoed sjokolade-weekend! Knus til deg!
conny skriver
Hej Anne…. Dejligt at opskriften kom, og så lige op til weekenden, kan jo være jeg skal prøvebage dem. ;o) hvis jeg kan skaffe glukosesirup og den chokolade, du anbefaler… God weekend. Fra Conny.
PinkPanthress skriver
Earl Grey Ganache??? -That sounds yummy!
Mette skriver
Kæreste Anne,
Jeg har længe haft en basisopskrift på “glatte” kiks som dine i hovedet og nu kommer din. Tusind tak.
Ganachen lyder simpelthen så dejlig. Den te er vidunderlig og jeg er sikker på, den tilføjer en skøn krydring med et mildt touch af bergamomme! HAPS!
Rigtig god weekend.
KH, Mette
Vibeke skriver
Jubii, hvor lækkert-elsker alle ingredienserne, så det kan da kun blive godt, vil straks prøve den med ungerne, kys
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Line
Jeg elsker virkelig også Earl Grey 🙂
Varme kram fra kolde Danmark
Anne au Chocolat skriver
Kære Conny,
Jeg synes bestemt, at du skal prøve dem 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Dear PinkPanthress
Very yummy yes 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Du er sød! Jeg glæder mig til at se dig snart 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Vibeke,
Ih hvor dejligt at høre fra dig 🙂 Står den mon på vinterferie?
Kys og kram til dig og V’erne
Vibeke skriver
Først fra i morgen, men så skal der også hygges igennem. Skal vi ikke snart tage en the eller kage, eller endnu bedre noget chokolade:))?
Anne au Chocolat skriver
Kære Vibeke
Meget gerne! Det kunne være så hyggeligt 🙂
Kram fra mig
Henriette skriver
De ser virkelig lækre ud! Dem må jeg kaste mig ud i til min datters fødselsdagsfest på lørdag:) præger du kagerne før eller efter de er bagt?
Mvh Henriette
Anne au Chocolat skriver
Kære Henriette
Det lyder godt 🙂
Jeg stemplerne dem inden!
Kh Anne