E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanilleprikkede pærer

31. oktober 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

vanille

Vanilleprikkede pærer. Er de ikke smukke? I mine øjne så smukke at de snildt kan klare sig uden tekst.

vanille1

I sidste uge lavede jeg 5 x julemorgenmad til ALT for damerne i Line Thit Kleins studio. Clara Frijs og vanilleprikkerne indgik i en af dem, og granola’en i en anden.

vanille2Jeg har syltet pærerne med agavesirup og citronsaft samt alle de vanillefine korn.

vanille3

Ka’ I have en god torsdag og husk på, at I stadig kan nå at deltage i konkurrencen om at vinde Johan Bülows kogebog Lakrids i Maden lige her.

Skrevet i: Uncategorized Tags: clara frijs, pære, vanille, vanillekorn

Previous Post: « Lakrids i Maden – vind Johan Bülows nye kogebog
Next Post: Vind Morten Heibergs chokoladesæt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lotte skriver

    31. oktober 2013 kl. 08:46

    årh hvor er det efterårsagtigt fuldtstændig. så fine!

  2. hvadskalvibage/Mette skriver

    31. oktober 2013 kl. 10:21

    Sådan en omgang morgenmad kunne jeg godt spise 🙂

  3. petal and plume skriver

    31. oktober 2013 kl. 23:02

    looks amazing! i love your blog!
    xx

  4. by Busk skriver

    1. november 2013 kl. 21:06

    Så fine, er sikker på de smager skønt 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2013 kl. 16:47

    Kære Lotte
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2013 kl. 16:48

    Kære Mette,
    Det var også en sand fornøjelse at guffe pærerne 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2013 kl. 16:48

    Dear petal and plume
    Thank you so much!
    xx

  8. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2013 kl. 16:48

    Kære by Busk,
    De smager nemlig himmelsk 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap