E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bedstefarsskæg kage med kanel og pærer og en blomst for dem, der er berørt af kræft.

19. oktober 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

bedste

I aftes var jeg til middag hos min mor, inden hun tog hjem til Indien her til morgen. For min bror og mig serverede hun den mest saftige langtidstilberedte lammebov med grov mos samt en frisk og sprød salat af persille, marinerede æblestykker, blancherede tern af knoldselleri samt hjemmelavede knasende brødcroûtoner. Efterårslækkerier på en tallerken.
Da jeg kom hjem til mor i aftes, stod denne fine kage på bordet. Selvom jeg ikke er meget for kunstigt lyst, ville jeg ikke snyde jer for kagen. Så I må klare jer med lidt gullige billeder. Kagens lækkerhed overtrumfede.
Min mor tryllede kagen frem, da hun lige havde nogle råvarer, hun skulle have brugt inden rejsen sydøst på. Der var også noget med nogle æggehvider i fryseren, som hun lige kunne bruge til marengsen, og vupti blev denne kage kreeret. Min mor er den sejeste kvinde, jeg kender. Hun er mit et og alt, min sparringspartner, rollemodel og giver de bedste kram i hele verden. Jeg nåede aldrig at møde min mormor, da hun mistede livet til kræft, da min mor blot var 20. Jeg føler dog, at jeg kender hende, da jeg igennem hele min barndom og voksenliv har bedt mor om at fortælle historier om hende. Lidt af det har jeg også delt med jer her på bloggen i indlægget om verdens hyggeliste idiotsikre boller.

bedste2

Til kagen skal der bruges

60 g smør, blødgjort
60 g sukker
1 æg
60 g mel
2 pærer skåret i tynde både
1/2 tsk kanel
1/2 spsk citronsaft

Til toppen:
2 æggehvider
100 g sukker

Kagen laves sådan

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter ægget. Vend melet i. Kom dejen i en rund bageform (20 cm i diameter) foret med bagepapir. Prop pærebådene ned i dejen og drys med kanel og citron. Bag dejen i ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Pisk i mellemtiden æggehviderne stive i en ren skål og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs. Når kagebunden er bagt, tages den ud af ovnen. Fordel marengsen på toppen. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft, til den er letgylden. Det tager ca. 15 minutter. Køl kagen af og nyd den, som den er eller sammen med en skefuld crème fraiche.

knæk

Knæk Cancer

Da jeg blev spurgt om, jeg ville støtte op omkring Knæk Cancer, sagde jeg ja med min mormor i tankerne, samt alle de mennesker, som er berørte af kræft. Faktum er, at vi alle er berørte af kræft, da kræft rammer hver tredje dansker. I næste uge – i uge 43 – sætter TV2 fokus på kræften i en lang række programmer, som oplyser om sygdommen, helbredelser, forskning og patienter, samtidig med at der samles penge ind undervejs til Kræftens Bekæmpelse. Det hele kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag dem 26. oktober.

Jeg har valgt at støtte Brian Juul-Pedersens indsamling til at knække cancer via endnu mere forskning i fremtiden. Brians kone Signe mistede livet til kræft i juli blot en måned efter, at hun var blevet mor til deres anden datter. Det er så hjerteskærende, uretfærdig og tragisk, at de to små piger skal vokse uden deres mor, og jeg blev rørt til tårer, da jeg læste Brians ord.

Jeg håber også, at I vil være med til at knække cancer! Med ønsket om en god weekend.

Skrevet i: Kager Tags: bedstefars skæg, kage, knæk cancer

Previous Post: « Gulerodsmuffins med knasende nougatmandler fra A XOCO
Next Post: Cookies med Dulcey og hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Aniota skriver

    20. oktober 2013 kl. 13:53

    Skal der virkelig ikke bruges mere til den kage.. står lige nu med en meget lille portion dej!
    Håber at høre fra dig

    Hilsen Anita

  2. Anita skriver

    20. oktober 2013 kl. 14:21

    Hejsa

    Kan ikke helt få denne kage til at blive som din, smukke kage..
    Er du dikker på at der ikke mangle noget i opskriften?

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2013 kl. 14:48

    Kære Anita,
    Det er en lille kage jo. Hvilken størrelse kageform har du brugt?

    Kh Anne

  4. Britta skriver

    31. oktober 2013 kl. 22:26

    Så skøn en side og lige dette indlæg fik mig til at tænke lille verden. Jeg var 20 da jeg mistede min mor til kræft. Mine tre piger vokser også op med fortællinger om mormor. Livet kan være så barskt. Min mors kærlighed til meget mørk chokolade har hun sendt videre i familien, det er en dejlig måde at mindes hende på.

  5. Anne au Chocolat skriver

    1. november 2013 kl. 10:26

    kære Britta,
    Tusind tak for din fine kommentar! Det er godt, rart og hjertevarmende at vide, at minderne om din mor går videre igennem fortællinger til dine piger.
    Kh Anne

  6. Kardemommefrøen skriver

    31. juli 2014 kl. 11:34

    Jeg bagte i går aftes denne skønne kage. Uhm hvor smagte den godt. Jeg valgte at bruge abrikoser, det fungerede ret godt, tilsatte også kardemomme.
    Tak for en lækker opskrift.

    Lena

  7. Kardemommefrøen skriver

    2. august 2014 kl. 16:36

    For et par dage siden bagte jeg en version af denne skønne kage. Jeg puttede abrikoser i og tilføjede lidt kardemomme.
    Uhm en sindsyg lækker kage, tak for opskriften/ideen…

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2014 kl. 17:19

    Kære Kardemommefrøen.
    Wauw det lyder lækkert 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap