Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær

24. september 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Denne kage er stjernelækker! Marmoret chokoladekærlighed med forfriskende, syrligt søde hindbær og en silkeblød chokoladeintens ganache på toppen samt knasende sprøde aromatiske ristede Piemonte hasselnødder.

Perfekt til eftermiddagskaffen eller som afslutningen på en god middag.

Her kommer opskriften:

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær
8-10 personer

Brownie og blondie:
200 g smør
100 g god mørk chokolade
100 g god hvid chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
100 g hindbær (friske eller frosne)

Mørk chokolade ganache:
100 g god mørk chokolade
100 ml piskefløde
20 g glukosesirup

Hakkede ristede Piemonte hasselnødder
Evt. rød skovsyre

Brownie og blondie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt 100 g smør i en gryde og 100 g smør i en anden gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i den ene gryde og den hakkede hvide chokolade i den anden gryde og lad dem smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål. Tilsæt langsomt blandingen af smeltet mørk chokolade og smør i den ene skål og rør godt undervejs. Tilsæt dernæst langsomt blandingen af smeltet hvid chokolade og smør i den anden skål og rør godt undervejs. Hæld skiftevis den mørke browniedej og den hvide blondiedej i en kvadratisk kageform (22 x 22) beklædt med bagepapir. Vend lidt rundt i kagedejen med en strikkepind, så kagen marmoreres. Tryk hindbær ned i dejen og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Køl kagen helt af. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering.

Mørk chokolade ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber. Fordel dernæst på kagen og drys med ristede hasselnødder. Lad kagen sætter sig på køl i en times tid, enten den skæres ud og nydes.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladesnegle med marcipan
Next Post: Saftige mandel-hvid chokolade kager med solbær og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe Vinther skriver

    29. september 2021 kl. 07:45

    Hej Anne

    Ovntemperatur fremgår ikke af opskriften?

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:15

    Hej Signe,
    Det står som det allerførste i opskriften 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap