E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lakrids i Maden – vind Johan Bülows nye kogebog

27. oktober 2013 af Anne au Chocolat 406 kommentarer

lakrids

Konkurrencen er slut, og vinderen blev Martin Jensen. Han har fået besked! 

I dag står den på konkurrence, når jeg serverer muligheden for at vinde den nye lækre kogebog Lakrids i Maden af Johan Bülow. Bogen er proppet med sort magi og lakrids i både det søde og salte køkken, og den byder endda på en håndfuld cocktails, hvori lakridsen indgår. Jeg drømmer om at smage chokoladetrøflerne med lakrids. Lige nu!
Da bogen udkom for kort tid siden, var jeg inviteret med til receptionen, og Hr. Lakrids bød på en masse lækre smagsprøver fra bogen, hvis billeder i øvrigt er taget af den dygtige Columbus Leth, som også knipser billeder til chokoladebogen, som er på vej.

lakrids1

Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen om at vinde Lakrids i Maden kogebogen, skal I blot skrive en lille hilsen til indlægget. Jeg lader konkurrencen køre indtil fredag den 1. november kl.12. Jeg trækker lod, og vinderen får besked med det samme.

lakrids3Denne lille lakridsede dessert kommer på bloggen en af dagene. Der er lakrids i cremen under solbærsyltetøjet lavet af min mor og de sprøde sukkersøde rugbrødstern. Nam.

God søndag, søde folkens!

Skrevet i: Uncategorized Tags: johan bülow, kogebog, konkurrence, Lakrids i maden

Previous Post: « Cookies med Dulcey og hasselnødder
Next Post: Vanilleprikkede pærer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    1. november 2013 kl. 09:07

    Uhh, det ville pynte på en regnvåd 1. nov. at vinde sådan en lækker bog!

  2. Kristine Nørgaard skriver

    1. november 2013 kl. 09:29

    Elsker elsker elsker Lakrids, men har bare for lidt viden om hvordan man bruger det ordentligt i mad og kager, så man får den helt rigtige og tilpasse lakrids smag! Vil da lige benytte denne besked til også at sige at jeg virkelig holder meget af din blog her, den er så sød, og kan blive ved med at surfe rundt på den, du forstår virkelig også at skrive og tage billeder så ens mundvand bare er ved at løbe i vand, for hvis der er noget jeg elsker mere end lakrids er det chokolade, gerne sammen 😉 Rigtig god weekend til dig!

  3. Anne Sophie skriver

    1. november 2013 kl. 09:32

    Uhmm. Lakrids kan man ikke få for meget af. Glæder mig så meget til at nærlæse De lækre opskrifter i bogen. Så det kunne jo være rigtig godt at viden bogen. Tak for en helt utrolig dejlig og inspirerede chokolade-side!!

  4. Mette skriver

    1. november 2013 kl. 14:09

    Jeg elsker lakrids og bülows er den bedste. Jeg fik smagsprøver på Food Festival og måtte købe både lakridspulver og lakridssirup så jeg kunne lave is og kage. Vil helt sikkert gerne vinde bogen

  5. Lene Bonde skriver

    1. november 2013 kl. 20:59

    Hvem vil ikke gerne vinde en bog om lakrids – jeg vil i hvert fald rigtig gerne!
    God weekend 🙂

  6. Annie Berg skriver

    21. september 2014 kl. 08:16

    Vil SÅ gerne lave mad med lakrids! Elsker smagen – og har flere gange købt lakridspulver, men kan ikke finde ud af at bruge det så det passer sammen med andre smagsstoffer i maden. Så nu står jeg med lakrids – men ingen opskrift! Har dog fundet ud af, at det er rigtig godt om morgenen med et lille drys ovenpå skyr!

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap