Knasende sprøde men chewy.. sådan foretrækker jeg mine cookies, hvis fyld kan varieres efter smag og behag. Denne gang har jeg proppet den blonde Dulcey chokolade fra Valrhona i sammen med hasselnødder. Kan man ikke altid spise en cookie?
Jeg kunne godt spise to.
Eller fire.
Cookies med Dulcey og hasselnødder (12 stk)
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g hasselnødder, grofthakket
125 g Dulcey 32%, grofthakket
Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende hasselnødder og Dulcey i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft, til de er fint gyldne. Server dem lune eller afkølede, som de er eller sammen med en kugle vanilleis.
Camilla skriver
En småkage kan man altid spise – og disse ser godt nok lækre ud. Bliver helt lækkersulten.
foodfanatic.dk skriver
Tror nu godt, at jeg kunne nappe fem 😉 Glæder mig til at se dig snart.
Kram Nadia
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia,
I lige måde 🙂
Kram fra mig
Dorthe Sørensen skriver
Uha, de var godt nok lækre og super lette at lave. Jeg har også prøvet at lave nogle andre cookies, der smagte næsten lige så godt. De blev lavet med skumfiduser og nødder og var et stort hit hos min børn! I får lige lidt inspiration her: http://www.madabc.dk/Marshmallow+Brownie+Cookies.aspx?id=0&q=cookies&dbid=e6d96850-c41d-4cf8-858a-64a2050b255f&t=128661552720000000
Tak for en god side!
MVH Dorthe
Anne Katrine skriver
Hej Anne,
Jeg tænkte på hvor jeg kan købe det lækre dulcey? jeg kan næsten ikke vente med at smage eller med at bage!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne Katrine,
Du kan købe den i Magasin Mad&Vin blandt andet 🙂
Glæd dig!
Kh Anne
Line skriver
Jeg har lige lavet en improviseret version af de her med hvad jeg lige havde ved haanden ( havde altsaa ikke lige det der Dulcey :p ), og de blev virkelig gode. Jeg maa helt bestemt lave dem med den rigtige chokolade naeste gang!!
Tak for en god opskrift (og en god blog – er ny laeser).
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Det lyder dejligt og du skal glæde dig til at bage dem med Dulcey snart 🙂
Kh Anne
Malou skriver
Hej Anne:-)
Kan man bruge andre nødder end hasselnødder, tror du? Jeg kan ikke tåle at spise for mange hasselnødder hvilket ifølge opskriften, ville begrænse mig til een cookie pr. dag- er sikker på, jeg ville få lyst til at spise flere end det:-)
Tænkte på at bruge pecannødder, men ved ikke om det bliver for sødt?
Hilsen Malou