E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ispinde med hindbær og Dulcey chokolade

21. juli 2015 af Anne au Chocolat 1 kommentar

hindbærispinde5
I dag serverer jeg endnu en farvefin og sommersød ispind for jer. Den er med hindbær, fløde og skyr og kan laves UDEN ismaskine. Smart ik?
Jeg havde egentlig tænkt mig at køre isen i ismaskinen, men besluttede mig for at prøve uden, og det fungerede faktisk ret fint.

Til ispindene har jeg brugt disse smarte silikoneforme, og de er dyppet i den karamelsøde og let salte blonde chokolade Dulcey 32% fra Valrhona, som er en fræk favorit hjemme hos os. Vi guffer meget af den 🙂

hindbærispinde4

Ispinde med hindbær og Dulcey chokolade
6 stk

250 g hindbær, friske eller frosne
60 g hjemmelavet vaniljesukker (eller sukker og korn af 1/3 stang vanilje)
150 g fløde
200 g skyr

150 g smeltet Dulcey 32 % fra Valrhona
frysetørret hindbær til pynt.

Bring hindbær i kog med vaniljesukkeret i en gryde og lad det boble i et minuts tid. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Tilsæt fløde og skyr og stavblend det til en ensartet creme. Fyld cremen i ispindeformene og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede Dulcey chokolade i et lille glas og dyp ispinde ned i chokoladen. Drys straks med frysetørret hindbær og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

hindbærispinde

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

Skrevet i: Is

Previous Post: « Ispinde med brombær og skyr
Next Post: Coulant au chocolat med flydende kaffe-karamelkerne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fotbollströjor skriver

    13. juli 2018 kl. 18:34

    Amazing blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?

    I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
    Would you suggest starting with a free platform like WordPress or
    go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed ..
    Any suggestions? Bless you!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap