Smørrige og knasende sprøde kiks lagt sammen med en fløjsblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey. Når man matcher mælkechokolade med bergamottesmag, opstår en helt magisk velsmag.
Jeg har brugt Jivara 40% fra Valrhona, som er den mælkechokolade, jeg oftest tager med i køkkenet. Earl Grey teen er fra NUTE, som jeg er så heldig at arbejde med til daglig i mit arbejde for Chokolade Compagniet. Som en sjov gimmick skrev jeg NUTE på mine kiks med et kagestempel.
Chokoladekiks med Earl Grey ganache
ca. 30 stk
Earl Grey Ganache
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
250 g piskefløde
30 g glukose sirup
2 spsk Earl Grey, gerne fra NUTE
Hak chokoladen. Bring piskefløden i kog sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad den stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Lad ganachen afkøle til stuetemperatur og hæld den i en sprøjtepose. Lad ganachen sætte sig på køl. Tag den ud 30 minutter, inden den skal bruges.
Kiks
250 g hvedemel
200 g koldt smør, skåret i mindre stykker
100 g flormelis
¼ tsk salt
2 æggeblommer
Kom mel, smør, flormelis og salt i en skål og smuldr det mellem fingrene, til det ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Rul dejen ud på et bordplade drysset let med mel til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik cirkler på 4-5 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter ved 170 grader varmluft. Afkøl småkagerne på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til de skal spises eller lægges sammen med ganachen.
Min søde veninde Stine, som har designet NUTE brandets visuelle identitet, agerede lige håndmodel 🙂

