E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kransekagekonfekt med syltet ingefær som nytårsguf!

15. december 2015 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Serverer du disse kransekagelækkerheder for dine venner nytårsaften, bliver de med garanti endnu gladere for dig! Deres ganer bliver i hvert fald forkælet ekstra på årets sidste aften med denne kransekagekonfekt, som byder på lækker marcipan i en fantastisk forening med syltet ingefær, hvis aromatisk krydrede smag passer perfekt både til den klassiske, mørke Guanaja 70% chokolade og den frække blonde Dulcey 32% chokolade med cremede noter af karamel og kiks og en snert af salt i eftersmagen.

Du kan snildt bage kransekagekonfekten dagen før og så opbevare den på køl, indtil den skal dyppes i chokolade.

Kransekagekonfekt med syltet ingefær
30 stk

300 g marcipan, gerne fra Summerbird
70 g flormelis
50 g pasteuriseret æggehvide (1 bæger) /eller 1,5 alm. æggehvide
90 g syltede ingefær

Til pynt:
Dulcey 32%, smeltet og tempereret
Guanaja 70%, eller anden god mørk chokolade, smeltet og tempereret
Frysetørret hindbær

Ælt marcipan med flormelis med hænderne eller i en røremaskine. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen og ælt til massen er homogen og jævn. Blend syltet ingefær eller hak meget fint. Kom ingefær i kransekagemassen og ælt en sidste gang.
Fyld massen på en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 190 grader varmluft i 9-10 minutter, til de er fint gyldne. Køl ned.
Dyp bunden i smeltet chokolade og drys med frysetørret hindbær.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Kager

Previous Post: « Valrhona chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme
Next Post: Hjemmelavede doughnuts og opskrift »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine Jespersen skriver

    16. december 2015 kl. 11:02

    Dem vil jeg helt klart forslå min kæreste, at vi laver til nytår. Jeg skal dog have købt en stjernetyl til formålet, så jeg ville høre, om du kan linke til et, eller fortælle hvor mange millimeter (ca.) det skal være? 🙂

  2. Ida V.R. skriver

    16. december 2015 kl. 11:32

    Dem tror jeg, jeg vil lave til nytårsaften! Mon ikke de også kan fryses? Det meste kransekage bliver jo bedre efter en tur i fryseren. 🙂 Og hvorfor bruger de pasteuriseret æggehvide, når nu de bliver bagt?

  3. Nadia Kaplan skriver

    16. december 2015 kl. 12:35

    Det ser simpelthen så lækkert ud og lyder en smule eksotisk med ingefær i 🙂

    http://www.neronoir.dk

  4. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2015 kl. 14:07

    Kære Stine,
    Jeg beklager det sene svar! Den er ca. 10 milimeter, den jeg har brugt.
    God fornøjelse og god jul 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2015 kl. 14:08

    Kære Ida,
    Jo det tror jeg bestemt, at de kan! Jeg brugte pasteuriserede æggehvider, fordi jeg lige havde dem ved hånden. Har nu rettet i opskriften og skrevet, at man også kan bruge alm. æggehvide 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2015 kl. 14:08

    Kære Nadia,
    Tusind tak 🙂

  7. Cecilie skriver

    23. december 2015 kl. 21:12

    Lyder laekkert Anne!
    Skal dulcey overtraek toerre inden dyb i moerk choko?
    Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap