E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Valrhona chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme

3. december 2015 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 presetKære læsere, jeg håber, at I har taget hul på den søde decembermåned med en god portion julelækkerier. Jeg sidder selv med en lang sød to-do liste i hånden med et krusedullet hav af småkager, konfekt og andet knas, jeg drømmer om at nå her i løbet af december. Mit ønske er bare at lave lidt af det! Hvis I mangler sød juleinspiration, så smut også gerne forbi min oversigt over konfekt og andre julekager lige her.
Jeg startede tilbage på job 1. oktober i Chokolade Compagniet  efter 10 måneders barsel. Det er dejligt at være i gang igen, men nu skal tiden for alvor prioriteres for at kunne være så meget sammen med Kaj (som nu er blevet 11 måneder), når jeg har fri. Det er også derfor, at det efterhånden er længe siden, at jeg har tjekket ind på bloggen sidst. Det er altså bare lidt nemmere og hurtigere at få tid til at opdatere min instagram-profil i denne tempotravle hverdag. Følger I mon med derovre? 🙂

Denne julede chokoladekage proppet med lækker Valrhona chokolade og toppet med glimtende tranebær og pistacier har jeg lavet til Chokolade Compagniet, men jeg deler den også med jer her på bloggen i dag. Se mange flere lækre opskrifter med Valrhona chokolade på Chokolade Compagniets hjemmeside lige her!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Valrhona chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme

10 personer

Chokoladeballadekage
200 g mørk chokolade, Caraïbe 66% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Glimtende tranebær
1,5 dl vand
220 g sukker
100 g friske tranebær, skyllede

Hvid chokolade creme med appelsin
100 g hvid chokolade, Ivoire 35% fra Valrhona
1 dl piskefløde
20 ml frisk appelsinsaft

30 g grønne usaltede pistacier, hakkede

Chokoladeballaden:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

De glimtende tranebær:
Bring vand i kog med 150 g sukker i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af i nogle minutter. Kom de skyllede tranebær i en skål og hæld sukkersiruppen over. Lad tranebærrene marinere i siruppen tildækket i køleskabet natten over.
Kort før servering af kagen, hæld tranebærrene over i en sigte, så siruppen løber fra. Lad tranebærrene tørre lidt der, og hæld imens det resterende sukker (70 g) i en skål. Rul fire-fem tranebær i sukkeret ad gangen og sørg for, at de er godt dækket af sukker. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre lidt.

Hvid chokolade creme med appelsin:
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Bring fløde og appelsin til kogepunktet i en gryde. Hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i ca. 2 minutter og rør derefter grundigt rundt, til du opnår en ensartet creme. Sæt cremen på køl i 2 timer, så den sætter sig lidt.

Fordel appelsincremen oven på chokoladekagen. Pynt med de glimtende tranebær og hakkede pistacier og server straks.

Processed with VSCOcam with f2 presetIndlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Coulant au chocolat med flydende kaffe-karamelkerne
Next Post: Kransekagekonfekt med syltet ingefær som nytårsguf! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. theCakeBakingOne skriver

    7. december 2015 kl. 11:48

    Det skal passes det hele:)

    Men den der ser nu altså MERE end appetitlig ud! Fantastisk 🙂

    godtforganen.wordpress.com

  2. Amy skriver

    15. december 2015 kl. 14:49

    Hello,

    This cake looks so beautiful. Thank you so much for the recipe. I translated the recipe using google translate and will try to make it this weekend. Does the white chocolate and orange cream have whipped cream consistency or is it more runny?

  3. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2015 kl. 20:53

    Kære TheCakeBakingOne.
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2015 kl. 20:54

    Dear Amy
    Thank you so much for your interest! And hurray for google translate 🙂
    The white chocolate cream sets in the fridge to a whipped cream consistency (though a bit more dense).
    Enjoy the cake!
    Best,
    Anne

  5. Metha, fundamental chocolate skriver

    2. januar 2016 kl. 17:05

    Hvor ser den lækker ud Anne, og det er virkelig en interessant idé med de friske tranebær, jeg har faktisk kigget meget på dem i supermarkedet og haft lyst til noget ligende 🙂

Trackbacks

  1. Fika-recepten - de lekkerste van Scandinavische foodbloggers siger:
    29. april 2016 kl. 10:01

    […] Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de blog van Anne Moltke Dahl, zelfbenoemd chocoholic. Haar recepten varieren van lekker simpel tot wat ingewikkelder, maar alle zijn werkelijk verrukkelijk. Onze favoriet van dit moment? De chocoladecake met glimmende cranberries. Het recept vind je hier. […]

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap