E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cookies med Dulcey og hasselnødder

21. oktober 2013 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

cookies

Knasende sprøde men chewy.. sådan foretrækker jeg mine cookies, hvis fyld kan varieres efter smag og behag. Denne gang har jeg proppet den blonde Dulcey chokolade fra Valrhona i sammen med hasselnødder. Kan man ikke altid spise en cookie?

chokoJeg kunne godt spise to.

cookies1Eller fire.

cookies2

Cookies med Dulcey og hasselnødder (12 stk)

100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g hasselnødder, grofthakket
125 g Dulcey 32%, grofthakket

Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende hasselnødder og Dulcey i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft, til de er fint gyldne. Server dem lune eller afkølede, som de er eller sammen med en kugle vanilleis.

cookies3

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, cookies, Dulcey, valrhona

Previous Post: « Bedstefarsskæg kage med kanel og pærer og en blomst for dem, der er berørt af kræft.
Next Post: Lakrids i Maden – vind Johan Bülows nye kogebog »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    21. oktober 2013 kl. 13:23

    En småkage kan man altid spise – og disse ser godt nok lækre ud. Bliver helt lækkersulten.

  2. foodfanatic.dk skriver

    25. oktober 2013 kl. 09:26

    Tror nu godt, at jeg kunne nappe fem 😉 Glæder mig til at se dig snart.
    Kram Nadia

  3. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2013 kl. 09:15

    Kære Nadia,
    I lige måde 🙂
    Kram fra mig

  4. Dorthe Sørensen skriver

    30. oktober 2013 kl. 16:50

    Uha, de var godt nok lækre og super lette at lave. Jeg har også prøvet at lave nogle andre cookies, der smagte næsten lige så godt. De blev lavet med skumfiduser og nødder og var et stort hit hos min børn! I får lige lidt inspiration her: http://www.madabc.dk/Marshmallow+Brownie+Cookies.aspx?id=0&q=cookies&dbid=e6d96850-c41d-4cf8-858a-64a2050b255f&t=128661552720000000

    Tak for en god side!
    MVH Dorthe

  5. Anne Katrine skriver

    30. oktober 2013 kl. 20:10

    Hej Anne,
    Jeg tænkte på hvor jeg kan købe det lækre dulcey? jeg kan næsten ikke vente med at smage eller med at bage!

  6. Anne au Chocolat skriver

    31. oktober 2013 kl. 15:37

    Kære Anne Katrine,

    Du kan købe den i Magasin Mad&Vin blandt andet 🙂

    Glæd dig!

    Kh Anne

  7. Line skriver

    5. november 2013 kl. 18:30

    Jeg har lige lavet en improviseret version af de her med hvad jeg lige havde ved haanden ( havde altsaa ikke lige det der Dulcey :p ), og de blev virkelig gode. Jeg maa helt bestemt lave dem med den rigtige chokolade naeste gang!!

    Tak for en god opskrift (og en god blog – er ny laeser).

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2013 kl. 18:53

    Kære Line,
    Det lyder dejligt og du skal glæde dig til at bage dem med Dulcey snart 🙂
    Kh Anne

  9. Malou skriver

    7. januar 2014 kl. 18:10

    Hej Anne:-)
    Kan man bruge andre nødder end hasselnødder, tror du? Jeg kan ikke tåle at spise for mange hasselnødder hvilket ifølge opskriften, ville begrænse mig til een cookie pr. dag- er sikker på, jeg ville få lyst til at spise flere end det:-)
    Tænkte på at bruge pecannødder, men ved ikke om det bliver for sødt?

    Hilsen Malou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap