Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Chokoladekiks med Earl Grey ganache

7. februar 2014 af Anne au Chocolat

chokoladekiks

Smørrige og knasende sprøde kiks lagt sammen med en fløjsblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey. Når man matcher mælkechokolade med bergamottesmag, opstår en helt magisk velsmag.
Jeg har brugt Jivara 40% fra Valrhona, som er den mælkechokolade, jeg oftest tager med i køkkenet. Earl Grey teen er fra NUTE, som jeg er så heldig at arbejde med til daglig i mit arbejde for Chokolade Compagniet. Som en sjov gimmick skrev jeg NUTE på mine kiks med et kagestempel.

Chokoladekiks med Earl Grey ganache
ca. 30 stk  

Earl Grey Ganache
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
250 g piskefløde
30 g glukose sirup
2 spsk Earl Grey, gerne fra NUTE

Hak chokoladen. Bring piskefløden i kog sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad den stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Lad ganachen afkøle til stuetemperatur og hæld den i en sprøjtepose. Lad ganachen sætte sig på køl. Tag den ud 30 minutter, inden den skal bruges.

Kiks
250 g hvedemel
200 g koldt smør, skåret i mindre stykker
100 g flormelis
¼ tsk salt
2 æggeblommer

Kom mel, smør, flormelis og salt i en skål og smuldr det mellem fingrene, til det ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Rul dejen ud på et bordplade drysset let med mel til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik cirkler på 4-5 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter ved 170 grader varmluft. Afkøl småkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til de skal spises eller lægges sammen med ganachen.

chokoladekiks1
Min søde veninde Stine, som har designet NUTE brandets visuelle identitet, agerede lige håndmodel 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Kager Tags: Chokolade Compagniet, chokoladeganache, chokoladekiks, earl grey, jivara, mælkechokolade, valrhona

Previous Post: « Kokoskager med saltkaramel
Next Post: Assistenten i mit køkken »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap