E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Valrhona chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme

3. december 2015 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 presetKære læsere, jeg håber, at I har taget hul på den søde decembermåned med en god portion julelækkerier. Jeg sidder selv med en lang sød to-do liste i hånden med et krusedullet hav af småkager, konfekt og andet knas, jeg drømmer om at nå her i løbet af december. Mit ønske er bare at lave lidt af det! Hvis I mangler sød juleinspiration, så smut også gerne forbi min oversigt over konfekt og andre julekager lige her.
Jeg startede tilbage på job 1. oktober i Chokolade Compagniet  efter 10 måneders barsel. Det er dejligt at være i gang igen, men nu skal tiden for alvor prioriteres for at kunne være så meget sammen med Kaj (som nu er blevet 11 måneder), når jeg har fri. Det er også derfor, at det efterhånden er længe siden, at jeg har tjekket ind på bloggen sidst. Det er altså bare lidt nemmere og hurtigere at få tid til at opdatere min instagram-profil i denne tempotravle hverdag. Følger I mon med derovre? 🙂

Denne julede chokoladekage proppet med lækker Valrhona chokolade og toppet med glimtende tranebær og pistacier har jeg lavet til Chokolade Compagniet, men jeg deler den også med jer her på bloggen i dag. Se mange flere lækre opskrifter med Valrhona chokolade på Chokolade Compagniets hjemmeside lige her!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Valrhona chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme

10 personer

Chokoladeballadekage
200 g mørk chokolade, Caraïbe 66% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Glimtende tranebær
1,5 dl vand
220 g sukker
100 g friske tranebær, skyllede

Hvid chokolade creme med appelsin
100 g hvid chokolade, Ivoire 35% fra Valrhona
1 dl piskefløde
20 ml frisk appelsinsaft

30 g grønne usaltede pistacier, hakkede

Chokoladeballaden:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

De glimtende tranebær:
Bring vand i kog med 150 g sukker i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af i nogle minutter. Kom de skyllede tranebær i en skål og hæld sukkersiruppen over. Lad tranebærrene marinere i siruppen tildækket i køleskabet natten over.
Kort før servering af kagen, hæld tranebærrene over i en sigte, så siruppen løber fra. Lad tranebærrene tørre lidt der, og hæld imens det resterende sukker (70 g) i en skål. Rul fire-fem tranebær i sukkeret ad gangen og sørg for, at de er godt dækket af sukker. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre lidt.

Hvid chokolade creme med appelsin:
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Bring fløde og appelsin til kogepunktet i en gryde. Hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i ca. 2 minutter og rør derefter grundigt rundt, til du opnår en ensartet creme. Sæt cremen på køl i 2 timer, så den sætter sig lidt.

Fordel appelsincremen oven på chokoladekagen. Pynt med de glimtende tranebær og hakkede pistacier og server straks.

Processed with VSCOcam with f2 presetIndlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Coulant au chocolat med flydende kaffe-karamelkerne
Next Post: Kransekagekonfekt med syltet ingefær som nytårsguf! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. theCakeBakingOne skriver

    7. december 2015 kl. 11:48

    Det skal passes det hele:)

    Men den der ser nu altså MERE end appetitlig ud! Fantastisk 🙂

    godtforganen.wordpress.com

  2. Amy skriver

    15. december 2015 kl. 14:49

    Hello,

    This cake looks so beautiful. Thank you so much for the recipe. I translated the recipe using google translate and will try to make it this weekend. Does the white chocolate and orange cream have whipped cream consistency or is it more runny?

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2015 kl. 20:53

    Kære TheCakeBakingOne.
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2015 kl. 20:54

    Dear Amy
    Thank you so much for your interest! And hurray for google translate 🙂
    The white chocolate cream sets in the fridge to a whipped cream consistency (though a bit more dense).
    Enjoy the cake!
    Best,
    Anne

  5. Metha, fundamental chocolate skriver

    2. januar 2016 kl. 17:05

    Hvor ser den lækker ud Anne, og det er virkelig en interessant idé med de friske tranebær, jeg har faktisk kigget meget på dem i supermarkedet og haft lyst til noget ligende 🙂

Trackbacks

  1. Fika-recepten - de lekkerste van Scandinavische foodbloggers siger:
    29. april 2016 kl. 10:01

    […] Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de blog van Anne Moltke Dahl, zelfbenoemd chocoholic. Haar recepten varieren van lekker simpel tot wat ingewikkelder, maar alle zijn werkelijk verrukkelijk. Onze favoriet van dit moment? De chocoladecake met glimmende cranberries. Het recept vind je hier. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap