E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Saftige mandel-hvid chokolade kager med solbær og kokos

4. oktober 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Mandagskage er bare et rart koncept ♥ Og i dag har jeg bagt disse saftige mandel-hvid chokoladekager med solbær fra vores have og knasende sprød kokos på toppen. Solbærrene kan sagtens skiftes ud med hindbær eller brombær – og kokos med mandelflager for eksempel, hvis man ønsker variation. Og man kan snildt tilføje fintreven øko citronskal til dejen også.

Saftige mandel-hvid chokolade kager med solbær og kokos
6-8 stk

100 g mandler
100 g smør
100 g hvid chokolade, jeg bruger Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
35 g mel
100 g solbær, friske eller frosne
25 g kokosmel

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker (mandelmel kan også bruges i stedet). Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den (hakkede) hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt mel og pisk videre. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Fordel dejen i 8 almindelige muffinsforme eller 6 lidt større – smør dem med smør inden, hvis I bager dem direkte uden papirsforme.  Tryk solbærrene ned i dejen og drys med kokosmel. Bag kagerne i ca. 25-30 minutter. Køl kagerne helt af – og gerne i et par timer, inden de nydes.

Spis dem som de er – eller sammen med creme fraiche eller vaniljeis til dessert.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær
Next Post: Køkkentid i hverdagen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Helle skriver

    1. december 2021 kl. 22:14

    Kan jeg bruge mørk chokolade i stedet?
    Jeg kan desværre ikke lide hvid chokolade…

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. december 2021 kl. 17:35

    Kære Helle,
    Det ved jeg desværre ikke – jeg har ikke selv prøvet, så jeg kender ikke til resultatet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Favorit årstiden 🌳🌱🌞 Hav en dejlig forlænget weekend kære jer🫶🏻
Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap