Jeg tilbragte forrige søndag i de smukke omgivelser på Kokkedal Slot. Nespresso havde inviteret mig samt en række andre madbloggere til at deltage i en dessertkonkurrence, som skulle finde sted på slottet. Rammerne for konkurrencen var ret brede. Det eneste krav var, at Nespresso kaffe skulle indgå i desserten.
Mit bud på en kaffedessert var denne coulant au chocolat (mi-cuit au chocolat, moelleux au chocolat – kært barn har mange franske navne). En chokoladerig kage med hindbær på toppen og en sød overraskelse i midten – en kerne af fløjlsblød karamel og kaffe. (Normalt er den bløde kerne flydende chokoladekage eller ganache)
Opskriften får I lige her:
Coulant au chocolat med flydende kaffe-karamelkerne
6 pers
Kaffe-karamelkerne:
1 dåse kondenseret mælk
¼ vaniljestang, korn af
1 Dulsão kapsel fra Nespresso
Chokoladekage:
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
125 g smør
2 æg
125 g lyst rørsukker
75 g mel
Pynt:
Friske hindbær
Flormelis
Kaffe-karamelkerne:
Kom en dåse kondenseret mælk i en gryde og hæld vand på, så dåsen er helt dækket. Lad dåsen simre under låg i 3 timer. Hold øje med dåsen af og til og sørg for, at den hele tiden er dækket af vand. Tag dåsen op af vandet og lad den køle helt af, inden du åbner den. Kom 200 g karamel i en skål. Rør vaniljekorn i. Bryg en Dulsão kaffe og hæld 20 g af kaffen i karamellen. Rør godt rundt og stil karamellen på køl, til den skal bruges.
Chokoladekage:
Smelt smør, tilsæt chokoladen og lad den smelte deri. Pisk samtidig æg med sukker til lyst og luftigt. Vend chokoladesmørblandingen i de piskede æg og til sidst mel. Smør 6 muffinsforme. Tilsæt 45 g dej i hver form, kom derefter en teskefuld kaffekaramel (ca. 15 g) i hver form og tilsæt nu 15 g dej. Bag i ovnen i ca.15 minutter ved 190°. Køl kagerne helt af.
Pynt kagerne med hindbær og flormelis inden servering.
Det sidste to billeder af os madbloggere er fra den kaffesøde Nespresso søndag på Kokkedal Slot og taget af dygtige Flemming Gernyx.
Indlægget indeholder affiliate links.
Simon skriver
Hvor ser det friskt og lækkert ud. Jeg har være mange gange på Kokkedal slot, og det er et smukt sted (antager det er det i Nordjylland, for der ligger også et på sjælland.)
Tak for de smukke billeder og inspirsationen 🙂 Vh, Simon
Nadia Kaplan skriver
Hold nu op hvor gjorde du et godt stykke arbejde. Den dessert ser simpelthen alt for skøn ud 🙂
Kristina skriver
I guess you will laugh a bit at my comment, but still. I just wanted to say that I really like your blog and I am always reading it with the help of google translate as I don’t speak your language :). This cupcakes look absolutely amazing.
Anne skriver
Hej Anne,
Brugte du samme karamel-princip i den lækre brownie du lagde på instagram for nogle uger siden?
Mvh. Anne
Núria skriver
Dear Anne,
I’m Núria, from Girona (Costa Brava). Yes, the same city as Roca’s brothers! 😉
I didn’t see your instagram profile until last Sunday and I must tell you that I fell in love with all the cakes that you have baked! I love baking cakes but I don’t have enough time to do it…As you know, the weather in Catalonia is so good and we spend so much time outside…this is the main reason!
I don’t understand your web (but I understand your instagram…thank you for writing in English!), but don’t worry I’m so happy to see the photos and to imagine how beautiful and sweet your life is!! 🙂
If you would like to visit again Costa Brava, Girona or Barcelona, my door’s house will be opened for you and your family!!
Thank you a lot for making me smile! 🙂
Núria
Else skriver
Den skal altså prøves! Jeg har lige lavet din pæretærte med chokolade. Den smager rigtig dejligt.
Og så lige et generelt spørgsmål. Bruger du varmtluft- eller almindelig ovnvarme?
Med venlig hilsen Else
Anne au Chocolat skriver
Kære Simon,
UNDSKYLD sent svar 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak Nadia. Undskyld det sene svar. Har lige haft holdt en lang pause fra bloggen, efter jeg kom tilbage til job fra barsel.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Dear Kristina,
HAHA thanks <3 🙂
I apologize for my late reply. I have had blog break after I returned to work from maternity leave.
Best,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Undskyld sent svar! Ja mere eller mindre 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Else,
Jeg bruger for det meste varmluft 🙂
Kh Anne
Ps. Undskyld sent svar.
Anne au Chocolat skriver
Dear Núria,
THANKS! 🙂
I am coming back for Easter.
Best regards and smiles back to you.
Anne
Bianca van Urk skriver
Hej Anne!
Når du skriver at du bruger 1 Dulsão kapsel fra Nespresso er det så udelukkende indholdet fra kapslen? Eller er det kapslen som du “laver” til en kop kaffe?
Christina Kamstrup skriver
Hej Anne!
Kan man lave disse en dag eller to i forvejen? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Du kan lave dejen og fordele i formene dagen før, og så stille dem på køl og så bage dem på før servering 🙂