Knasende sprøde men chewy.. sådan foretrækker jeg mine cookies, hvis fyld kan varieres efter smag og behag. Denne gang har jeg proppet den blonde Dulcey chokolade fra Valrhona i sammen med hasselnødder. Kan man ikke altid spise en cookie?
Jeg kunne godt spise to.

Cookies med Dulcey og hasselnødder (12 stk)
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g hasselnødder, grofthakket
125 g Dulcey 32%, grofthakket
Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende hasselnødder og Dulcey i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft, til de er fint gyldne. Server dem lune eller afkølede, som de er eller sammen med en kugle vanilleis.


