E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladesnegle med marcipan

21. september 2021 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Reklame for Elmelund Chocolatier Organic

Svampede og luftigt bløde snegle fyldt med aromatisk og dejligt snasket marcipanremonce lavet på min yndlings marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic og ditto chokolade – nemlig Peru 70% mørk chokolade. Ren lykke! Og det er genialt at variere sneglene lidt, så det ikke altid kun er de klassiske kanelsnegle.

Disse snegle vil I ikke gå glip af at smage… jeg siger det bare. Prøv dem ♥

Ps. Som med mine kanelsnegle, er disse også koldhævede, da jeg elsker at kunne forberede dem  om aftenen og så blot kunne lade dem efterhæve og bage på dagen.

Chokoladesnegle med marcipan
10 tykke snegle

Dej:
175 ml sødmælk
10 g gær
2 æg
120 g smør, blødt
1 tsk. salt
30 g sukker
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel

Marcipanremonce:
100 g smør, blødt
100 g sukker
100 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

Chokoladefyld:
100 g Peru 70% mørk chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

1 sammenpisket æg til pensling

Dagen/aftenen inden:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Rør marcipanremoncen sammen imens.
Rul dejen ud til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm) på et let meldrysset bord. Smør marcipanremoncen ud på dejen i et jævnt lag over det hele. Fordel chokoladen oven på. Rul dejen på den lange led til en pølse. Skær derefter rullen i 10 store snegle – brug gerne en sytråd til at for at undgå at presse sneglene for flade med en kniv. Fordel sneglene i et ildfast fad (ca. 32 cm x 24cm) beklædt med bagepapir. Dæk fadet med husholdningsfilm og lad sneglene hæve på køkkenbordet i 30 minutter. Stil dem derefter på køl natten over.

På dagen:
Tag sneglene ud på køkkenbordet og lad dem temperere/hæve i 1,5 time. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag sneglene i ca. 20-25 minutter til flot gyldne. (Hold øje med afbagningen undervejs, så de ikke bliver for mørke. Hver ovn bager forskelligt) Servér sneglene nybagte men afkølede.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Tahin cookies med chokolade
Next Post: Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    21. september 2021 kl. 20:04

    Uh, de ser gode ud! Sådan en kunne jeg da godt spise lige nu 😉

  2. Victoria skriver

    22. september 2021 kl. 23:24

    Eager to make this recipe really soon! Bonjour de Québec (Canada).

  3. Lise Rasmussen skriver

    23. september 2021 kl. 08:23

    Kan man øge mængden af gær og så hæve i kortere tid?
    Vh Lise

  4. Therese S skriver

    23. september 2021 kl. 18:01

    De blev bagt i morges, helt vidunderlige. Min mand og søn her i Boone, NC elskede dem. Vores supermarked har Odense Marzipan, men vi kan desværre kun købe tørgær i USA. De hævede fint, yum. Tak for endnu en dejlig opskrift, yum.

  5. Anne au Chocolat skriver

    24. september 2021 kl. 12:56

    Kære Lise,
    Ja det tænker jeg sagtens. Fx fordoble mængden!

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. september 2021 kl. 12:57

    Tusind tak kære Piskeriset 😍

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. september 2021 kl. 12:58

    Kære Therese,
    Hvor fint, at de også kunne laves med tørgær. Hvor meget brugte du?
    Og skønt at de hittede 🙂
    Kh Anne

  8. Therese S skriver

    3. oktober 2021 kl. 20:28

    Hej Anne, jeg brugte 7g tørgær og de blev helt perfekte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap