Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Saftige mandel-hvid chokolade kager med solbær og kokos

4. oktober 2021 af Anne au Chocolat

Mandagskage er bare et rart koncept ♥ Og i dag har jeg bagt disse saftige mandel-hvid chokoladekager med solbær fra vores have og knasende sprød kokos på toppen. Solbærrene kan sagtens skiftes ud med hindbær eller brombær – og kokos med mandelflager for eksempel, hvis man ønsker variation. Og man kan snildt tilføje fintreven øko citronskal til dejen også.

Saftige mandel-hvid chokolade kager med solbær og kokos
6-8 stk

100 g mandler
100 g smør
100 g hvid chokolade
2 æg
100 g sukker
35 g mel
100 g solbær, friske eller frosne
25 g kokosmel

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker (mandelmel kan også bruges i stedet). Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den (hakkede) hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt mel og pisk videre. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Fordel dejen i 8 almindelige muffinsforme eller 6 lidt større – smør dem med smør inden, hvis I bager dem direkte uden papirsforme.  Tryk solbærrene ned i dejen og drys med kokosmel. Bag kagerne i ca. 25-30 minutter. Køl kagerne helt af – og gerne i et par timer, inden de nydes.

Spis dem som de er – eller sammen med creme fraiche eller vaniljeis til dessert.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marmoreret brownie med mørk og hvid chokolade og hindbær
Next Post: Køkkentid i hverdagen »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap