E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokoladekiks med Earl Grey ganache

7. februar 2014 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

chokoladekiks

Smørrige og knasende sprøde kiks lagt sammen med en fløjsblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey. Når man matcher mælkechokolade med bergamottesmag, opstår en helt magisk velsmag.
Jeg har brugt Jivara 40% fra Valrhona, som er den mælkechokolade, jeg oftest tager med i køkkenet. Earl Grey teen er fra NUTE, som jeg er så heldig at arbejde med til daglig i mit arbejde for Chokolade Compagniet. Som en sjov gimmick skrev jeg NUTE på mine kiks med et kagestempel.

Chokoladekiks med Earl Grey ganache
ca. 30 stk  

Earl Grey Ganache
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
250 g piskefløde
30 g glukose sirup
2 spsk Earl Grey, gerne fra NUTE

Hak chokoladen. Bring piskefløden i kog sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad den stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Lad ganachen afkøle til stuetemperatur og hæld den i en sprøjtepose. Lad ganachen sætte sig på køl. Tag den ud 30 minutter, inden den skal bruges.

Kiks
250 g hvedemel
200 g koldt smør, skåret i mindre stykker
100 g flormelis
¼ tsk salt
2 æggeblommer

Kom mel, smør, flormelis og salt i en skål og smuldr det mellem fingrene, til det ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Rul dejen ud på et bordplade drysset let med mel til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik cirkler på 4-5 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter ved 170 grader varmluft. Afkøl småkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til de skal spises eller lægges sammen med ganachen.

chokoladekiks1
Min søde veninde Stine, som har designet NUTE brandets visuelle identitet, agerede lige håndmodel 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Kager Tags: Chokolade Compagniet, chokoladeganache, chokoladekiks, earl grey, jivara, mælkechokolade, valrhona

Previous Post: « Kokoskager med saltkaramel
Next Post: Assistenten i mit køkken »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    7. februar 2014 kl. 15:58

    Kjaere Anne!
    Hvilket hyggelig sammentreff! Akkurat naa naar jeg aapnet bloggen din og leser denne posten saa sitter jeg aa hygger meg med en kopp Earl Grey og noen fantastisk gode sjokolader jeg fikk av din mor. Earl Grey og sjokolade ER virkelig en fin sammensetning 🙂 Dine kjeks er nok ogsaa supergode! Ha en fantastisk supersoed sjokolade-weekend! Knus til deg!

  2. conny skriver

    7. februar 2014 kl. 18:23

    Hej Anne…. Dejligt at opskriften kom, og så lige op til weekenden, kan jo være jeg skal prøvebage dem. ;o) hvis jeg kan skaffe glukosesirup og den chokolade, du anbefaler… God weekend. Fra Conny.

  3. PinkPanthress skriver

    7. februar 2014 kl. 23:58

    Earl Grey Ganache??? -That sounds yummy!

  4. Mette skriver

    8. februar 2014 kl. 11:22

    Kæreste Anne,
    Jeg har længe haft en basisopskrift på “glatte” kiks som dine i hovedet og nu kommer din. Tusind tak.
    Ganachen lyder simpelthen så dejlig. Den te er vidunderlig og jeg er sikker på, den tilføjer en skøn krydring med et mildt touch af bergamomme! HAPS!
    Rigtig god weekend.
    KH, Mette

  5. Vibeke skriver

    9. februar 2014 kl. 15:50

    Jubii, hvor lækkert-elsker alle ingredienserne, så det kan da kun blive godt, vil straks prøve den med ungerne, kys

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2014 kl. 18:27

    Kære søde Line
    Jeg elsker virkelig også Earl Grey 🙂
    Varme kram fra kolde Danmark

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2014 kl. 18:27

    Kære Conny,
    Jeg synes bestemt, at du skal prøve dem 🙂
    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2014 kl. 18:27

    Dear PinkPanthress
    Very yummy yes 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2014 kl. 18:28

    Kære Mette
    Du er sød! Jeg glæder mig til at se dig snart 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2014 kl. 18:29

    Kære Vibeke,
    Ih hvor dejligt at høre fra dig 🙂 Står den mon på vinterferie?
    Kys og kram til dig og V’erne

  11. Vibeke skriver

    11. februar 2014 kl. 20:46

    Først fra i morgen, men så skal der også hygges igennem. Skal vi ikke snart tage en the eller kage, eller endnu bedre noget chokolade:))?

  12. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2014 kl. 21:25

    Kære Vibeke
    Meget gerne! Det kunne være så hyggeligt 🙂
    Kram fra mig

  13. Henriette skriver

    16. februar 2014 kl. 15:42

    De ser virkelig lækre ud! Dem må jeg kaste mig ud i til min datters fødselsdagsfest på lørdag:) præger du kagerne før eller efter de er bagt?
    Mvh Henriette

  14. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 18:27

    Kære Henriette
    Det lyder godt 🙂
    Jeg stemplerne dem inden!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap