E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær

24. september 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Denne kage er stjernelækker! Marmoret chokoladekærlighed med forfriskende, syrligt søde hindbær og en silkeblød chokoladeintens ganache på toppen samt knasende sprøde aromatiske ristede Piemonte hasselnødder.

Perfekt til eftermiddagskaffen eller som afslutningen på en god middag.

Her kommer opskriften:

Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær
8-10 personer

Brownie og blondie:
200 g smør
100 g mørk chokolade, jeg bruger Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
100 g hvid chokolade, jeg bruger Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
100 g hindbær (friske eller frosne)

Mørk chokolade ganache:
100 g mørk chokolade, jeg bruger Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
100 ml piskefløde
20 g glukosesirup

Hakkede ristede Piemonte hasselnødder
Evt. rød skovsyre

Brownie og blondie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt 100 g smør i en gryde og 100 g smør i en anden gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i den ene gryde og den hakkede hvide chokolade i den anden gryde og lad dem smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål. Tilsæt langsomt blandingen af smeltet mørk chokolade og smør i den ene skål og rør godt undervejs. Tilsæt dernæst langsomt blandingen af smeltet hvid chokolade og smør i den anden skål og rør godt undervejs. Hæld skiftevis den mørke browniedej og den hvide blondiedej i en kvadratisk kageform (22 x 22) beklædt med bagepapir. Vend lidt rundt i kagedejen med en strikkepind, så kagen marmoreres. Tryk hindbær ned i dejen og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Køl kagen helt af. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering.

Mørk chokolade ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber. Fordel dernæst på kagen og drys med ristede hasselnødder. Lad kagen sætter sig på køl i en times tid, enten den skæres ud og nydes.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladesnegle med marcipan
Next Post: Saftige mandel-hvid chokolade kager med solbær og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe Vinther skriver

    29. september 2021 kl. 07:45

    Hej Anne

    Ovntemperatur fremgår ikke af opskriften?

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:15

    Hej Signe,
    Det står som det allerførste i opskriften 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Tak @marienlyststrandhotel for at indbyde til et d Tak @marienlyststrandhotel for at indbyde til et døgn i tosomhed med jeres fine Afternoon Tea, en dejlig 5-retters ved kanten af Øresund, forfriskende bobler og en morgenmadsbuffet lige efter mit hjerte 🫶🏻 #inviteret #reklame
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap