E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Coulant au chocolat med flydende kaffe-karamelkerne

19. september 2015 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Jeg tilbragte forrige søndag i de smukke omgivelser på Kokkedal Slot. Nespresso havde inviteret mig samt en række andre madbloggere til at deltage i en dessertkonkurrence, som skulle finde sted på slottet. Rammerne for konkurrencen var ret brede. Det eneste krav var, at Nespresso kaffe skulle indgå i desserten.

Mit bud på en kaffedessert var denne coulant au chocolat (mi-cuit au chocolat, moelleux au chocolat – kært barn har mange franske navne). En chokoladerig kage med hindbær på toppen og en sød overraskelse i midten – en kerne af fløjlsblød karamel og kaffe. (Normalt er den bløde kerne flydende chokoladekage eller ganache)

Opskriften får I lige her:

Coulant au chocolat med flydende kaffe-karamelkerne
6 pers

Kaffe-karamelkerne:
1 dåse kondenseret mælk
¼ vaniljestang, korn af
1 Dulsão kapsel fra Nespresso

Chokoladekage:
125 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
125 g smør
2 æg
125 g lyst rørsukker
75 g mel

Pynt:
Friske hindbær
Flormelis

Kaffe-karamelkerne:
Kom en dåse kondenseret mælk i en gryde og hæld vand på, så dåsen er helt dækket. Lad dåsen simre under låg i 3 timer. Hold øje med dåsen af og til og sørg for, at den hele tiden er dækket af vand. Tag dåsen op af vandet og lad den køle helt af, inden du åbner den. Kom 200 g karamel i en skål. Rør vaniljekorn i. Bryg en Dulsão kaffe og hæld 20 g af kaffen i karamellen. Rør godt rundt og stil karamellen på køl, til den skal bruges.

Chokoladekage:
Smelt smør, tilsæt chokoladen og lad den smelte deri. Pisk samtidig æg med sukker til lyst og luftigt. Vend chokoladesmørblandingen i de piskede æg og til sidst mel. Smør 6 muffinsforme. Tilsæt 45 g dej i hver form, kom derefter en teskefuld kaffekaramel (ca. 15 g) i hver form og tilsæt nu 15 g dej. Bag i ovnen i ca.15 minutter ved 190°. Køl kagerne helt af.

Pynt kagerne med hindbær og flormelis inden servering.

Processed with VSCOcam with f2 preset

7R9A9950 7R9A9898

Det sidste to billeder af os madbloggere er fra den kaffesøde Nespresso søndag på Kokkedal Slot og taget af dygtige Flemming Gernyx.

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Ispinde med hindbær og Dulcey chokolade
Next Post: Valrhona chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Simon skriver

    19. september 2015 kl. 12:31

    Hvor ser det friskt og lækkert ud. Jeg har være mange gange på Kokkedal slot, og det er et smukt sted (antager det er det i Nordjylland, for der ligger også et på sjælland.)
    Tak for de smukke billeder og inspirsationen 🙂 Vh, Simon

  2. Nadia Kaplan skriver

    19. september 2015 kl. 19:34

    Hold nu op hvor gjorde du et godt stykke arbejde. Den dessert ser simpelthen alt for skøn ud 🙂

  3. Kristina skriver

    21. september 2015 kl. 08:27

    I guess you will laugh a bit at my comment, but still. I just wanted to say that I really like your blog and I am always reading it with the help of google translate as I don’t speak your language :). This cupcakes look absolutely amazing.

  4. Anne skriver

    29. september 2015 kl. 14:01

    Hej Anne,
    Brugte du samme karamel-princip i den lækre brownie du lagde på instagram for nogle uger siden?

    Mvh. Anne

  5. Núria skriver

    7. oktober 2015 kl. 21:17

    Dear Anne,

    I’m Núria, from Girona (Costa Brava). Yes, the same city as Roca’s brothers! 😉

    I didn’t see your instagram profile until last Sunday and I must tell you that I fell in love with all the cakes that you have baked! I love baking cakes but I don’t have enough time to do it…As you know, the weather in Catalonia is so good and we spend so much time outside…this is the main reason!

    I don’t understand your web (but I understand your instagram…thank you for writing in English!), but don’t worry I’m so happy to see the photos and to imagine how beautiful and sweet your life is!! 🙂

    If you would like to visit again Costa Brava, Girona or Barcelona, my door’s house will be opened for you and your family!!

    Thank you a lot for making me smile! 🙂

    Núria

  6. Else skriver

    17. oktober 2015 kl. 10:42

    Den skal altså prøves! Jeg har lige lavet din pæretærte med chokolade. Den smager rigtig dejligt.
    Og så lige et generelt spørgsmål. Bruger du varmtluft- eller almindelig ovnvarme?
    Med venlig hilsen Else

  7. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:37

    Kære Simon,
    UNDSKYLD sent svar 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:37

    Tusind tak Nadia. Undskyld det sene svar. Har lige haft holdt en lang pause fra bloggen, efter jeg kom tilbage til job fra barsel.
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:39

    Dear Kristina,
    HAHA thanks <3 🙂
    I apologize for my late reply. I have had blog break after I returned to work from maternity leave.
    Best,
    Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:39

    Kære Anne,
    Undskyld sent svar! Ja mere eller mindre 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:39

    Hej Else,
    Jeg bruger for det meste varmluft 🙂
    Kh Anne
    Ps. Undskyld sent svar.

  12. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2015 kl. 11:40

    Dear Núria,
    THANKS! 🙂
    I am coming back for Easter.
    Best regards and smiles back to you.
    Anne

  13. Bianca van Urk skriver

    13. januar 2016 kl. 11:24

    Hej Anne!
    Når du skriver at du bruger 1 Dulsão kapsel fra Nespresso er det så udelukkende indholdet fra kapslen? Eller er det kapslen som du “laver” til en kop kaffe?

  14. Christina Kamstrup skriver

    2. januar 2018 kl. 21:29

    Hej Anne!

    Kan man lave disse en dag eller to i forvejen? 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    5. januar 2018 kl. 13:09

    Kære Christina,
    Du kan lave dejen og fordele i formene dagen før, og så stille dem på køl og så bage dem på før servering 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap