E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cookies med to slags Valrhona chokolader

11. juni 2010 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

DSC_0183

Mmm.. er der noget bedre end nybagte sprøde og chewy cookies, hvor chokoladen stadig er lidt flydende? Det tror jeg ikke! I går fik jeg en helt ustyrlig lyst til sådan nogle lækre store chokoproppede cookies, og så var der ikke andet at gøre end at gå i køkkenet og slippe fingrene løs i kagedejen. Dejen laver jeg som regel ved hjælp af en grydeske, men jeg elsker at ælte chokoladen i med fingrene. Det er en super skøn fornemmelse at fordele chokoladen i cookiesdejen på denne måde – bare sørg for at chokoladen er kold, så den først smelter, når jeres cookies bages i ovnen.

Apropos chokolade så købte jeg en lys og en mørk økologisk Valrhona – som ses på nederste billede – og puttede dem begge i dejen; fordi jeg som tidligere nævnt er stor fan af både lys og mørk kvalitetschokolade. Jeg hakkede chokoladerne groft, da jeg holder meget af store choko-chunks i mine cookies.

Oprindeligt ville jeg lave mine cookies efter en bestemt opskrift, men da jeg ikke kunne finde opskriften, endte jeg med at stå i køkkenet og sjusse mig frem til de råvaremængder, jeg fandt passende. Resultatet blev også ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Sprøde i kanterne og meget chewy – lige som jeg kan li’ dem!

Opskriften blev således:
120 g blødt smør
50 g sukker
150 g brun farin
½ tsk natron
¼ stang vanille
½ tsk fleur de sel
1 æg
200 g mel
175 g chokolade (hvoraf 100 g mørk Valrhona og 75 g lys Valrhona), hakket groft

Rør smør, sukker, farin, natron, vanille og salt sammen til en lækker cremet konsistens. Tilsæt ægget og dernæst melet. Vend til sidst chokoladen i og tril dejen til kugler på ca. 50 g. Læg dem på en bageplade med god plads imellem, tryk kuglerne let flade med hånden og bag i ovnen i 11-13 min ved 190grader.

Denne portion gav 15 store chewy cookies, enjoy!

DSC_0126

DSC_0170


Skrevet i: Kager Tags: chewy cookies, cookies, lys chokolade, mørk chokolade, valrhona

Previous Post: « En nem dessert på en lækker sommeraften – pandekage, banan og chokolade
Next Post: Scones fra Rhein Van Hauen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    12. juni 2010 kl. 00:12

    Nej, der er ikke noget bedre end det 🙂 Dine lyder helt perfekte med sprød kant, chewy, store chokoladestykker og lidt salt i dejen. Uhm, gid man ikke var på skrump lige nu.

  2. foodfanatic skriver

    12. juni 2010 kl. 00:51

    De ser rigtig gode ud søde Anne. Lavede noget lignende for nylig med nødder og chokolade. Uhmm de smagte – især med et glas mælk 😉 Sikke fine billeder. Kan se du får gjort god brug af dit nye kamera. Kærlige hilsner fra Irland

  3. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2010 kl. 22:13

    Hihi Mette – slankekurer kan rende og hoppe 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2010 kl. 22:15

    Mmm jeg så godt dine lækre cookies også, kære Nadia 🙂
    Jeg er glad for, at du kan lide mine billeder – jeg går jo ret meget op i det 🙂

  5. Anja skriver

    14. juni 2010 kl. 08:31

    MUMS de ser lækre ud … men som Mette er jeg også på skrump og kalorierationen tillader vist ikke sådan en lækker sag endnu. Det må vente, men så var det da helt klart også noget der var værd at putte i munden med de lækre råvare!
    KH Anja

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2010 kl. 20:33

    Ih altså slankekurer er kedelige!! 🙁

  7. Astrid Werge skriver

    22. april 2011 kl. 19:30

    Kære Anne.
    En akut cookie-trang kom over mig – det kender du sikkert? Jeg har lige bagt disse cookies efter din opskrift og de er blevet SÅ gode! Mums!

    Det var dejligt at finde en opskrift, som ikke giver helt hårde cookies – er nemlig også vild med at de er lidt chewy i midten, så tak! Du hjalp mig ud af min cookies-krise 🙂

    Tak for dejlige og inspirerende opskrifter og smukke billeder.
    Mvh Astrid

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2011 kl. 20:45

    Kære Astrid
    Det lyder SÅ godt! 🙂 Har du set mine nyeste opskrifter på cookies ? De er lidt sprødere, men jeg er også meget vild med dem! Alt godt, Anne

  9. AJ skriver

    18. oktober 2012 kl. 13:15

    Har lige forsøgt at bage dine cookies.
    Desværre er de slet ikke blevet som de skulle. De flød helt sådan ud og hænger slet ikke sammen som en dej 🙁 Nogen idé til hvad der kan være gået galt?

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2012 kl. 13:28

    Kære Anne
    Det lyder mærkeligt! Hmm.. jeg har ingen idé desværre. Men jeg har heller ikke bagt dem i et par år. Jeg er gået over til at bage mine andre cookies, hvor der også er havregryn i. De flyder i hvert fald aldrig helt ud.

    Jeg håber, at du har mod på og lyst til at prøve nogle af de andre cookies på bloggen.

    Kh Anne

  11. AJ skriver

    18. oktober 2012 kl. 16:27

    Hej Anne.

    Det er nemlig rigtig mærkelig og rigtig ærgerligt – de så virkelig gode ud på dine billeder. Jeg har ikke smagt dem endnu, men jeg tror de smager godt alligevel.
    De andre cookies du nævner er det disse: https://anneauchocolat.dk/?p=3133 ?
    Og jeg har gemt maaange af dine opskrifter på min computer, som jeg regner med at jeg skal prøve 🙂

  12. AJ skriver

    18. oktober 2012 kl. 21:40

    Hej igen Anne 🙂

    Selvom de ikke blev så flotte, smagte de heldigvis rigtig godt! Jeg valgte at lægge dem ud på min blog, så kan du jo prøve at se hvor galt det gik for mig 😉
    Jeg glæder mig til at læse flere af dine lækre opskrifter!

    Hilsen Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2012 kl. 12:25

    Kære Anne
    Det lyder bare godt .)

    Kh Anne

  14. Amalie skriver

    19. oktober 2012 kl. 19:45

    Kære Anne 🙂

    Jeg er netop nu i gang med at bage dine cookies. Glæder mig rigtig meget til at smage dem, for de ser bare gode ud! Tænkte på, kan man godt fryse dem ned, for jeg skal nemlig først bruge dem om 3 dage.

    Mange hilsner
    Amalie 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2012 kl. 15:35

    Kære Amalie
    Jeg tror det forbliver sprødest ude at komme på frost. Men du kunne jo også vente med at bage dejen? og bare fryse den?

    God fornøjelse 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Cookies med to slags Valrhona chokolader | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    11. juni 2010 kl. 23:58

    […] Read the original post: Cookies med to slags Valrhona chokolader […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap