E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokoskager med saltkaramel

1. februar 2014 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Processed with VSCOcam

Disse kokoskager med saltkaramel er rige på knasende kagekærlighed og smager, som de søde engle synger. De tager kun få øjeblikke at kreere og kom til verden i går eftermiddags et sted, hvor jeg hverken havde chokolade eller spejlrefleks ved min side. Ellers var kagernes bunde garanteret blevet dyppet i smeltet choko og efterfølgende knipset med mit kamera. De smagte nu også ganske fremragende, som de var. Og hvis jeg selv skal sige det, brillerer min Iphone 5s med sit knipsetalent.

Kokoskager med saltkaramel (12 stk)

1,5 æggehvide
100 g sukker
150 g kokosmel
25 g mel

Karamel:
40 g bløde flødekarameller
20 ml piskefløde
saltflager til toppen

Sæt ovnen til 175 grader varmluft. Pisk æggehvider og sukker let sammen i en skål og vend kokosmel og mel i. Form 12 kugler af massen og tryk dem let flade på en bageplade med bagepapir. Lav en fordybning i midten af hver kokoskage med tommelfingeren. Bag kagerne til de er fint gyldne. Det tager ca. 10 minutter.
Tag kagerne ud af ovnen og køl dem af på en rist. Smelt flødekaramellerne sammen med fløden i en gryde til en ensartet og meget lækker konsistens. Fordel den flydende, varme karamel i fordybningen i kokoskagerne og drys med salt.

Forkæl dine kære og dig selv med disse lækkerbidder!

Processed with VSCOcam

Skrevet i: Kager Tags: flødekaramel, karamel, kokoskager, kokosmakroner, saltkaramel

Previous Post: « Kom med til releasefest for “Lykken er chokolade”
Next Post: Chokoladekiks med Earl Grey ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna skriver

    1. februar 2014 kl. 09:37

    Mums! Hvilke flødekarameller brugte du?

  2. A + K = ♥ skriver

    1. februar 2014 kl. 13:41

    De kan da ikke andet, end at være gennemsyret himmelske til en kop kaffe.

    – Anne

  3. Mette skriver

    1. februar 2014 kl. 19:37

    Mmm. Det kunne jeg vist godt bruge min sidste Dulce latte til 🙂

  4. Minar skriver

    4. februar 2014 kl. 11:37

    Hejsa de ser super lækre ud 😀 men hvor køber du karamellerne?
    Vh Minar

  5. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2014 kl. 12:10

    Kære Minar
    Jeg har købt flødekaramelstænger fra Superbrugsen, men de bløde fra Werthe’s ægte er også gode.
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2014 kl. 12:15

    Kære Nanna,
    Jeg brugte de blå og røde flødekarameller stænger, man kan købe de fleste steder til 3-4 kr 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2014 kl. 12:15

    Kære Anne
    Helt korrekt 😉
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2014 kl. 12:15

    Kære Mette
    Det lyder fornuftigt 😉
    kh Anne

  9. Sofie Eilersen skriver

    6. februar 2014 kl. 10:08

    Gud, hvor ser de bare sygt lækre ud 😀

  10. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2014 kl. 10:39

    Kære Sofie
    TUSIND tak 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap